Rågbröd vs svensk limpa 0-1

Lillebror dissar allt vad danskt rågbröd heter och vill mycket hellre äta limpa med leverpastej som han snällt delar med sig av till Gucci som sitter under stolen och tigger. 
 
 
Och lillebror delar gärna med sig av sin mat till både Matte, Husse och Gucci. Och inte säger en divakatt nej till lite ost vid teven i soffan. Trots att den har massor av bebisdregel på sig smakar den gudomligt gott.
 
 
 
Och det var nog bra att Gucci sov en djup förmiddagslur i dag. Lillebror har nämligen tagit sina första egna staplande steg utan gåvagn. Snart springs det nog fram och ingenstans att gömma sig för små divakatter ...
 
 
 
 

I vinterskrud

Så kom den äntligen, vintern alltså och för en stund är regn och slask ett minne blott. Lillebror testar julklappspulkan och Matte drar pulkan genom kramsnön så att svetten lackar på pannan.
 
 
För en vecka sedan spurtades det på sandstranden och i dag kryps det i kramsnön, fort, fort, fort.
 
 
Gucci sover eftermiddagslur i lugn och ro i soffan och har inte tänkt resa sig i första taget.
 
 
 
 

Vinterstorm

Matte, Husse och lillebror har kommit hem från en solig och skön semester i Spanien.
 
 
Lillebror upplevde så mycket nytt och spännande att Matte inte tror att han ägnade Gucci en tanke. Det fanns både sandstränder att spurta fram på ...
 
 
 ... och lekplatser att utforska.
 
 
Och att  kunna dra Husse i håret med bra utsikt över nationalparker och stadsliv från Husses axlar..
 
Men när vi kom hem igår kväll verkade lillebror kika efter Gucci, under bordet och under soffan. Men Gucci fick stanna en dag längre på pensionatet på grund av att det var helgstängt. Men idag har Matte och lillebror äntligen hämtat Gucci. Även om det var vinterstorm på vägen dit, det kallas nämligen vinterstorm här i Danmark när snön flyger på tvären och det är dålig sikt framåt. Ja, som ett vanligt snöfall i Sverige. Och med tanke på att alla danskar kör med sommardäck kryps det fram på vägarna.
 
Det var stopp på motorvägen i två timmar i sydgående riktning, så vägen till kattpensionatet blev lång för Matte och lillebror.
 
 
Men snart återförenades de två. Lillebror blev nästan lika glad att se Gucci som sina leksaker igen efter semestern. Kattdivan däremot  verkar mest kura ihop sig i buren och sucka djupt.
 
Och visst har Gucci lagt på sig under sin vistelse, tantmagen hänger mer än vanligt (skonar henne genom att inte ta en bild).
 
Det kräver motion ... men med lillebror som persolig tränare ska hektona och magen säkert vara borta på nolltid.

Såpbubblor

Matte och lillebror leker med såpbubblor och lillebror försöker fånga dem med händerna, under djup koncentration och han vet inte om han ska skratta eller bli rädd när såpbubblorna sprickor på näsan eller i handen.
 
 
Några av bubblorna letar sig in under matsalsbordet och in till Gucci som sover sin förmiddagslur på den sköna mjuka stolen.
 
 
Att vakna av en blöt såpbubblepuss och att sedan, när man yrvaket försöker förstå vad som händer, titta rakt in i en blixt.
 
Nej, Gucci är inte alls road. 
 
Men snart är det semester på kattpensionat igen. Husse, Matte och lillebror ger sig av till spanska solkusten i helgen.Tänk att Gucci äntligen får lite lugn och ro igen, inga svansdragningar och inga våta såpbubbelspussar.
 
 
 
 

Att akta sig ...

Gucci sitter ovanpå den lilla byrån och tittar på när lillebror sover. Liksom för att markera, från ovan, att här är det jag som är högst i hierarkin.
 
 
 
Men plötsligt rör det på sig i sängen och någon reser sig upp och säger grr - med snuttedjuret hängandes i mungipan. Hualigen, nu gäller det att skynda sig bort!
 
 
 

Att leva det sunda livet ...

Gucci har övergivit det feta livet med gorgonzola, fläsk och oxfilé. Det gäller ju att hålla formen så här efter helgerna.
 
 
Därför sitter hon nedanför lillebrors barnstol och tigger om att få bulgurgryta med kikärtor och majs.
 
 
Mums, att den även innehåller en dl grädde och en klick smör berättar vi inte. Kikärtor i sig ska ju vara så nyttigt.
 
 
 

Att vända andra kinden till ...

Lillebror rusar fram mot Gucci som sitter fullt upptagen med sin kattvätt. Hon tittar på honom och sitter sedan coollugn kvar och slickar nonchalant på högertassen.
 
När lillebror är 1 dm från henne lyfter hon huvudet högt, i något som liknar en majestätisk pose. Hon kniper ihop ögonen och verkar önska sig bort, som om fartdåren som rusar mot henne i och med denna handling försvinner då.
 
Men kraschlandningen som sedan följer, mitt i hennes mjuka päls, är på riktigt och hon verkar bittert ångra att hon inte flydde när hon kunde. 
 
 

Liggandes på strå

Enligt den västerländska traditionen var det ju under trettonhelgen  år 0 som de vise männen kom till stallet och i krubban såg ett litet gossebarn liggandes där på strå med en glorias sken runt huvudet.
 
 
År 2014, tidigt i morse, fick Matte nästan en religiös uppenbarelse när hon såg något ligga i korgen med halm, (som tidigare innehöll dyr choklad och exklusiva viner som Husse fått i julklapp av en samarbetspartner) i skenet av en energisparlampa.
 
Är det "frälsaren", anno 2014 månntro?
 
 
Eller är det bara en sur gammal divakatt som fått svansen överkörd av lillebrors gå-vagn och nu sökt tillflykt till halmens strå?
 
 
 
 
 

Äta ute ...

Lillebror och Matte har ätit ute mest hela helgen. Idag Ceasarsallad på lagekagehuset och  igår blev det räkchips för lillebror och kinamat för Matte och Mattes väninna, Emma mitt i rea-rushen.
 
 
Senare på kvällen. när Gucci haft lugn och ro i soffan tillsammans med Husse hela dagen, delade lillebror och Gucci på en burk fiskbullar i hummersås innan det var dags att krypa i säng.
 
Härlig lördag för stora som små!
 
 

Gott nytt år

 
 
 
Det är dagen efter i det lilla huset i Årslev. Lillebror, som bestämde sig för att det var morgon redan kl 4:50, har hållit låda och kutat runt hela morgonen. Lillebror verkar även ta det klassiska nyårslöftet om mer motion mycket allvarligt när han längre fram på förmiddagen går amok med rockringen - som Husse tränar magen med - så att hela sängen som Gucci sover i skakar.
 
 
 
Gucci suckar och himlar med ögonen.
 
 
 

RSS 2.0