Spise med Price

Gucci sover sött till tonerna av bröderna Price. Ett danskt matlagningsprogram där alla rätter innehåller smör och grädde, helt i Mattes - och Guccis - smak.


Dilemma

I natt hade Matte ett stort dilemma, ligga och lyssna på Husses jag-har-druckit-för-många-öl-och-slutar-inte-ens-om-jag-blir-slagen-snarkningar eller Guccis jag-väger-några-hekto-för-mycket-snarkningar.
Det blev Gucci, även om hon i natt faktiskt inte har sagt ett knyst. Gu' så gott både katt och Matte har sovit.

På väg ...

Gucci sitter och jamar och jamar vid dörren.

"Jag vill ut! JAG VILL UT!"

Efter tio minuters tjat, för Matte har inget tålamod, får Gucci sin vilja och styr kosan - och nosen - i den riktning där de saftigaste grässtråna växer..

Hungrig?

Man brukar ju säga att sjön suger, men frågan är varför kattdivan i värmen helt plötsligt kastar sig över billig kattmat á la Whiskas enportionspåsar och äter så att det står härliga till?

Kattväckning

Det första Matte ser när hon öppnar ögonen är en liten kattdiva som spinnandes sitter och tittar på den till synes svårväckta varelsen i sängen.


"Blir det någon mat idag, eller?"

Fantastiskt sommarväder

Det är härligt sommarväder i Danmark den här veckan, men för kattdivor med tufsig och tjock päls är det inte lika roligt.

Gucci har funnit en skuggig plats bakom soffan och de vinklade lamellgardinerna, men en liten strimma ljus är skönt, trots alltSko-fantastGucci är hemligt förälskad i Mattes "pisse"-tofflor. För inte är det på grund av att det luktar råtta i alla fall.

Kattlogik

Hittade denna på jamat.se idag och den passar precis in på hur kattdivan verkar fungera när det gäller den mat som serveras.

Bildkälla: Jamat.se - Popfabriken

Mattematte och Mattehusse-besök

I helgen har Mattes föräldrar varit på besök i Århus och Gucci har blivit bortskämd till tusen. Så här glad blir hon när hon inser att det är vardag och mattematte och mattehusse har åkt hem igen och att hon inte längre får äta godis mellan måltiderna och bli bortskämd.Oäktingen

Det känns som det är dags för ett avslöjande så här på bloggens fjärde år. Gucci är ingen raskatt á la norsk skogskatt, ragdoll eller liknande. Egentligen är hon en oäkting med en perserkatt till mor och byns värsta skräck till far.

Historien som berättats om den natten säger att persermamman smet ut i smyg en kylig höstnatt och mötte upp byns bad boy mellan de små röda stugorna med vita knutar någonstans i Närke och där - på tu man hand - roade de sig på vuxenmanér som verkligen inte passar sig för en diva med stamtavla. Det var som taget ur en bollywood-film som handlar om förjuden kärlek mellan kasten.
Nio år senare sitter Gucci i fönstret och spanar ut i trädgården.


Det är antagligen på grund av sin far som hon gärna lyfter fram den fina sidan av familjen, hennes mor, genom att leva ut sina divalater fullt ut.

Alla har vi lik i garderoben, så även Gucci som ni ser.
Glad 17 maj!

En nackdel

En nackdel med att Matte och Husse har köpt nya kontorsmöbler är att Gucci nu med lätthet kan ta sig upp i fönstret och äta upp Mattes fina chiliplantor.

Ain't no mountain high enough ...

"Ain't no mountain high enough" sjöng Gaye Marvin och Tammi Terell på 60-talet och idag har Gucci uppnått högre höjder än på många år.


Kollar in sin snygga Matte på nära håll, som ni ser!

Ett alldeles eget kattkafé

Har ni sett detta inslag från BBC?

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-18049097Att bli kattpersonal och bli kliad hela dagen är ett jobb som säkert skulle falla Gucci i smaken.

Det där sportintresset ...

... är ungefär på samma nivå som Mattes intresse = noll.Fredagsavkoppling

Att läsa modemagasin i sällskap av en katt kräver tålamod.

Gucci, Matte och Hercule Poirot

Katten har redan varvat ner till helgledighetstempo, där hon ligger på sängen och smälter maten.

Ikväll ska Matte och Gucci festa på skaldjurssallad och lagrade ostar framför teven. Temat för kvällen blir engelska deckare i form av mordgåtor á la Hercule Poirot och Sherlock Holmes medan Husse är ute och roar sig.TREVLIG HELG!

Vill ni komma riktigt nära en livs levande kattdiva?

Detta är så nära man kan komma ...

Världens mest bekväma stol

... påstod Husse när han försökte intyga Matte om att den fåtölj vi skulle köpa till hörnet i vardagsrummet skulle bli en stressless istället för Mattes förslag om en tyg- eller skinnfåtölj i engelsk stil.

- Vänta du bara, sa Husse, - du ska se att det kommer bli Guccis favoritplats.

Och Matte väntade och väntade. Och så plötsligt en dag hände det. Husse skrek i falsett och viftade med armarna åt Matte att komma: 


- Nu ligger hon där! Vad var det jag sa? Världens mest bekväma stol. Det tycker till och med katten.


Här går ...

KATT!
OBS: Bild lånad från jamat.se

Sa du att jag var osmidig och tjock, va'?


Katt på hett plåttak

... eller rättare sagt plank. Husse försöker få Gucci att vara citat: riktig katt och sätter upp henne på planket, men lyxdivan verkar inte helt vilja förstöra sin manikyr och jamar med ynklig röst.


- Släpp ner mig och det är NU!Men Gucci slapp snart Husses jobbiga upptåg eftersom Matte och Husse och grannarna på hörnet åkte på spahotell vid Vejle fjord, badade i termiska bad och motionerade i den limegröna bokskogen.

Och den gamla sanatoriebyggnaden från slutet av 1800-talet (där man tidigare botade tuberkulos) fick Matte att tänka på gamla Hercule Poirot-filmer och väntade med spänning på vem som eventuellt skulle mördas under den extremt hälsosamma middagen där lax var det fetast som serverades och där man tuggade grönsaker så länge att man fick ont i käkarna.

Vad Gucci, däremot, sysselsatt sig med det senaste dygnet, vet varken Matte eller Husse. Men huset står kvar och Gucci såg aningen sömndrucken ut i förmiddags. Antagligen tyckte hon att det var skönt att det var tyst och lugnt i huset.

Sommar och sol ...

... och vi är ute på grönbete i trädgården.Och lite snick-snack med en liten fågel vid dörren. kra-kra-kra!Bland maskrosor och ogräsVart ska vi nu ta vägen?Sjukstuga

Husse har smittat stackars Matte som i feberyra nyser så mycket och högt att stackars Gucci väcks ur sin skönhetssömn.
- Här går det inte att sova, säger hon med en kattsuck och hoppar upp bredvid tangentbordet där Matte kurerar sin influensa med en SVT-dokumentär om kompositören Hugo Alfvén, mannen som "stal" Marie Krøyer från en av tidernas största konstnärer, P.S Krøyer.
Ytterst intressant för små kattdivor, verkar det som om man ska tro bilden ... ja, alltså så länge Matte kliar under hakan, så klart.

Oväntat besök

Matte kommer osökt att tänka på Gevalias gamla kaffereklamer om oväntat besök efter gårdagens bravader.
Matte fick höra att det var ett våldsamt liv utanför fönstret och fick se en stackars rödrandig katt springa för sitt liv över gräsmattan och elegant hoppa upp på staketet och vidare upp på förrådstaket.
... Och inte långt efter katten kom en stor, svart och äcklig labrador springandes, genom bokhäcken, rakt genom Mattes nyrensade rabatter och in i trädgården och fram till förrådet, skällandes.
Matte stod som förstelnad och såg nervöst på medan hundägaren kom andfådd med kopplet i handen. Fångad. Byrackan fick en utskällning som heter duga. Katten på taket verkade le ett litet skadeglatt leende mellan lapandet av kvällssolen på taket och slickandet av pälsen.
Katter styr!
Gucci - däremot - låg och sov i godan ro på renfällen totalt ovetande om den liveföreställning som försiggick utanför fönstret.

RSS 2.0