Barnvakt

Matte ska till Sverige en vecka och ska hälsa på familjen. Det kräver förberedelser så att stackars Gucci inte ska svälta ihjäl. Maten är redan framtagen och satt på bänken bredvid kylskåpet så att Husse absolut inte ska missa den varje morgon när han häller mjölk på havregrynen:)Och med en liten lapp "att glöm inte katten!"

Gucci är intet ont anande ...Ett är säkert. Båda två kommer sakna Matte efter en vecka, I promise!!!


Ett minus för Matte

... men ett plus för Gucci är Tour de France. Katten får nog aldrig så mycket uppmärksamhet från Husse som under Tour de France. Och eftersom Matte inte har tid, far och flänger mellan tvätten och köket, ser Gucci sin chans - någon som sitter (ligger) stilla och inte har tänkt sig att flytta på sig på länge = kelmöjligheter.

Så här ligger de, Husse och Gucci.
Men med lite distans:)


Rötmånad

Det lilla huset i Stavtrup har invaderats av bananflugor och stackars Gucci som alltid brukar spara sin mat under dagen får inte längre ha den i fred. Man kan se att hon är sur och irriterad. Gucci du får bli lika glupsk som en hund, så bananflugorna inte hinner attackera din mat.

Annars får hon se det som en bra diet, för inte har hon tänkt dela med sig av sin mat. Då svälter hon hellre. Matte får skicka ned lite fläskfilé under bordet ikväll, kattdivan ska ju inte svälta;)


Från 18 till 32Efter de något kylslagna 18 graderna igår till 32 grader idag. Det är tvära kast i vädret och katten är inte alls lika aktiv idag som igår. Inget fönstertittande, dock en liten, och med betoning på liten, öronvink när Bad Boy råkade i slagsmål med Italiano ute på gatan. Och vilda kattskrik överröstade fågelkvitter och bilmotorer. Men öronvinken är snart ett minne blott. Och tillbaka i sovposition. Hon verkar inte bry sig det minsta om omvärlden.

Det är varmt!!!

Hemma igen

Ni skulle bara veta vilken glad kisse Husse och Matte hämtade igår på Århus Dyrepension. Tänk hela 15 dagar på pensionat med hankatter och gläfsande hundar. Hon var så glad att till och med Husse fick klappa henne inne i buren. Matte har dock haft substitutkatter på semestern i Grekland. Magra och taniga små katter som glatt glufsar i sig både brödkanter och fettstrimmor, Gucci vet nog inte hur bra hon har det med sina utskurna filéer och tigerräkor:)


Liten mager kattunge som hittade upp i knät efter bara några minuter...


Kommer ni ihåg den där Lucky Luke-sången ... "En trött ensam cowboy på väg mot solnedgång". Här är det Paros-katten som är på väg mot solnedgången.


Men oj så vacker ... Och eftersom maten faktiskt inte var någon höjdare på den här restaurangen, hade jag inte dåligt samvete med att mata henne med kycklingspettsbitarna. Och oj vad den spann...

Nu ska Matte ut och fjäska för Gucci som nog har suttit i vartenda fönster sedan hon kom hem, det blir friskes gold ... mmm för lyxkatter ....


Intet ont anande ...

Gucci vet inte vad som väntar henne ...... om cirka fem minuter kommer hon att åla sig ur Mattes famn cirka fyra gånger. och slå tassarna ut så långt som möjligt så att Matte inte ska kunna få in henne i buren.  Det är dags för kattpensionatet. Matte och Husse ska nämligen till Grekland på semester och då kan inte den lilla kattdivan följa med.

Ett evigt jamande hela vägen till pensionatet och en stor labrador i väntrummet gjorde ju knappast kattdivan på bättre humör.

Men Gucci började faktiskt spinna och vifta lätt på svansen, när veterinären pratade till henne: "Nej men er det dig Gucci. Dig kender vi jo."

Puh, Matte kan andas ut och njuta av semestern!

Glad sommar!

Vi hörs igen efter semestern...


RSS 2.0