På en bädd av kattdun

Solen skiner och det är söndag. Gucci ligger och myser i Husse och Mattes säng. det är varmt och mysigt och hon rullar fram och tillbaka med ett förnöjt leende på läpparna. Matte är dock inte lika glad för Gucci kattdunsverk.Tror inte ens en klädroller hjälper.Fredagsgodis

Denna video visar hur man får en kattdiva att hoppa ned från ett ytterst varmt och gosigt ställe. Trots att hennes engagemang inte är överväldigande. Matte står för överskottsenergin:) Eller också är det taktiken om att låtsas att hon inte vill ha den som gör att Matte så snällt ger henne en till. Det är vad som kallas omvänd kattpsykologi, tror ni inte det?Husses säng ockuperad

Husses säng är ockuperad av kattdivan, han skulle bara veta ...


En halv katt senare

Gucci fäller och fäller. Det är kattussar överallt i hela lägenheten. De spreds liksom bättre förra året när vi bodde i ett större hus. Eftersom Matte tappat bort kattkammen i flytten får man ta till alternativa metoder, även om Gucci till synes ser det som en lek eller hämnd kanske, eftersom Matte råkar lugga henne.

Sushi - om katten själv får välja

Vi har tjejmys denna gråa lördag med take away-sushi och tjejfilm, bara vi tjejer. Mys!


Gucci gillar japanskt ...


Gröt

Matte lever det sunda livet med havregrynsgröt och lingonsylt. När Matte vänder ryggen till passar hon på. Ett tyst lapande som abrupt avslutas så snart Matte vänder sig om igen. Hon tittar upp på Matte med världens mest osyldiga min. Men de vit-röda mjölkdropparna på morrhåren avslöjar henne. Bad, bad Girl!Matte får göra en ny portion och ställer ner den besudlade gröten till Gucci, för nu är det ju hennes gröt. Hon tittar på gröten, fnyser lite och vänder sedan på klacken.

"Stulen frukt" smakar visst bäst!

Det våras för kattungar

Snön är borta, fåglarna kvittrar och det är plusgrader. Gucci fäller cirka en kudde av päls varje dag. Och ett annat säkert vårtecken är att Gucci börjar få besök igen efter vinterns minusgrader och stora lager snö. Om det är ett kärt återseende?Ja, hm hon väser i alla fall inte:)

Vem snarkar värst?

Vaknade runt kl 3 i natt av en djupt suckande Husse som på två röda sekunder reser sig upp under svordomar och går in i vardagsrummet. Där inne hör jag hur han skakar i en av matsalsstolarna. Och sedan går han och lägger sig igen.
Anledningen till Husses synnerligt märkliga beteende?

Gucci ska visst ha snarkat så högt att man kunde höra det in i sovrummet, och det störde Husses skönhetssömn.

Matte vet inte vem som har störst divalater, katten eller Husse?

 


Ny leksak ...

Matte var och handlade på stormarknaden Bilka idag och gick förbi kattavdelningen. Varför inte skämma bort Gucci med en liten leksak?


Ni tror hon leker?Ha, fel gissat! Hon gör rent den. Uppenbarligen tänker hon inte leka med en "smutsig" leksak.


Horisontellt läge

Igår var både katt och Matte i horisontellt läge. Matte hade feber och katten är inte sen att göra Matte sällskap i leken.


Gucci älskar att störa Matte

Speciellt när Matte har en deadline och bara måste bli färdig. Hon är duktig på att trycka på ESC-knappen och lyckas få upp all världens märkliga fönster på skrivbordet.


JetlagMatte och Husse har jetlag from hell sedan USA-resan och Gucci verkar haka på trenden att inte orka göra något som helst och sova halva dagarna och vakna upp klarvaken klockan fyra.

Idag chillar vi och gör absolut ingenting, det är skönt det också!

Efterhängsen

Idag har jag en liten stalker som en svans efter mig vart steg jag tar. Matte börjar tycka att nu är det nog.


I Mattes säng 30 sek efter att Matte har slagit upp ögonen.

Gissa vem som ligger mellan Matte och Husse?


Hjälper Matte med översättning


Ihoprullad som en sushirulle vid Mattes dator. Och här har hon legat senaste två timmarna. Ska vi slå vad att om jag reser mig och går till toaletten följer hon med.

Matte lovar att Gucci ska slippa bo på kattpensionat, i alla fall fram till påsk:)


God fortsättning

Nu är vi hemma igen och Gucci hade bara hungerstrejkat i tre dagar efter att hon satts på pensionatet enligt personalen. "Vi kunne ikke forstå at Gucci ikke ville spise, men hun er jo rask. Men efter tre dage smagte hun på maden" Ja det förvånar inte Matte ett dugg, hon ville nog visa att hon inte var ett dugg tillfreds med att sättas på pensionatet sådär. Idag är hon dock glittrande glad och hoppar runt i Mattes tvätthögar.

Borta dåligt, hemma bäst:)


RSS 2.0