Frisk luft genom huset

Matte har haft så dåligt samvete över att låsa in Gucci i gästrums- och grovköksavdelningen när det vädrades ut under den tropiska värmen som varit. Nu kan stor och liten njuta de friska vindarna som letar sig in genom terrassdörren, tack vare lillebrors grind. Och extra bonus, Matte behöver inte hämta lillebror ute i trädgården stup i kvarten.
 
 
 

Hemma bäst?

Det var en sur kattdiva vi hämtade på pensionatet igår. Först blev Gucci glad och tittade ut ur det lilla huset men så snart hon fick syn på lillebror kröp hon in igen och vägrade komma ut. Vare sig mat eller kattgodis kunde locka ut henne.
 
När vi kom hem smet hon in under gästsängen och kom först fram igen när lillebror hade gått och lagt sig. Nej hon verkade inte vilja att semestern och vilan skulle ta slut och vem vill tillbaka till "jobbet".
 
Efter ett par dagar i Sverige med besök hos vänner, bröllop och kvalitetstid med familjen är det dags för vardagen igen. Matte översätter skidartiklar och Gucci jobbar hårt på sin skönhetssömn.
 
Och jag tror att Matte-mattes katter tycker det är skönt och lugnt att lillebror har åkt hem.
 
 

Snart vankas pensionatvistelse

Lilla Gucci har bokats in på femstjärnigt pensionat med trädgård. Denna gången har Matte lyxat till det lite extra och har sett till så att Gucci under sin kattpensionatvistelse får njuta det goda vädret med vind i pälsen i ett kombinerat ute-inne-rum.
 
 
Hon verkar dock inte vidare imponerad. Men Matte tror dock att hon kommer njuta några dagars ledighet medan lillebror, Husse och Matte åker norrut för att gå på bröllop och hälsa på Mattematte och Mattehusse.
 
 

Att få vara en del av familjen

Äntligen, efter tre år, har Matte tagit sig i kragen och framkallat ett foto till wall of fame-väggen i köket, där bilder av familjmedlemmar tittar ner på de som går förbi.
 
 
Gucci muttrar något i halvvaket tillstånd när Matte berättar att hon nu äntligen sitter på väggen, bland resten av familjen. Något om att det var på tiden och varför är lillebror med på så många bilder?
 
Det är inte alltid lätt att vara storasyster och katt.
 
 
 
 
 

Att fånga en fjäril ...

Bakom denna divakatts fasad döljer sig en mördare av sällan skådat slag och Matte har fått vara vittne till ett bestialiskt mord på en stackars liten fjäril som förvillat sig in genom fönstret. Ett av de val, den senare skulle ångra.
 
 
Och dagfjäril verkar smaka lika gott som gorgonzola, om man ska tro spinnandet och munslickandet.
 
 
 

Syskon gör saker tillsammans

Tittar på barnteve ...
 
 
.... och tömmer Mattes handduksskåp.
 
 

När lillebror är borta ...

 ... leker Gucci med lillebrors leksaker.
 
 
 
Att bejaka sitt barnajag sägs ju vara hälsosamt.
 
 
 

Gråvädersdag

Idag är det kallt, kallt, kallt och man kan inte förstå att det bara för en vecka sedan var 25 grader varmt. Idag avundas Matte Gucci för hennes päls.
 
 
Gucci spanar ut på regnet och verkar tycka att det är rätt skönt inne. Hennes små flyktförsök för att få komma ut och äta gräs i trädgården har satts på standby. Istället kryper vi ner under täcket och gömmer oss lite, i alla fall ett tag tills verkligheten kommer ikapp och viktiga sysslor ska ordnas så som textdeadlines och kattvätt.
 
 

Fullt ös, medvetslös ...

... i alla fall för stora delar av familjen. Gucci har i helgen haft lite ledigt från sin klåfingriga lillebror.
 
 
Medan Gucci pustade ut hemma, jagade lillebror duvor på kullerstensgatorna i Cambridge.
 
Hittade en kattstaty som var rolig att klättra på.
 
 
Stal Mattes mat ...
 
 
och åt Grissini på Jamie Olivers restaurang.
 
 
Matte och Husse är mycket trötta efter en aktiv helg.
 
Och Gucci? Ja, hon har nog haft lite långtråkigt, för igår fick lillebror till och med klappa henne, i alla fall ett litet tag.
 
 
 
 
 

RSS 2.0