Gucci vill inte ...

Matte ska på semester och det betyder kattpensionat för Guccis del. Även om Matte låtsas vara oberörd känner katten på sig att det ska ut och åkas bil. För hon kryper in på platser hon aldrig annars brukar vara, som under soffan, längst in där Mattes armar inte når ...

Idag hade Matte behövt en skylt som denna:

Och Matte har lärt sig en läxa: Sitt aldrig utan byxor vid datorn.
Du kan råka ut för en kattdiva som försöker komma upp i ditt knä och som inte kan bedöma avstånd mellan golv och knä (på grund av osmidighet och lätt övervikt) och blir hängande i klorna i Mattes nakna lår.
Aj, aj, aj!

Gucci, numera alias fröken fläsklägg, solbadar - med måtta


Klia mig ...

precis där ... mmm, så skönt!

Fredagsmys framför engelsk deckare

Matte och Husse tillbringade gårdagen på day spa vid Vejle Fjord och kom hem vid åtta-tiden och liknade två marinerade russin med rosiga kinder.
Gucci, som varit ensam hela dagen, var kelsjuk till tusen och släppte inte Matte och Husse med blicken.
Så hela familjen gosade i soffan till den fantastiska engelska BBC-serien "Death in paradise". Efter kort tid och när katten lagt sig till rätta, ackompanjerades teven och den excentriska mr Poole, av ett spinnande ljud från en nöjd lyxdiva.

På dejt med fönsterputsaren

Tidigt i morse vaknade Matte och Husse av ett gnisslande ljud och tittade sömnigt ut i vardagsrummet. Där möttes de av synen av en katt som jagade en fönsterskrapa med tassen på ena sidan och en flitig fönsterputsare på den andra, som uppenbarligen inte tyckte leken var lika rolig som katten, eftersom han utan förvarning bytte fönster.

Matte blev helt till sig av att se att Gucci äntligen har fått en ny lekkamrat, sådana är nämligen sällsynta nuförtiden och Matte ville därför föreviga tillfället. Kanske till och med en bild att sätta inom ram, men Husse tyckte inte att det var särskilt lämpligt att Matte på bästa paparazzimanér började fotografera fönsterputsaren som stod på sin stege.
Du ska ju inte skrämma bort honom, var argumentet.

Men som ni vet lyssnar Matte inte alltid på Husses förmaningar och tog i smyg fram mobilen.
Klick!


Tyvärr kom varken katten eller fönsterskrapan med. Men det är ju en bagatell och Kattdivan hade uppenbarligen redan tröttnat på leken "jaga fönsterskrapa" och låg nu raklång på det varma golvet ... med ett halvt öga öppet.
Det fick antagligen räcka med morgongymnastik för idag.

Nytt halsband

Hon, han och hen ... feministerna får säga vad de vill om att inte klä flickor i rosa och rött. Mattes lilla fina kattdiva ska såklart ha ett flickaktigt rött halsband med glitterbjällra.

Världen är galen ...

Gucci och Matte dricker morgonkaffe och ser kattklipp på youtube, när Gucci plötsligt skakar oförstående och en aning föraktfullt på huvudet.

En katt som uppför sig som en hund? Vart är världen på väg?Mattes lilla slavdrivare

Hundar har ägare - katter har personal” sa Rita Mae Brown en gång.

Just idag känner sig Matte lite som en undersåte, en anställd under en hård chef. Hon har nämligen fått en slavpiskare som sitter och kontrollerar att Matte sköter sitt arbete så exemplariskt som möjligt.

Släpper Matte händerna från tangentbordet får hon en katthuvudspuff. Gucci fixar även pausmusiken i form av ett högt spinnande och ett par högljudda "mjau" när Matte är lite väl okoncentrerad.

Gucci styr och Matte lyder ...

sexrätters middag ...

Igår var Matte i Västjylland på en angenäm kvinnolunch tillsammans med ett fyrtiotal åldrande damer i grå kortklippta kalufser och färgglada glasögonbågar, som efter ett par glas mousserande vin kacklade lika högt som hönsen i hönsgården.

Sex rätter senare, rullade Matte (i dubbel bemärkelse) hem till Århus och den lilla kattdivan igen.

Matte berättar med stor inlevelse för Gucci om bland annat hummersoppan, den råmarinerad tonfisken, torsken med rödbets- och pepparrotstartar och kalvcarpaccion med tryffelolja som smälte på tungan.
Gucci verkar till synes inte vara särskilt imponerad.

Gucci spelar, som den diva hon är, en aning sårad:


"Stör inte min skönhetssömn med ditt matprat, jag vill inte höra. Hur kunde du glömma att ta med en "catty bag" hem! Det här förlåter jag aldrig."

Gucci, Matte och soffan

Det är lördag och Husse är ute och roar sig på krogen med ett par vänner. Att Husse inte är hemma, det är något som Gucci rätt snart upptäcker. Förväntansfullt svansar hon mellan Mattes ben i köket och följer som en svans med in framför teven och tillbaka till köket igen.
För vad brukar stå på agendan när Husse är på krogen och Matte och Gucci ska ha "ladies night" i soffan?Rätt gissat: Ikväll blir det bakpotatis, räkor och rumstempererad camembert! 


Å så gott! Räkor är lyx ...

Sedan blir det tjejmys till brittiska serier. Matte och Gucci ska frossa i klassiska Couplings-citat kvällen lång.Vi har redan intagit liggande position i soffan ...

MYS!


Sova med fienden

Fru Elektrolux och Gucci har aldrig varit särskilt goda vänner. Gucci tycker att fru Elektrolux gapar för mycket, det vill säga i kattmått mätt. Dessutom har fru Elektrolux väldigt svårt att sitta still och far fram och tillbaka över golvet.

När fru Elektrolux får sina anfall gömmer sig Gucci helst bakom Fältskärns berättelser 1, 2 och 3 i bokhyllan, där inne bland dammiga böcker, suckar hon som bara en liten kattdiva kan göra och håller öronen tätt intill kroppen tills fru Elektrolux slutar upp med sina dumheter.

Just därför blir Matte lite förvånad när hon ser detta:
Om det handlar om fasthållning, ett försök på stryptag eller en kram är svårt att avgöra på håll ...
... Men kommer man närmare så är bilden tydligare ...
Om det är tecken på livslång vänskap är för tidigt att avgöra, men bilder säger ju mer än 1000 ord, sägs det ...

En katt som är motvals

Solen skiner och det är återigen fint vårväder. Matte lockar på Gucci.
"Ska vi inte tillbringa eftermiddagen i solen på terrassen? Kom Gucci, så ska vi gå ut och sola lite?" lockar Matte.

Matte skakar lite i det blå kopplet för att även kattdivan ska förstå vad som gäller.
Gucci tittar med sina klotrunda ögon upp på Matte, likt en tonåring som tycker att det är det löjligaste hon har hört och besvarar frågan med att kasta sig på golvet.

Ja ja, då får väl Matte sitta alldeles, alldeles ensam ute på terrassen och njuta av solen, då.

Matte är inte alls sårad, inte alls. Hon har tidningen som Husse har varit så snäll att köpa ...

Tittar på teve ...


Aprilväder i mars

Precis när vi trodde att våren hade kommit för att stanna. Usch och fy, nu snöar det ute, eller åtminstone snöblandat regn. Gucci och Matte är glada för att de sitter inomhus under filten och väntar på bättre tider.
Det finns fler som inte vill få våta tassar:

Måndagsgos

Gucci och Matte latar sig lite inne på Guccis rum.


Och så kopplar vi av till Gotye. Matte lite mer än Gucci som helst vill ha lugn och ro. Vilket betyder total stillhet och Matte som helst ska smyga på tå för att inte väcka skönhetsdrottningen Gucci.


Men så länge hon blir kliad bakom örat, verkar musiken gå an ändå.

Oh boy, så gott det är med gräs!


Kattgräs

Snart är det "skördedags".
Den som väntar på något gott ...
... och med tanke på att Gucci inte längre vågar ... orkar ... eller vad det nu än kan vara för orsak till att hon inte längre vill gå ut och äta gräs i trädgården. Ja, då får ju gräset komma till henne.

RSS 2.0