Det rör på sig ...

Akta dig Gucci, lillebror är på väg mot dig!
 
 
Även om han är besvärlig, den där lilla nya, är han ganska spännande att titta på. Såklart på avstånd och i säkerhet i leksakskorgen. Men Matte vet att Gucci inte ens är säker i leksakskorgen. Senast i går vände lillebror upp och ned på den för att tömma ut alla leksaker.
 
 
Men sedan lillebror fick sin nya stol har Gucci haft lite lugn och ro, i alla fall ett tag, tills lillebror kommer ner på golvet igen.
 
 

Djupa andetag

... är det enda som hörs just nu, om man såklart bortser från tvättmaskinens centrifug och snickaren på granntomten som skjuter med spikpistol och lyssnar på gamla danska 80-talsdängor.
 
 

Mos i stora lass

Husse har plockat en massa äpplen till Matte. Om de är pallade eller har plockats "lagligt" förtäljer inte historien, men många är de och gott smaker de. De flesta av dem ska bli mos till lillebror och Gucci nosar och nosar i påsen. Är det kattgodis som gömmer sig däri, månntro?


Lekfull

Klockan är kvart i sju på morgonen och lillebror har redan väsnats i en halvtimme. En något morgontrött Gucci släntrar ut till matskålen, nästan sovandes. Men efter några munsbitar torrfoder är hon pigg och glad och vill gärna leka och får tag på en av lillebrors "skallror".
 
 
Gucci slår och biter på leksaken så att det står härliga till och lillebror tittar storögt på.
 
 
 

Dagsutflykt till Alrø

Medan Gucci sov ovanpå O:s bagage och njöt lugnet där hemma, åkte Matte, Husse, lillebror och O till Alrø som är en halvö i Horsens Fjord. Vackrare sensommarväder får man leta efter och Husse och O badade bland krabbor och småfisk, vattnet var dock kattvänligt djupt (om katter nu skulle vilja bada) och de fick gå långt för att kunna doppa sig.
 
 
 
 
 
.
 
 

Nya favoritplatsen

Matte och Husse har besök av en kär gammal vän från Tyskland i helgen och han är inte van vid små kattdivor och vet därför inte att man aldrig ska lämna nytvättade och nystrukna skjortor framme, i katthöjd.


Spännande ljud

Svalorna har byggt bo under tegelpannorna och utanför fönstret flygs det fram och tillbaka, pipandes. Gucci sitter och tittar ut och försöker lokalisera ljudet. Vad är det som låter?
 
 

Skrikigt, pipigt och gnälligt

Stackars Gucci, inte nog med att hon blir luggad i pälsen, lillebror för de mest obehagliga skrik, gråt och pip man kan tänka sig, i närmare ett dygn har det stått på nu.  Han ska bara bäras, bäras och bäras och stackars Gucci får inte en chans att krypa upp i Mattes knä, vid tio-tiden på kvällen, som hon brukar. Och varken Matte, Husse eller Gucci har knappt fått någon sömn alls i natt eftersom lillebror haft närmare fyrtio graders feber efter vaccinationssprutan igår och dessutom en dunderförkylning.
 
Men plötsligt händer det, det blir tyst i huset. Matte och lillebror har somnat mitt i förmiddagsamningen och Gucci lägger sig vid Matte, på behörigt avstånd från lillebror såklart, och gnider sin kattpäls mot Mattes hand tills Gucci somnar, spinnandes.
 
 
Och Husse, den elakingen, tar kort på de sovande tre. Matte tycker dock inte bilden är allt för smickrande, med dubbelhaka och skuggningar som ger mansskägg ... det är nog bara kattdivor och bebisar som alltid är söta när de sover ...
 
 
 
 

Bland duntofflor och stiletter ...

 
... gömmer hon sig, när hon återigen blivit luggad i pälsen. Stackars Gucci!

Söndagsutflykt och svettpärlor

"Aj, aj mina armar", jämrar sig Husse och Gucci tycker att han låter värre än en hankatt i mars.
 
 
Det hon dock inte vet är att Husse har haft en riktig prövning under familjens skogsrunda i Jeksendalen. Att få upp lillebror i barnvagnen över stock och sten till toppen är ingen lätt uppgift.
 
 

Strålglans

Matte har alltid tyckt att det har varit något speciellt med Gucci, ja nästan övernaturligt, och i morse visade hon lite av sin strålglans.
 
 

Semester

 
Hela familjen har haft semester på olika vis.
Matte, Husse och lillebror har svettats i Kroatien i 38 graders värme och ätit Frutti di Mare och druckit lokal öl. Gucci har blivit kliad bakom örat och borskämd till tusen därhemma av Mattes lillebror med kommande fru. Alltså semester för alla parter.

Nu är  friden slut och lillebror har blivit ännu mer intresserad av vad Gucci har för sig, i morse lade hon sig för nära lillebror och fick hjälp med att "klippa" pälsen, helt in till pälsrötterna. Nu håller hon sig på behörigt avstånd.
 
 

RSS 2.0