Kroppsspråk

Gucci är förnärmad och vänder bestämt ryggen till. Matte kan inte ens locka med lillebrors kalvsylta med blomkålsmos. En svansdragning var nog för mycket för denna långsinta diva.


Storm

Det är värsta stormen någonsin i Danmark och utanför flyger takpannor, byggnadsställningar och byggmaterial från byggerierna runt omkring. Även en och annan trädgårdsmöbel och soptunnor flyger som i tecknad film. Husse, Matte, lillebror och Gucci håller sig långt från fönstren och har kört bilarna i säkerhet hos det tvåvåniga grannhuset, vars kortsida har lä.

Inne är det också storm, eller i alla fall ett yrväder. Stackars Gucci försöker hitta lä, men förgäves.

 
Men stormen skulle ju snart vara över, nummer ett skulle lugna sig vid 21-tiden och dra vidare mot Svea rike och den andra yrvädret borde sova nu ... om Husse lyckas lugna "stormen" vill säga. :-)

Hett ...

Det var Husse som lagade mat ikväll och ofta är det lika med hämtmat, i dag hade han dock slagit på stort med indiskt inne från stan. Räkor, naanbröd, tandoorikyckling och små starka knyten.
Gucci satt tålmodigt och väntade på golvet.
 
Men heta curryräkor och stark kyckling föll inte i kattdivans smak och ratade allt gott, istället satte hon sig under lillebrors barnstol och väntade tålmodigt på att lite leverpastej skulle falla av skeden som Matte parerade mellan fäktande barnarmar och in i munnen på lillebror.
 
 
 
 

Du och jag Gucci ...

 
Du och jag, lillebror!
 
 
 
 

Vintagepimp

Matte och lillebror ägnade lördagen åt att shoppa diverse loppisfynd, det blev en tavla till lillebrors rum och denna byrå som ska pimpas med tapet och limegrön färg - till lillebrors rum såklart, annars får nog Husse spader. :-)
 
Gucci inspekterar den och har redan hittat sin favoritlåda.
 
 
Och lillebror vill också vara med och leka ...
 
 
Det är inte lätt att renovera möbler när man har två nyfikna varelser som klättrar och sitter på det man håller på med. Matte får vänta med slipande och tapetsering tills de två små sussar sött.
 
 
 

Nytt åkdon

Gucci sitter och väntar på att "tåget" ska gå, men lillebror är djupt upptagen med den skönsjungande mjukishunden och ser inte att Gucci har tagit plats på hans nya lära-gå-vagn.
 
 
 
 

Den bästa tiden ...

Den bästa tiden på dygnet är lite över åtta på kvällen, när lillebror har somnat, ljusen är tända på soffbordet och det är lugnt - i alla fall om du frågar Gucci. 
 
Hon ligger utmattad bredvid lillebrors lekkoffert och njuter lugnet och att för en gångs skull få 100% uppmärksamhet.
 
 

Det gäller att passa på ...

 
 
Medan lillebror river det mesta som kommer i hans väg och när han är fullt upptagen med mattes och husses ljusfat, passar hon på att slå sig ner i lillebrors mjuka babygym.
 
 

Sällskapssjuk

Gucci, som annars brukar fly lillebror så snart han kommer i närheten, vill plötsligt ligga nära. Hon spinner och ålar sig på golvet och Harald får klappa och dra henne i pälsen så mycket han vill.
 
Gucci verkar ha ändrat taktik och det verkar fungera, Gucci är inte lika intressant för lillebror längre när hon inte rör sig.
 
 

Arla

Stackars Gucci, klockan är lite över sex på morgonen och hon blir jagad genom hela huset.
 
 
Till råga på allt blir hon luggad i pälsen.  (Och Matte behöver pedikyr, kan hon se.)
 
 
 
Imorgon får du lugn och ro, Gucci, tröstar Matte, då tar Husse, Matte och lillebror på roadtrip till Fyn och Västjylland.
 
 

Det där med revir

Gucci ligger på lillebrors nya lekmatta och vill minsann inte flytta sig.

Det här var mitt rum, då fanns det en skön dubbelsäng, mjuka mattor och inga små rörliga saker som låter, verkar hon muttra ...


Nog för att det är smutstvätt ...

... men varför just den vita tvätten, med största delen Husses skjortor? :-)
 
 

Äppelpaj och nya lekkamrater

Matte är frisk igen efter en febertopp igår och det var tur eftersom Mattes kompis Emma och hennes femåriga dotter Maya skulle komma och fika lite äppelpaj med vaniljsås idag.
 
Maya och Gucci blev bästisar direkt, eller i alla fall så verkade Gucci tycka att det var bättre än en som nyper henne hårt i magskinnet eller rycker henne i svansen. Så länge man blir kliad bakom örat kan man stå ut med att man blir utklädd, här iförd rosa hatt.
 
 

Sjukstuga

Matte har 39 graders feber och vill helst ligga i soffan under en filt och det vill Gucci också. Men lillebror vill något helt annat och är pigg som en mört.
 
Akta dig Gucci!
 
 
 
 
 

Tydliga signaler på hunger

Både lillebror och Gucci kan konsten att demonstrativt visa att de är hungriga. Lillebror tömmer skåpet med barnmat ...
 
 
... Och Gucci kelar med den läckra "fransyskan" från matkassen på golvet.
 
 
 

RSS 2.0