Nu var julen slut

Så var vi hemma igen, hela lilla familjen. Matte hämtade Gucci på pensionatet i förmiddags. De hade inga anmärkningar mer än att de inte kunde förstår varför Gucci plötsligt hade slutat äta på Annandagen. Ja, det förvånar inte Matte det minsta. Hon tyckte säkert att det var dags att åka hem nu:)

Ja, stackars Gucci att tillbringa julen på kattpensionat med en massa främmande katter. Dessa små rackare hade det nog bättre.Men Matte har allt köpt lite gott, som plåster på såren!Julgransplundring och katt-kurragömma

Gucci ville verkligen inte följa med Husse i morse. Så snart Husse fällde ner stegen till vinden där kattburen förvaras, försvann hon. Matte och Husse letade och letade på alla ställen där den lilla kattdivan brukar gömma sig, men ingen katt fanns i hela huset.

Plötsligt hör Matte ett knastrande ljud (lite som ett smygande ljud som uppstår när man har råkat trampa fel och när någon ångrar att hon flyttade på tassarna) och konstaterar att det kommer från badrummet.

Ingen katt här heller, eller?

Gissa vem som hade krupit in i kattlådan och lagt sig platt på mage ovanpå kattsanden för att inte synas? Man får inte vara dum inte. Katten är smartare än man tror, för självklart är kattlådan det sista stället man tittar. Men det säger också lite om hur hemskt det måste vara att åka bil med Husse - när bajslådan är mer lockande.


Igår hade vi det däremot lite mysigare - Matte och Gucci. Nämligen julgransplundring. Matte plockade upp kulorna som katten tassade ner och sedan en dragkamp med ljusslingan, där Matte vann efter en lång kamp.


Och så hjälpte Gucci Matte att lägga i kulor i lådan, på sitt eget lilla sätt.
God Jul, nu far Matte och Husse till ett snörikt Sverige och träffar både lussekatter och annat.


Vad gör man inte för att få tyst på ungen?


Nytt och spännande

Det ska alltid utforskas om det dyker upp nya saker på platser det inte tidigare har funnits saker. Bastutillbehör är grymt spännande om man är katt ...


Lusse-strejk

Gucci hade bestämt inte lust att lussa för Husse igår.

 

Matte peppar och peppar, men Gucci vill inte. Hon sitter under granen likt tjuren Ferdinand under sin korkek och vägrar komma fram. Och när Matte lockar med kalvfilé och gräddsås, kastar hon sig raklång på golvet likt en trotsig tonåring.Okej då, min lilla diva. Nu blir Husse besviken ...


Jul, jul ...

Jul, jul - strålande jul.

Gucci hjälper Matte att julpynta inför Husses herrjulfest imorgon - alltså ligga och titta på när Matte gräver fram julpyntet ur sekretären. Något straff ska Husse ha för att han drar hem 10 karlar till Mattes nystädadade hem och kör ut henne ur huset.

Så nu är det tomtar, änglar och glitter överallt. thihi ...


Sova

Somliga kan sova vart som helst och hur som helst ...

Katt-akvarell

Stackars Matte har haft feber och migrän idag och har därför varken kunnat jobba framför datorn eller se på teve. Gucci och Matte beslutade sig därför för att måla lite akvarell och lyssna på gregorianska munkar som mässar "O come, o come Emmanuel" så att lungorna nästan spricker.Men den som har försökt vet - att måla med en katt är en utmaning. Gucci slår med tassen efter penseln så att färgen skvätter.

Gucci lär aldrig bli någon vidare bra konstnär. På sin höjd kan hon bli en ny Jackson Pollock med sitt färgskvätteri. Och vem skulle inte vilja köpa ett konstverk av en divakatt? Men tomtar och hasselmöss är inte hennes "cup of tea".
Som tur är tröttnar Gucci snart och lägger sig till rätta under bordet och snarkar i takt till munkarnas mässande röster. Matte lägger sista handen på konstverket och räddar det som räddas kan.


RSS 2.0