Vår i luften

Strålande sol, vintergäck och snödroppar blommar överallt och temperaturen ligger runt 7-9 plusgrader i skuggan. Därför tycker Matte att det är dags för Gucci att möta våren, utomhus, i trädgården.  Gucci gillar inte alls idén och gör en tvärvändning i dörren och springer in till hemmets trygga vrå igen.
 
Matte har redan varit ute och njutit det vackra vädret och fikat på uteservering nere i stan. Därför gör vi som Gucci vill - drar för gardinerna, hoppar i pyjamasen, lägger oss tillrätta i soffan och ser på dokumentärer på kulturkanalen.
 

Tant-varning

Gucci och Matter lägger pussel, löser korsord, lyssnar på Frank Sinatra och äter chokladtryfflar från Peter Beier chokolade. Det är bara portvinet som fattas.


Waits, Gardell och en liten kattdiva

 
Matte njuter en lugn och skön fredagsförmiddag i sällskap av en slö divakatt (inte överväldigande glad efter att ha satts på en sträng diet för att bli av med bilringarna på magen), Tom Waits, Jonas Gardell och en kopp kaffe.
 
 
 
 

Inga bekymmer i världen

 
Gucci lever det ljuva livet och Matte är hennes eviga tjänare.  Hon får mat utan att göra något mer än att vara söt och kelig. Hon får Mattes sista räkor och får alltid slicka yoghurttallriken. En mjuk säng att sova i, tillpuffade kuddar och den nya favoritplatsen - bilbarnstolen.
 
Idag sträcker hon ut sig på soffan, i all sin längd och njuter av stillheten och med tiggande blick ber hon Matte om att klia henne på magen. Åh ja, precis där!
 
Mer bortskämd katt får man leta efter.
 
 

För lite plats

Gucci gör allt för att få plats mellan spjälsängens spjälor och babygymmet, som Husse propsade på att sätta ihop, trots att bebis först kommer om en månad.
 
 
Men finns det hjärterum så finns det stjärterum, även för små kattdivor.
 
 

Att dela med sig

Gucci sitter snällt och väntar i soffan som hon brukar de flesta morgonar.
 
 
Vanlijyoghurt är mums det!

Förkylningstider

Matte är förkyld - igen och är rödare än rudolf om nosen. Inte heller orkar hon de stora kraftansträngningarna. Det är i och för sig inte Gucci emot, som tar chansen att lägga sig tillrätta och sova i Mattes knä.
 
Gucci somnar snabbt, trots skottlossning  och rambotyper som skriker på teven, och hon snarkar sig igenom resten av filmen, till Husses förtret. För under en aktionfilm av denna kaliber platsar visst inte tunga diva-andetag.
 
"Gucci, hold kæft!" ropar Husse.
 
Men inte hjälper Husses förmaningar ett dugg. Man vare sig bör eller kan väcka den katt som sover.
 
 

RSS 2.0