Åskväder

Gucci sover till tonerna av åskmullret i fjärran och regnet som slår mot rutan ... men plötsligt bryts det rogivande ljudet av ett vokalskrik á la aaaaiiiiiiiiyyyyyyyyyya glugh glugh!
 
Gucci sträcker på sig och försöker lokalisera det störande elementet.
 
 
Ja, det ante mig ...
 
 
Aj, mina öron ... jag tror att jag flyttar mig lite ...
 
 
... ahh, mycket bättre!
 
 
 
Vad vill du, människobarn? Jag förstår inte vad du säger ...
 
 
 
 

Mattes lilla hjälpreda

Gucci hjälper Matte att plocka ur kassarna från Bilka ... Någonstans där bland våtservetter och blöjor finns det kattgodis ... Gucci nosar och nosar. - Mig lurar du inte, verkar hon säga, och flyttar sig inte förrän hon har fått sig en godbit.


Katt på livsfarligt uppdrag

Gucci sitter på soffkanten och verkar ytterst bekymrad. Hon suktar efter bokhyllans trygga vrå. Men hur kommer jag dit, utan att riskera att bli "tillfångatagen"?
 
 
Kusten är klar, fienden är upptagen med annat. Gucci tar sats och ...
 
 
... springer så fort hon bara kan.
 
Tar sats ...
 
... och hoppar upp i säkerhet.
 
 
 
 
 
 

Lax vid Skanderborg sø

Det är tur att Gucci inte vet vad Matte och Husse åt till kvällsmat ikväll när hon själv fick nöja sig med torrfoder och vatten.


30 grader varmt, fatöl/nappflaska och musik i långa banor

Igår var det dags för en årlig tradition här i Århus, Grøn koncert, en folkfest med en massa danska kända band som spelar en hel eftermiddag. Lillebror var på sitt livs första konsert och trivdes alldeles utmärkt i skuggan under parasollet och dansade i takt med danska reaggetoner och smöriga ballader och smuttade då och då på sin nappflaska. 
 
 
Gucci däremot njöt av stillheten därhemma och framför allt svalkan inomhus. Med 30 grader och stekande sol utanför, sov hon sig nog igenom hela dagen.
 
 
 

Nära ...

... men Gucci håller sig ändå på behörigt avstånd.

I lilleputteland ...

Det tar inte långt tid innan Gucci upptäcker lillebrors nya bord och stolar. Vilken behaglig storlek, verkar hon tycka, man behöver inte alls anstränga sig för att hoppa upp och precis lagom för en kattlängd.


Simultanförmåga

Matte klappar Gucci som ligger på musmattan med höger hand och håller lillebror med vänster hand samt läser korrektur på en text - det är det man kallar simultanförmåga.
 
 
Och senare på dagen händer det stora grejer, som inte bådar gott för Guccis lugna tillvaro, lillebror rullar och rullar, från rygg till mage och tillbaka på rygg och ligger sedan på magen och sprattlar, jättesur över att han inte kommer någonstans  ... Matte tror att Gucci gör bäst i att akta svansen inom kort.
 
 
 

Tapas

Stackars Gucci satt vid terrassdörren och suktade efter Matte och Husses tapas-middag. Chablis, äppelmust, oliver och de whisky- och sirapsmarinerade nötterna fick Matte och Husse gärna behålla själva men laxrullarna, ölkorven och världens kanske dyraste lufttorkade skinka för 800 kr kilot ville hon gärna smaka.
 
 
Och ... vilken tur för Gucci att Husse tyckte att laxrullen smakade för mycket hav, det vankades festmåltid för en liten kattdiva senare på kvällen.
 
 
 

Sverige, Sverige älskade land ...

Matte skapar Sverigekänsla och äter Pågens sirapslimpa med prickig korv, eller varje fall prickig italiensk salami. Matte och lillebror ska nämligen till Sverige i en vecka. Gucci och Husse ska verkligen få rå om varandra, en hel vecka! Tur för Gucci att hon ännu inte vet vad som väntar henne  ... eller också kommer de få det jättemysigt tillsammans, i lugn och ro.
 
 
 

Tittut med kattungarna

Matte och lillebror läser pekbok och försöker gissa var de fem kattungarna gömmer sig.
 
 
- Gucci, har du sett kattungarna? frågar Matte Gucci som ligger på Husses säng bara några kattassar bort.
 
 
Gucci tittar yrvaket upp och lägger nervöst bak öronen och lyssnar ...
 
- Kattungar!!! Var då någonstans? 
 

Surrealism á la katt

Hur Salvador Dalis klassiska verk borde ha sett ut.
 
 
Källa: http://fatcatart.ru/wp-content/gallery/art-of-xx-century/dali-the-persistence-of-memory-cat.jpg

RSS 2.0