Vabba och Vagga

Matte har vabbat idag och inte gör det så mycket när solen skiner och det är över 20 grader. Och när lillebror äntligen sov, efter en lång promenad vid Engsøen som ligger nedanför huset ...
 
 
var det dags att "vagga" - alltså vård av Gucci.
 
Det bar iväg på upptäcktsfärd i gröngräset.
 
 
Är gräset grönare hos grannen, månntro?
 
 
I kattperspektiv blir gräsmattan som en djungel ...
 
 
... och allt kommer väldigt nära.
 
 
Och Matte upptäcker att jordgubbsplantorna redan står i full blom. Jordgubbar till midsommar, kanske det rent av blir i år.
 
Ljuva sommardag!
 
 
 
 

Värmebölja i april

Vilken dag! Vilket väder! 20 grader och strålande sol. Vad mer kan man begära? Alla är på gott humör ....
 
 
 
... ja alla utom Gucci.
 
Hon fick vara hemma och inne i det vackra vädret, och när Matte, Husse och lillebror kommer hem efter en kanondag spelar hon martyr. 
 
Det är nästan att Matte har lite dåligt samvete och lockar med kattgodis. Matte väljer även att inte berätta för Gucci att hon gått miste om både ...
 
 
Stjerneskud på Vestermølle ...
 
 
andjakt ...
 
 
... och strålande sol i vackra omgivningar vid Skanderborg Sø.
 
 

Lugnt och skönt

Gucci pustar ut efter en hektisk morgon, där hon jagats av lillebror som försökt mata henne med en gurkstav.
"Ka, ka, ma", ropar han och trycker gurkstaven mot Guccis nos, allt medan hon skickar blickar mot honom som kan döda. Matte försöker förklara, att nej katten vill inte ha gurka, men det förstår inte lillebror och fortsätter envist med att insistera.
 
Egentligen borde Gucci vara stolt över att lillebror som de första topp fem-orden väljer att lära sig ordet katt. På en smickrande femteplats kommer ordet efter: Mamma, al baba (pappa, eller möjligtvis ali baba?!), ma (mat), ba ba (bajs).
 
Vad mer behöver man kunna säga?
 
Smickrad eller ej, så njuter hon de lugna timmarna hon har. Måtte det aldrig bli eftermiddag, verkar hon önska innan hon sluter ögonen och försvinner bort i kattdrömland, där det varken finns småbröder, gurkstavar eller höga ljud.
 
 
 
 
 
 

Tillbaka till vardagen

Lillebror är färdiginskolad på förskolan och Matte har så smått börjat jobba igen efter mammaledigheten. Och hon tillbringar därför mer tid framför långa worddokument på datorn.
 
 
Gucci är själaglad åt lugnet och placerar sig precis inom räckhåll så att Matte kan klia henne bakom örat mellan tangentbordsklinkandet.
 
 
 

Att njuta en solskensdag

Strålande sol och härligt väder. Matte och lillebror är ute på den dagliga få-lillebror-att-sova-promenaden.
Idag är det himmelskt vackert ute och Matte kommer osökt att tänka på denna lilla melodi:
 
Här är gudagott att vara
o, vad livet dock är skönt.
Hör, var fröjd från fåglars skara
se vad gräset lyser grönt.
Humlan surrar, fjäriln prålar,
lärkan slår i skyn sin drill,
och ur nektarfyllda skålar
dricka oss små blommor till.
 
 
Men det där med att njuta en solskensdag i solen gäller inte alla. Gucci trivs bäst i svalkan i gästsängen, på den sidan av huset som solens strålar inte rört sedan i morse.
 
 
 

Påskdagsutflykt

 Idag har det varit mellan 15 och 20 grader varmt i Danmark. Gucci njöt vårsolen bakom lamellgardinerna och när det blev för varmt flyttade hon sig till bokhyllan ...
 
 
 
Matte, Husse och Lillebror lämnade Gucci i fred och tog på utflykt till Femmøller Strand och Ebeltoft.
 
Det åts dansk äggakaka med bacon i solen på Skovmøllen.
 
Lillebror matade änderna med rågbröd ...
 
 
Sprang på stigarna i lövskogen vid femmøller strand ...
 
 
 ... och tyckte att havet och alla snäckor var det bästa i världen.
 
 
Nu sover de båda sött, lillebror efter att ha sprungit så benen nästan gett vika och Gucci efter en varm med delar av vinterpälsen kvar ...
 
 
 

Räkmacka

Gucci och Matte äter ägg och räkor, som sig bör när det är påsk. Lillebror sover och Husse äter middag med sitt vattenpololag.
 
 

Feber och tågbanebyggande

Lillebror har 39 graders feber och hosta, men efter en liten panodildos är han lika aktiv som en duracellkanin igen. Hela rummet vänds upp och ned och han hittar en av de leksaker Matte har gömt undan i garderoben. Uppenbarligen inte världens bästa gömställe och därför ska kartongen öppnas och duplobitar strös över hela golvet medan Matte desperat försöker läsa beskrivningen på tågstation och tågbana.
 
 
 
När Matte sedan sätter batterier i lillebrors duplo-lok gäller det för kattsvansar och människofötter att akta på sig.Lillebror kommer snabbt på hur man startar loket och sedan åker det runt, runt, runt.
 
 
Det är bäst att hålla sig över "marken" ... i säkerhet ...
 
 
 
 
 

Att sova ....

 
Eller att röra på sig?
 
Det är frågan. Och medan Gucci väntar på att komma med ett svar på frågan vilar hon majestätiskt på kudden och spanar in lejonen från Serengeti på teven.
 
 
 

Lever du?

- Lever du? verkar lillebror fråga och petar med ett kiknade skratt på den sovande Gucci som ligger i soffan.
 
 
 
Gucci muttrar något ovisst tillbaka och hoppar ned från soffan och med bestämda steg förflyttar hon sig till hallen, på andra sidan bebisgallret, och lägger sig tillrätta bland handskar och mössor i korgen ovanpå brudkistan och somnar med öronen bakåt.
 
 

Katt-tårta

Lillebror ska snart få en liten kusin, en liten Emelie annonserar snart sin ankomst. Därför passar Matte och Gucci på att "baka" en blöjtårta när lillebror är nere på förskolan.
 
Silkesband och gummisnoddar kan göra den äldsta av kattdivor till barn på nytt och Gucci njuter egentiden med Matte, bitandes i en gummisnodd i rosa. Det känns nästan som förr i tiden, då vare sig danskar eller småbarn som drar henne i svansen fanns.
 
 
 
Efter ett evigt rullande och bindande är Matte och Gucci färdiga. Tada!!!!
 
Självklart ska det vara en liten kattunge i toppen. allt annat är såklart otänkbart.
 
Husse bara skakar på huvudet när han kommer hem från jobbet och ser Gucci och Mattes kreation.
- Katter, muttrar han ...
 
 
 

Det man inte vet ...

 

Att drömma sig bort ...

Gucci tittar längtansfullt ut genom fönstret. Kanske är hon en aning avundsjuk på lillebror som sover sin förmiddagslur i vagnen utanför, omgiven av råkor som letar mask i gräsmattan ett stenkast bort.
 
 
 
 

RSS 2.0