Mors dags-firande

Det är begränsat hur mycket mors dags-firande det har varit här i dag, med tanke på att mors dag firades för ett par veckor sedan här i Danmark, att lillebror inte vad det är ännu och det faktum att Gucci inte anser det nödvändigt.
 
Inte ens ett tack, har Matte fått för att hon alltid ger henne god mat och en ren kattlåda och nystruken tvätt att ligga på. Istället sover hon bakom stängda lamellgardiner  ... men lite tacksamhet kan nog ändå spåras med ett lätt spinnande. Matte får vara glad för det lilla.
 
 
 
Husse försökte råda bot på det med en utflykt till kallbadhuset och picknick i solen på trädäcket vid stranden i Risskov.
 
 
 
Och sedan en promenad i bokskogen där ramslöken blommade för fullt.
 
 
Men sedan bestämde sig lilleman att nu fick det räcka med utflykt för dagen och det bar hemåt igen.
 
 
Nu sover de båda så sött, Gucci och lillebror, i varsin säng.
 
 
 
 

Blod, svett och pimpa IKEA-möbler

Matte läser manual, kliar sig i huvudet och skruvar i skruvar så att svetten rinner.
 
Var ska den här biten sitta då? Fattas det inte en skruv?
 
Gucci agerar platschef ovanpå kartongerna och skickar ibland onda blickar när hon tycker att Matte jobbar för lite eller för sakta.
 
 
Gucci funderar på vad det kan tänkas bli? En kattsäng med mjuka kuddar kanske? Eller en ny klösbräda?
 
Matte tar sedan fram tapet, tapetklister och en sax ... 
 
Hmm ... Gucci kan inte gissa vad det ska bli?
 
 
Snopet .... Stackars Gucci, när hon upptäcker att det varken är klösbräda eller säng utan en bokhylla till lillebror ...
 
... men ärligt talat verkar hon ganska nöjd med sin nya sovplats, en IKEA-kartong med lite frigolit i.
 
 
 
 
 
 

Rena lakan

... är det bästa Gucci vet. Matte har bytt lakan i gästsängarna för i helgen kommer Matte-matte och Matte-husse på besök. Matte hinner inte ens lägga på överkastet innan Gucci är framme och lägger sig tillrätta på lakanen som luktar lavendel.
 

Sol ute, sol inne ...

Efter förmiddagens hagelskur har det äntligen klarnat upp och solen skiner. Matte och "lillebror" går ut i trädgården. Men idag verkar inte Gucci vara så angelägen om att komma med ut i gröngräset, trots sol och 12 grader(det kunde ju i och för sig vara varmare, tycker Matte). Gucci verkar trivas bäst bakom lamellgardinen.
 

Nostalgi

Det spöregnar och varken katt eller människobarn vill vara ute. De enda som trotsar regnet är två män som med grävskopa och iförda sydväst och regnrockar kämpar med överbliven jord.

Matte och Gucci avundas dem inte. Vi sitter i soffan och ser dagdrivarteve á la 80-tal, Doktorn kan komma och Lagens änglar med axelvaddar. hockeyfrillor och puderpasteller. Så mycket bättre!


Tar sats

Och hoppar upp på bordet. Först en tass och sedan hela kroppshyddan. Med lätta steg tassar hon fram till Mattes blombukett och väljer ut de bästa grässtråna.
 
 
Så snart hon upptäcker att Matte har sett henne hoppar hon galant över till fotpallen och med oskyldig min sätter hon sig tillrätta. 
 
 

Tack kompis!

Lejonet Simba får stå emot de värsta slag man kan tänka sig och ändå ler han glatt.
 
 
Gucci spinner förnöjt på soffkanten.
 
- Vilken tur att det inte är jag som är lektant.
 

Vacker vårdag

Matte och lillebror njuter av det vackra vårdvädret på en långpromenad längs sjön och sedan med en kopp kaffe på terrassen till ljudet av grävskopor och lastbilar som lossar sand och grus på granntomten, men det gör inte så mycket när solen skiner och det är 18 grader varmt. 
 
 
Gucci, som varken gillar att röra på sig eller lyssna på oväsen, trivs bäst inne. Och när Matte och lillebror är borta, kan hon äntligen få sin skönhetssömn. I lugn och ro.
 

Dagen efter ...

Husse var på svensexa igår och det enda han orkar göra idag är att klia Gucci bakom öronen och sova ikapp med henne. Något hon verkar uppskatta. Dova snarkningar kommer från de båda två just nu inifrån gästrummet och lillebror sover i sin korg i vardagsrummet. Endast Matte är vaken och passar på att dricka en kopp kaffe, äta en bit av rabarberkakan av trädgårdens rabarber och lösa korsord.
 
Ljuva söndag!
 
 
 

Kommer helt av sig ...

Gucci har fått kattgodis av Matte men godbiten glöms bort i oljudet.

- Oj oj vad den låter, mitt stackars katthuvud ...


Ganska spännande trots allt ...

Gucci följer bebisens armar och ben med blicken som om de vore en spännande fågel eller ett garnnystan. Matte håller ett vakande öga så att Gucci inte tycker det blir för spännande och tassar på den däringa som med glada tillrop är mitt i morgongymnastiken.


RSS 2.0