Chill out

I helgen har Gucci hjälpt Matte att flyttpacka. Tänk vad en flyttlåda kan vara spännande för en liten kattdiva. Packa med katt = lyfta ut katten och lägga ned böcker. Vänd sig om för resten. Ta ut kattdivan från lådan igen och så fortsätter det. Tröttande motion både för Matte och kattdiva. 

Därför relaxar vi nu framför teven.


Katt-ans på hög nivå ...





Yeah, livet är gött!

Hårt arbetande katt

Gucci hjälper Matte att arbeta, eller snarare förhindrar Matte i att kunna arbeta. Hon sitter och slår med tassen på skärmen efter muspilen och efter Mattes fingrar på tangentbordet. Förlängningsnippel heter plötsligt Ffföözxhkl och muff med x antal f. Äntligen ger hon upp och sätter sig ett ställe där hon är lite mindre i vägen - i Mattes knä. Är det detta som kallas för störande moment på arbetsplatsen?


Latsöndag

Matte och Husse har precis kommit hem efter att ha varit på bröllop nere vid tyska gränsen, segt rödvinsdisiga och med whiskyröst. Gucci verkar måttligt road att vi har kommit hem igen. Hon ratar till och med den nyöppnade påsen med sheba finest selection. Vi funderar på vad hon har roat sig med sedan igår morse, eftersom hon nästan suckar när vi låser upp dörren. Har hon haft herrbesök? Eller bara glad för att äntligen ha en lugn stund för sig själv.


Dela soffa med Matte vill hon i alla fall inte.

Tjockis-katt


Har ni sett att Gucci verkar ha fått semesterhull - precis som Matte? Tror det är dags för fat-camp á la katt och vi börjar imorgon. Därför står det gorgonzola och parmesan på menyn ikväll, men ska ju sluta med stil eller hur? Från och med imorgon blir det light-kattmat för divan.

Det kommer inte uppskattas av en viss katt men så är det ...

Gucci och salvian

Är visst inte bara kattmynta som gör att kattdivan går bananas. Sniff sniff och slicka. Undrar vad det är för något ämne som finns i salvia som gör katten galen:)


Bagels

Gucci har morgonmys med Matte med bagels och kaffe. Det krävs lite fjäsk från Mattes sida efter gårdagens traumatiska händelser. Återigen var Gucci tvungen att sitta i buren i bilen när huset visades fram, stackare! Och återigen fick Matte klomärken över hela nacken och ryggen, fast värre denna gång. Matte tror att Gucci har sagt att nu är det nog, nu vill jag inte mer.

Hon är nog förvirrad och sur och Matte har djupa klomärken över hela ryggen.

Så här sitter vi Matte med kloärr och Gucci lagom förvirrad. Men nu är det slut, Husse och Matte skriver under köpskontraktet på söndag. Och Gucci firar med Kalles randiga och Philadelphia-ost, mums för divakatter!


Gucci - den stora tänkaren



Just på det här kortet ser Gucci väldigt filosofisk ut och det gör hon rätt ofta faktiskt. Hon är, enligt sig själv, bättre vetande och helt säker på att hon har löst gåtorna filosofer i 1000-tals år har diskuterat utan att hitta svaret. Gucci vet, så är det bara. Sokrates och Platon släng er i väggen, inget går upp mot Guccis kattfilosofi.

"Hönan eller ägget. Vem kom först?" - okänd
- Och vem bryr sig, jag äter inte kyckling.

"Vad är rättvisa?" - Sokrates
- Rättvisa är att jag ska få äta vad jag vill och sova vart jag vill, alltid!

"Alla människor har ett naturligt begär efter kunskap" - Aristoteles
- Alla katter har ett naturligt begär efter nyskalade räkor!

"Jag tänker, alltså finns jag till." - Réne Descartes
- Jag spinner alltså finns jag till

"Människan föddes fri och är överallt i bojor." - Rousseau
- Jag är alltid fri förutom när Matte tycker att jag ska gå i koppel i trädgården. Men gräset uppväger "bojan".

"Frihet, jämlikhet, broderskap." - Rousseau
- Frihet, kattmakt, divalater!






Räkfrossa

Än så länge verkar inte Gucci ha märkt att Matte hade med sig 1 kilo räkor från fiskhandlaren. Men det klart de flög ju in i kylskåpet rätt snart efter hemkosten. Det ska bli spännande att se hur lång tid det går efter att aiolin är färdiggjord och räkorna upphällda på ett uppläggningsfat att hon vädrar godbitarna och kommer trippandes och jamar högt vid bordet.

En sak är säker, ikväll kommer Gucci vara i den sjunde katthimlen, believe me för såklart ska Gucci smaka räkor.

 


Bang! Krasch!

"Bang!" "Krasch!" "Duns!"

Så var det dags igen.

Plötsligt far Gucci upp från Mattes knä och sätter klorna i låret för att få ett bra språng framåt. Hon flyger över golvet, upp på bordet, välter vasen med blommor, upp i fönstret, välter de små afrikafigurerna med den viftande svansen.
Husse skriker rakt ut. "Ner Gucci, ner!"

Som om hon lyssnar. Husse är luft och Gucci har ett mål.



Ett dovt morrande kommer ur hennes mun medan hon intensivt stirrar ut i trädgården. Hon hoppar ner och vidare till nästa fönster. Vift, vift, vift med svansen.
Husse undrar vad det är med katten, om hon blivit tokig, men Matte vet precis vad Gucci ser.



BAD BOY is back in town!





Min litterära katt

"Titta Gucci!" säger Matte, "det är en bok om en katt som bor på ett bibliotek. Visst är han snygg?" Matte försöker sticka bilderna under nosen på Gucci. Gucci tittar upp och blundar lika fort igen.  Lite lätt irriterad för att jag har stört henne med sådana bagateller.

"Vad snackar du om? Jag trodde det var mat på gång?"

Hon är så finkulturell min lilla kisse.


Välkommen hem Matte!

Välkommen hem Matte! Jag har saknat dig! Jag vill gosa!


Ha, där trodde Matte fel.
Gucci är en mycket sur katt som minsann inte har tänkt komma fram. Inte ens nyinköpt kattmat av bästa sort duger.
Hon ligger under soffan i vardagsrummet och blänger surt.



Matte som blir helt i från sig kryper, trots spindelväv och dammråttor, in under soffan. Här fastnar hon med huvudet mellan golv och soffa, sträcker varenda muskel i nacken och får ofrivilligt i sig 20 kilo damm. Med stor anstränging börjar Matte klia Gucci under hakan.

Vad tror ni hon gör?


Rätt gissat hon vänder ryggen till och kryper längre in. Kvar har vi en ledsen och frustrerad Matte som saknar sin lilla katt. Men Matte ska visst straffas för att ha utsatt henne för en vecka ensam med Husse.

- Gucci, Matte har saknat dig!

RSS 2.0