Frukost i dimman

 
På radion säger de att det utanför Århus har hänt flera olyckor, när danskarna i morse försökte treva sig fram i tjock dimma och till jobbet. Flera av dem säkert i allt för hög fart.
 
Varken Matte, lillebror eller Gucci behöver ge sig ut i dimman och äter istället mackor vid frukostbordet i lugn och ro medan Husse beger sig iväg till jobbet med förmaningar från Matte om att han ska köra försiktigt. 
 

En dag i solen

Idag har familjen bott på terrassen. Somliga tyckte det var skönt att sova eftermiddagsluren i vagnen till fågelkvitter och gräsklippare, andra vårdade baksmällan, Matte läste bok och Gucci?
 
 
 
Hon äter gräs!!!
 

Våffeldag lite försenat ...

Lillebror har varit ettårskontroll och fått två stick i benet. Därför blir han bortskämd till tusen, med våfflor och äpplemos.
 
 
Gucci, som också erbjuds äggvåfflor, vänder ryggen till ...
Senast jag fick en spruta satt jag en vecka på kattpensionat med viktväktarfoder för äldre katter, verkar hon avundsjukt fnysa och vill absolut inte smaka det lillebror kastar ner.
 
 
 
 
 

Pest eller kolera?

Gucci klamrar sig fast i sin ärkefiende dammsugaren.
 
 
En kovändning har vi ju hört talas om, men en kattvändning?
 
Gucci kramar kärleksfullt om dammsugaren och till och med lillebror, som är fullt upptagen med tandborstningen, får vara med på ett hörn.
 
 
 

att gilla tuffa tag...

Gucci, som nog fått lite vårkänslor efter att ha känt lukten av ung hankatt i helgen, har vårkänslor och jamar högt. Det är Mattemattes Lusse, som antagligen har skickat en hälsning till Gucci via resväskan. Och Gucci vädrade lammkött. 
 
Det resulterar i att lillebror får klappa henne så mycket han vill. Ju hårdare desto bättre.
 
 
Men det finns gränser för vad man står ut med, när man vill ha lite kärlek och när lillebror tar ett fast tag om svansen väser hon argt. Någon måtta får det ju vara.
 

Till attack

Gucci attackerar den tomma hushållsrullen som om den vore en mus eller fågel och kämpar hårt i flera minuter för att tillintetgöra den.
 
 
Men sedan gör hon en kovändning som heter duga. Men man brukar ju säga att kärlek alltid börjar med bråk ...
 
 
 
 
 

Räddad från en "katt"-astrof

Lillebror hittar Guccis koppel på golvet när han leker med Husse och Husse kläcker då en idé han tycker är rolig. Tänk vad kul för lillebror att gå runt med Gucci i koppel. Matte som står och lagar mat anar oråd och i sista sekund räddas Gucci från en katastrof. Till slut kom Husse och Matte överens om denna kompromiss.
 
 
Nu blev det Leo Lejon som fick ta stryk mot dörrposter, över lego och under stolar.
Gucci andas ut, under gästsängarna bakom utdragslådorna.
 

Vårvindar friska ...

 
17 grader, lätt bris och strålande sol, en mars-söndag kan inte bli bättre än så. Gucci stövlar fram med sjumilakliv över gräsmattan och äter gräs med belåtenhet.
 
 
Lillebror är också ute och spatserar i sin übercoola åttiotalsoverall ...
 
 
Gucci nosar och undersöker varje växt och grässtrå ...
 
 
och lillebror likaså ...
 
 
Och att leka i sandlådan är skoj, men här får inte Gucci vara med.
För inte är det en stor kattlåda inte ... här får man bara leka.
 
 
 
 
 
 

På promenad

Lillebror och Gucci är sams för en stund och promenerar tillsammmans i vardagsrummet. Men lillebror kommer lite på efterkälken.
 
 
Och det får hon minsann veta. Lillebror skäller ut Gucci, precis på samma sätt som Matte brukar skälla på Husse när han stövlar iväg med sina långa ben.
 
 
- Du ska vänta på mig! Måste du gå så fort? förmedlar lillebror mellan en massa ma ma, ti ti, da da ...
 
Och ja, Gucci verkar förstå och tar åt sig av kritiken.
 
 
 

Ensam hemma

Matte, Husse och lillebror har varit på minisemester i Damp, i Tyskland. Och damp var det på flera sätt. Damp är det danska ordet för ånga och det fick Husse och Matte nere i spaavdelningen i sällskap av en massa gamla, nakna tyskar. Och lillebror hade dampliknande energi hela semestern och kutade runt bland stolarna på restaurangen, lekte i bollhav och försökte klättra ur vagnen på strandpromenaden.
 
Men ibland sitter han still och tittar lika nyfiket som Gucci brukar göra på kajorna i trädgården. För vad är det utanför fönstret?
 
 
Matte. Husse och lillebror var även i ett klädoutlet och kom hem med massor av påsar. Inte nog med att lillebror kom hem igen, Matte har varit "otrogen" mot Gucci och har köpt en Armaniväska. Gucci kan inte förstå vad Armani har som inte hon har. Därför blir hon lite svartsjuk och bestämmer sig för att tillintetgöra Armanipåsen tills det bara är småsmulor kvar.

 
Med lite hjälp av lillebror såklart som kommer springande i en väldig fart, rakt mot kattpåsen. 
 
 
 

Gömställe avslöjat

Eller rättare sagt så har lillebror kommit på hur man kommer in bakom böckerna i bokhyllan.
 
 
Men Gucci flyr såklart snabbare än man kan ropa katt och lillebror vet inte riktigt hur man ska ta sig ut igen.
 
Och alla sätt är bra utom de dåliga ...
 
 
Och det är tur att Matte reagerar snabbare än blixten och fångar lillebror två centimeter från golvet och av misstag tog hon en bild i farten. :-)
 
 

Fastelavn

Idag är det fastelavn i Danmark, danskarnas svar på halloween, där barnen klär ut sig till feer, pirater och giraffer och gör hyss om de inte får godis. Och som grädde på moset så slår de katten ur tunnan, likt en spansk pinata. Nuförtiden är det, som tur är, bara godis i tunnan, men för 150 år sedan var det en riktig katt i tunnan.
 
Gucci har därför klarat sig helskinnad från dagen och inte ett enda barn har ringt på dörren, trots att Matte i år hade köpt hem dumleklubbor.
 
Gucci tycker det är rätt skönt att det inte kommer några barn som stör och lillebror? Ja, han sover tungt i vagnen utanför fönstret sedan en timme tillbaka.
 
Ibland kan man som katt ha tur, även om det är fastelavn.
 
 
 
 
 

RSS 2.0