Schlager-kisse?

Matte tänkte att hon skulle följa med lite i vad som händer i Sverige och hade bunkrat upp med morotsstavar, sockerärtor, dipp och ett glas vin framför SVT play. Hon insåg dock snart att Sverige inte kommer ha en chans i Eurovision Song Contest och Gucci lämnade knät så snart Pernilla Wahlgren gick ut på scenen och hon satte sig på golvet med öronen bakåt och hon led igenom hela numret! Och vem kan klandra henne, tur att man kan sätta datorn på ljudlöst.Matte och Gucci bestämde sig rätt snart för att bojkotta den svenska Melodifestivalen för i år. Vi hejar på Danmarks bidrag (Danskarna är mer förnuftiga och har bara en kvälls tävling), utan tvekan.

Istället satte vi oss i soffan, tände stearinljus och såg "Föredetta fruars klubb" med Diane Keaton, Bette Midler och Goldie Hawn på dansk TV2, hundra gånger bättre underhållning! Och Gucci ser inte längre ut som hon lider, snarare tvärtom.


Eller vad säger ni? Ser hon inte ut att trivas som fisken i vatten.lördagssysslor

Medan Matte far runt i huset och tvättar, diskar och plockar, sysselsätter sig Gucci med det hon gillar bäst - att slappa. Men en sak förstår jag inte, varför bestämmer hon sig för att ligga här i en hel timma?
Hon kan varken titta på fåglarna utanför, det är inte varmt och heller inte mjukt eller nytvättat. Varför ligger hon här i en hel timma? Matte är förbryllad.

Lunch

Att ha en kattdiva som heter Gucci är ungefär som att ha ett treårigt barn som är högt och lågt när man ska äta och kastar mat på golvet.Hon klättrar på mig och försöker gosa eller stjäla mat från tallriken. Hon slår med tassen på tallriken så att en munsbit ska falla ned till henne. När hon äntligen tröttnar, efter att ha blivt nedslängd på golvet tre gånger, är Mattes mat kall.

Smaklig måltid!


Gucci ockuperar min datorväska

Gucci har legat här halva dagen, men hon har också utsikt både till köket, vardagsrummet och kontoret. Man ska välja sina sovplatser noga. Ikväll vankas det Sheperd's pie med tapenade får se om vi har en hungrig kattdiva som svansar kring benen eller om engelsk mat inte är hennes "kopp the":)


Herrbesök

Gucci har haft herrbesök i natt, det är alldeles upptrampat med små kattassar vid terassdörren såg vi i morse vid åtta-tiden.
Efter att Matte glömt bort Guccis p-piller är det friarspår runt hela huset. Vilken besvikelse för Bad Boy och de andra friarna att Gucci är något man kan se på, men inte röra. De får nöja sig med kattsnack med en ruta emellan.

Nu ligger hon och njuter av solens strålar i soffan inne på kontoret. Hon verkar inte behöva en karl. Det är så lugnt och skönt utan.


Likt Buddha är hon "upplyst", min lilla kattdiva!

Söndagshäng

Gucci har söndagshäng med en tämligen bakfull Matte.
Vi höll Gucci-tempo, alltså göra så lite som möjligt:)

 

Snöflingor

Gucci är djupt fokuserad på de gigantiska "belgian blue"-flingorna som faller utanför fönstret. Här har hon suttit och spanat i flera timmar.Idag verkar hon lättroad!

Hungerstrejk

Gucci är sur, hon är så sur att hon hungerstrejkar.

Matte förstod aldrig varför Gucci inte kom imorse när det knackades i fatet och enportionspåsen med fisk hade öppnats. Sedan kröp det fram att Husse hade hoppat ut från badrummet och ropat "bu!" till Gucci som hoppat 1 meter upp i luften av ren förskräckelse. Det gjorde i sin tur att Gucci blev skitsur på Husse och lade sig inne på soffan på kontoret(utan att äta) och är sur, så sur som bara en lyxdiva kan vara. 

Gucci har inte lämnat soffan på hela dagen och det krävs nog både fläskfilé och gorgonzolafjäsk ikväll för att få en glad katt igen.


Gucci, Matte vet att Husse är barnslig! Kom och ät!

 

Vem gömmer sig på den här bilden?

Vem gömmer sig på den här bilden?Rätt gissat! En väldigt olydig lyxdiva som äter på Mattes "Alla hjärtans dag"-bukettSuck, vad har Matte gjort för att få en så ouppfostrad katt!

Don't tell Husse!

Vissa saker är det tur att Husse inte vet...

Som till exempel gorgonzola-matning på bordet.

Men är bara halva kroppen som är på bordet:)

Söndagsmorgon

Det är söndag och Gucci och Matte äter frukost, gorgonzola på rostat bröd och kaffe. Husse snarkar och sover, vilket gör att Gucci och Matte får lite kvalitetstid. Så nu ligger Gucci i knät och spinner och så tittar vi på Hollywoods kändisar på röda mattan på E-channel - ungefär den intellektuella nivå vi orkar här på morgonen.God söndag!


Boktips

Idag vill Matte ge ett boktips. Boken har redan kommit ut på danska och kommer snart i de svenska butikerna, tror det är början av mars.

Det är en fantastiskt fin bilderbok om en gul katt som heter Wilbur. Han blir retad för att han är gul och han bestämmer sig för att göra allt för att få en annan färg en just gul. En mörk natt träffar han katten Nadja och efter den dagen är han glad för att vara just gul. En bok om att vara glad för den man är. Matte har läst boken högt för Gucci flera gånger, hon spinner alltid glad och nöjd där hon ligger på magen och tittar på bilderna i boken. 

Men om det är boken eller det faktum att jag kliar henne under hakan som framkallar detta låter jag vara osagt.en fantastisk bok för alla kattälskare.

Varför?

Varför envisas Gucci alltid och ligga på de papper jag arbetar med?

Se mig! Är jag inte bedårande?


Och hjälper inte det, ställer hon sig framför skärmen istället.

Ett fönster står på glänt

Ett fönster står på glänt. Och i det fönstret sitter Gucci och spanar på fåglarna som kvittrar på den andra sidan fönsterrutan. Jag kan inte förstå hur hon överhuvudtaget kan se något genom det immiga fönstret, men kanske det är så att hon bara lyssnar koncentrerat. Att hon lyssnar på vad fåglarna säger, på vinden eller på bilarna som kör på den snöbeklädda vintervägen utanför.Guccis morgon

kl 8:25 Väcka Matte


Äta torrfoder kl 9:029:50 Flörta med Bad Boy(även om Bad Boy dissar henne idag, kan hon inte låta bli att titta och beundra honom. Olycklig kärlek är aldrig lätt)10:10 efter att ha blivit nobbad av Bad Boy. Sova bredvid Matte vid datorn


Olydig lyxdiva

Försöker klappa i händerna och fösa ned Gucci från bordet, inget hjälper. Har hon bestämt sig så har hon bestämt sig, så är det bara.


Hem, ljuva hem

Gucci bara njuter av att vara hemma igen. Helgen har hon tillbringat i kattpensionat tillsammans med en liten golvmopp till hund som var på pensionatet för rehabilitering (kattpensionatet är också djursjukhus). Stackars Gucci att få umgås med en hund en hel helg medan Husse och Matte har njutit av en helg full av mat, vin, shopping, pubbesök etc. Även om veterinären menade att Gucci och golvmoppen hade konverserat och "hygget"(myst) för fulla muggar hela helgen, har jag svårt att tänka mig att min lyxdiva nedlåter sig att umgås med en hund även om det är galler emellan:)


Fjäsk för lyxdivan Gucci är det som står på programmet idag.

Lyckligt ovetande

... Gucci ska snart tillbringa några nätter på kattpensionatet medan Husse och Matte åker till Cambridge på födelsedagsfest över helgen. Gucci är lyckligt ovetande om vad som ska hända. Som vanligt hämtas buren först in imorgon bitti.Vi får se hur många rivsår Matte får denna gången när hon ska försöka få in en sur lyxdiva i buren.

Trevlig helg och på återseende!


Frusen Matte

Matte har haft en helvetisk dag.

Först rök kullagret på bilen, 4500 spänn hos mekanikern meddelade Husse på telefonen. Efter att ha undervisat längst ut på piren i oljehamnen och zickzackat mellan kranar, sandhögar och lastbilar i snöstormen för att komma till centrum och en buss, fick Matte stå i 10 minuter och vänta innan bussen äntligen kom. Men inte gick det smärtfriare av att ha stigit på bussen. Det var nämligen en massa bilar med sommardäck som stod som dominobrickor hela backen upp mot Jyllandsposten och bussen kunde inte komma förbi, Matte tröttnade efter 25 minuters väntan i en smockfull buss och tog beslutet att pulsa de 4 kilometrarna hem med matkassar i händerna och undervisningsmaterialet på ryggen i nysnö. Efter 2 kilometer i snöstorm kör den buss Matte gått av tidigare förbi och Matte ångrar beslutet hon tagit om att försöka gå hem, men det var försent.

Matte är äntligen hemma och ser ut som en dränkt katt....


....och Gucci då?


...ja, hon struntar blankt i att Matte fryser. Hon sneglar bara med ett halvt öga och somnar om igen.

Snälla Gucci värm frusna Matte! Men Gucci lyssnar inte, eller låtsas inte höra...

RSS 2.0