Lördagens promenad i bilder

Äntligen lyckades jag få kamera-sladden så jag kan visa Guccis vårpromenad.

Som sagt är käka gräs favoritsysselsättningen på bilderna från dagen.

Bilder i urval:


Gucci äter pärlhyacintsblad.


Gucci går amok på Magnoliaträdet.


Ur ett kattperspektiv. Gucci ligger i Mattes rabatt som är mellan gräsmattan och terassen. Spana och slappa mellan grästuggorna.

Glad Påsk!


Stackars Gucci

Måndagskväll i påskveckan, det var inte bara blue monday. Utan "Blues monday". Trött Matte och Husse med ryggskott(Han "jamar" högre än en hankatt i mars).

Ingen orkar laga läcker mat till stackars Gucci. Igår kväll fick hon nöja sig med pizza från den polsk-italienska pizzabagaren igen. Gissa om hon blev besviken när det inte var fläskfilé, räkor eller annat kattgott som kastades ned på golvet. Kebaben, som var helt okay för en vecka sedan, ratades fullt ut med ett sarkastiskt kattfnys.

"Husse hemma igen ser jag, suck. Är detta det enda ni kan prestera idag? Var är mina tigerräkor?"

Skönt för kissekatten att det snart är påskledigt och Matte har all ork i världen till att laga god mat.


Vårpromenad

Gucci har varit ute på årets första promenad i koppel(Bildbevis kommer).
Det är komiskt, det är snart 7 månader sedan hon var ute sist. Men så snart man tar tag i kopplet och ropar: "Gucci! Ska vi gå ut?" kommer hon springande och sladdar på parkettgolvet. Hon spinner och spinner även om man nästan kväver henne med selen, för hon vet vad som väntar...

...GRÄS!!!

Matte vet också vad som väntar - en halvtimmes gräsätande! Vi tar oss cirka två meter var femte minut och så äta gräs, gräs och en och annan narciss (hoppas inte de är giftiga för katter). Och som lite variation blir det klösning på Mattes stackars Magnoliaträd.

Efter en halvtimme tröttnar Matte och får bära in en morrande och klösande katt som minsann inte är färdig med att äta gräs. När Gucci känner sig besegrad och när Matte har visat att det är hon som bestämmer, efter x antal rivmärken och cirka 4 meter från dörren, hoppar hon lätt ned från famnen och går de sista metrarna till dörren och sätter sig utanför dörren och väntar på att dörren ska öppnas. För hon vill nog visa att jo hon ville faktiskt in - så att grannkatterna inte ska få för sig något:)

Vi får se hur mycket av gräset som kommer upp som kattspya på Mattes parkettgolv.

Viva la våren!


Påskpyntar

Gucci och Matte påskpyntar huset med kycklingar, björkris och ljusgröna och lila ljus. Med påskpynta menas Matte hänger upp ägg i riset och Gucci slår ner dem igen. Tänka sig vad Matte är snäll som pyntar ett leksaksträd till Gucci.

Pynta påskris tillsammans med katten tar alltså dubbelt så lång tid, vi får se hur länge äggen hänger kvar:)

Jag hade skickat över bilder på det om det inte hade varit så att Husse har tagit med sig överföringskabeln till Sverige, MÄN!

Bilder kommer senare.


Gucci lever!

Det var faktiskt en glad katt som mötte mig i dörren i natt när jag kom hem från Bologna. Och Husse kom faktiskt ihåg att ge Gucci mat innan han drog på mässa i Göteborg. Så i natt hade jag återigen en pälsbeklädd huvudkudde och fick äkta katt-huvudmassage med mjölktrampande klor.

Matte somnade dock ändå, helt utmattad.I helgen ska vi ha tjejkväll med vin, räkor och risotto. Bara Gucci och Matte.

mmm!!!!

Ensam hemma med Husse

Imorgon vid lunch reser Matte till Italien på bokmässa med jobbet. Gissa vem som ska komma ihåg att mata Gucci? Rätt gissat, Husse! Vet inte helt hur han ska komma ihåg det, men har en kupp. Funderar på att sätta post-itlapp både på mjölkförpackningen och tandborsten. Annars ska nog min lilla lyxdiva gör ljud ifrån sig och jama högt.Och Gucci? Ja för att stå ut med Husse har Matte köpt svindyr kattmat som hon redan har inspekterat på köksbänken. Exclusive selcetion för lyxkatter. Husse är nämligen av uppfattningen att om Gucci har mat kvar på tallriken får hon ingen ny, därför har Matte köpt mat hon vet Gucci glufsar i sig.

Hon ska ju inte behöva svälta stackaren.

skabbig katt

Guccis fina vinterpäls har formats till något skabbigt och hon fäller, fäller och fäller. I år är det nog värre än vanligt.Matte borstar och borstar och har idag borstat bort en halv katt och "resten av katten" sitter på möbler, på duschväggen och på blomkrukorna.Lördagsgott

Husse och Mattes lördagshak Neo Feng Tea House gör världens godaste sallad. Men när Husse och Matte kom fram hade de stängt p.g.a renovering. Skithungriga efter en shoppingtur på strøget kunde vi dö för en lax-och avocadosallad. Besvikna styrde vi kosan mot Kvickly(ICA) och köpte in ingredienser till salladen, så vi ändå skulle få en lyxig sallad med pesto till lunch.Och gissa vem som tyckte att det var fantastiskt bra att restaurangen hade stängt?Två  sekunder efter att vi hade öppnat förpackningen med dillgravad lax hörde vi en duns i golvet inne i vardagsrummet och en väldigt yrvaken Gucci trippade fram med nosen i vädret. "Sniff sniff! Vad är det som luktar så gott?"

Och såklart ska världens sötaste kattdiva ha lax!

Bon appétit!

Frukost på á la carte-manér

Gucci har fått lyxfrukost idag, Sheba våtfoder med riktiga kycklingbitar. Hon spinner högt mellan tuggorna och slafsar så högt att socitetsdamerna i de vita husen längs med Strandvägen nog hade rynkat på näsan. Bordskick äger hon inte när hon får något gott. Jo det skulle i så fall vara räkor som hon faktiskt äter elegant med tassen:)

Bortskämd katt?Ja, utan dess like!

Guess who?


Vem är det som kommer smygande?
Det är Gucci the GREAT CAT!

Pizza

Matte är dödstrött efter att ha undervisat danskar i svenska hela dagen. Därför blir det pizza ikväll. Och såklart ärGucci med på ett hörn, kebab är gott!


Husse och Matte hemma igen...

...och huset står faktiskt kvar. Gucci verkar inte ha haft tonårsfest inomhus, men hjälp vad många friare som cirkulerar runt huset.
Snön är helt borta och det är ju mars:)

Gucci verkar dock inte bry som om karlarna utanför, jag tror snarare att hon har haft en helg med lugn och ro utan Husse och Matte eller en massa trånande och besvärliga kattkarlar.


Alla snubbar vill ju vara katt...

Gucci har det bra. Matte skulle också vilja vara katt i sitt nästa liv. Tänk dig, inga bekymmer och bli handmatad med räkor och gorgonzola.

Gucci ska var helt ensam ett dygn i helgen eftersom Husse och Matte ska åka till Skåne på Spa imorgon. Men det kommer hon inte lida av, Matte har köpt Shebas finest selection, kalv i sås.
Det blir mums det!Livet är gôtt!

Trevlig helg!


Morgonrutiner

Gucci är ett "vanedjur". Varje morgon är precis som igår. Klockan 8:15 sitter hon utanför dörren till sovrummet och väntar på att Husses väckarklocka ska ringa (Ja jag vet att vi sover länge:)).

Sedan upp i sängen och gosa lite.

Efter detta kompiskissar Gucci och Matte på badrummet. Gucci behöver inte alltid, men sätter sig i lådan ändå.

Sedan är det matdags såklart.

Och efter det sleepmode på innersta stolen under matsalsbordet.Same procedure every day!

Vårtecken

Mattes vackra orkidéer har prytts med katthår som sitter i små tussar på blompinnar och krukor.
Ja, Guccis vinterpäls är snart ett minne blott och just nu flyger det tussar överallt i hela huset. Klädrollern står nu med fast plats i bokhyllan.

Nu är det vår!


Friare

Medan Matte har shoppat, fikat, druckit vin och varit på bio med finaste Anna har Gucci knappast haft tråkigt. När jag kom hem igår efter att ha satt Anna på färjan, såg jag detta.Hon har herrbesök minsann. Det är självaste Bad Boy. Ja när Matte och Husse inte är hemma har Gucci FF och verkar roa sig. Bad Boy håller dock avstånd, håller sig på andra sidan snötäcket. Men det klart han är försiktigt efter den utskällningen han fick sist. 

Så Matte är nöjd och stolt över sin kattdiva.

Håll männen på avstånd!

Mission completed!

Tjejhelg

Vi har haft en riktig tjejhelg, Matte, Anna och Gucci. Vi har ätit god mat, druckit vin och myst i soffan och tittat på tjejfilmer. Gucci har haft en skön helg, och det verkar som om hon tror att jag bytt ut Husse mot Anna.

Anna är nämligen godkänd av Gucci. Det var hon som tog hand om Gucci i Halmstad när Matte besökte Husse i Danmark för många år sedan. Och jo katter har ett bra minne. Så snart hon hörde Annas röst kom hon trippande ut i hallen i fredags. Ska bli spännande om hon trippar lika glatt ikväll när Husse kommer hem från Ålborg:)


Morgonmys med Matte, ingen Husse så långt ögat når.
PS. Matte har inte dubbelhaka i vanliga fall. DS


Rent?

Torsdagar är dagen då det städas hos oss och idag städade vi lite extra eftersom vi får finfrämmande från Sverige i helgen. Finaste Anna kommer på besök och därför dammsögs soffan(bäddsoffa) i kontoret/gästrummet extra noga. Gucci tror ju givetvis att det vi gjort fint för hennes skull. Och två minuter efter att vi stängt av dammsugaren, är hon här. 

Så nu sitter hälften av vinterpälsen återigen på soffan. Suck!


Uppmärksamhet

Som ni vet brukar Gucci gör allt för att få uppmärksamhet. Detta är hennes nya knep. Och Matte gör ju ändå inget viktigt. "Kom igen nu då, klia mig bakom öronen!"


Familjemiddag

Det har varit en fantastiskt fin vårdag idag, solen har skinit och snön är snart ett minne blott. Här hemma drömmer vi oss bort till varmare breddgrader. Italiensk kyckling med pestopasta står på menyn.


En kycklingbit till Matte, en till Husse och en liten till Gucci såklart!

Medan Matte slavade i köket, slappade både Husse och Gucci i varsitt hörn av huset - Husse vid datorn och Gucci i hallen.Vårkänslor

Hurra! Det är snart vår, nu kan man se 40% av gräsmattan och fåglarna kvittrar.
Gucci sitter och spanar.
Jag tror hon drömmer om att få gå ut och gå i koppel, äta kilovis av gräs och jaga fåglar i buskarna.
Snart, mycket snart!1 mars: var är alla hankatter månntro?

RSS 2.0