Stackars Gucci

Stackars Gucci har plötsligt blivit andra prioritet och det passar inte damen som ser till att ta alla chanser att vara nära Matte så snart, det lilla nya som stör hennes divasömn, är långt borta från Mattes knä.


Tre har blivit fyra

Gucci är något skeptisk till den lille krabaten som gjort intrång på hennes revir och spanar mest på avstånd.
 

Kattväckning

Det är inte varje dag Matte blir väckt av en kattsvans i ansiktet.
I morse låg Gucci på lur utanför sovrumsdörren och när Husse sömnig, som han alltid är vid denna tidpunkt på dagen, öppnade dörren passade hon på att ta sats och graciöst kraschlanda på Matte. Hon spann och trampade runt och satte sig sedan på nattduksbordet och väntade på att Matte skulle laga frukost.
 
 
 
 

Poserar

Husse skakar på huvudet och säger att Gucci är en knäpp katt. Varje gång hon ligger blixtstilla på rygg i någon konstig ställning, ropar han nervöst; Gucci!!! för att vara helt säker på att hon fortfarande lever.
 
I Husses värld kan det nämligen inte vara bekvämt att ligga så här och därför en pose som inte är naturlig.

Gucci suckar och verkar tycka att Husse är lite väl melodramatisk.
 

Utsiktspost

Idag envisas Gucci med att bli buren, utsikten i kattperspektiv är inte tillräckligt bra och hon jamar: "Snälla, lyft upp mig!"
Nu sitter hon med tassarna över Mattes axel för att få bättre utsikt till trädgårdens alla fåglar. Hon spanar och spinner förnöjt.

Grääässs!

När vårvädret väntar på sig och det är minusgrader utanför (trots att det är mitten av mars) så får man flytta våren inomhus.

Väntar

Gucci väntar och väntar och tittar förväntansfullt upp på Matte som står vid diskbänken.
 
 
Matte har varit hos fiskbilen och köpt rödspätta ... mums för divakatter!
 

Kall söndag

I morse hoppade Husse i understället och jägarstrumporna och begav sig till Husses lillebror för att plantera häck i blåsten.
 
Matte och Gucci tycker att det är skönast att stanna inne i värmen och lekfullt följa de dansande löven på plattorna utanför fönstret.
 
 
 

Sol ute, sol inne ...

Man ska inte låta sig luras av den klarblå himlen och den strålande solen som lyser in genom fönstren i vardagsrummet och förvandlar rummet till en bastu. Ute blåser det nämligen isande vindar. Efter en mycket kort trädgårdspromenad sitter Matte och Gucci i Husses stressless, läser bok och njuter av värmen.
 

Skönhetssalong

Matte filar och målar naglarna i våraktig färg men Gucci tror att det är en kattlek och slår med busig min efter nagelfilen.
Kattvätt

Morgontvätten tar längre tid än vanligt när man som kattdiva  har ätit lite för mycket ost, räkor och fläskfilé under vintermånaderna. Det kräver många pauser och att man tar sats. Och så finns det ju så många spännande fåglar utanför fönstret.


Konsten att bara vara

Matte springer runt och fixar och donar, trots att hon borde ta det lugnt och samla energi till vad som komma skall. Det är i alla fall vad Husse säger. Men Matte har ingen ro i kroppen och hon är rastlös. 
 
Gucci däremot har den senaste halvtimmen suttit i bokhyllan och stirrat ut i intet, eller i alla fall vad som synes vara intet, och hon är så pass nere i varv att dagens uppgift säkert bara blir att ta sig från bokhyllan till renfällen, till matskålen och kanske till kattoaletten. Det är allt!
 
Det är det tempot som Matte ska ner i, men först ska hon tvätta, dammsuga och så chilifrön. Sedan kanske ...
 

Husse är dum

Gucci är sur på Husse som försöker leka med henne, men Gucci vill inte. Framförallt inte när Husse kastar gamla illaluktande strumpor efter henne.
 
 
Husse försöker sedan fjäska, men tji fick han. Man retas inte med en kattdiva ostraffat.
 

Första vackra dan i mars

Äntligen lyckades Matte locka ut Gucci i trädgården.
 
 Likt ystra kor på vårbete kastar hon sig ut på gräsmattan med höggravida Matte på släp. Nu ska här ätas gräs!
 
 
Och det ska nosas på alla buskar och träd i hela trädgården. 
 
Lapar sol ...
 
 
... och gnider sig mot de varma plattorna.
 
DET ÄR VÅR!
 
 

Konsten att hålla sig uppe ...

... utan att halka ner är svårare än man tror.

RSS 2.0