Gucci älskar youtube

Just nu sitter Matte och Gucci och ser kattklipp på youtube. Hon tittar konstigt på detta klipp och slår lite med tassen: http://www.youtube.com/watch?v=QSaIpKE30sM

Roligaste klippen är dock när människor faller eller djur som springer.


Djupt koncentrerad kattdiva


Gucci hjälper Matte

Gucci ska alltid vara med när jag packar ur kassarna när jag har varit och handlat och välter påsarna för att få se vad som finns inuti. Det kan ju tänkas att det finns något gott, bara för henne.

Idag var det en besvikelse dock, bara tandkräm, kokos och kaffe. Ingen lyx alls för divakissen.

Vardagens små förhindringar

Allt tar sin lilla tid när man har en divakatt i huset. Jag fattar inte varför man ska ligga mitt på tangentbordet hela tiden.Borta bra, hemma bäst!

Nu är vi hemma igen. Gucci har ju tillbringat julen på kattpensionat och att få henne dit är inte alltid lika lätt. Så snart vi visar buren brukar hon springa och gömma sig. Och sedan börjar tafatt-leken mellan blomkrukorna i fönstret och under matsalsbordet. När man väl fångar henne, blir hon som en hal ål. Att få in henne buren är alltså en utmaning i sig som resulterar i ärr på armar och händer. Och ett våldsamt och argt jamande hela vägen. Denna gången skrämde hon nästan en stackars nyopererad labrador med sitt jamande.

Nu är hon i allafall hemma igen, lite gladare och lite tjockare. Personalen har gett henne en hel burk med Whiskas tempetations på bara 4 dagar. Så nu sitter vi här, både lite fetare. Det är söndagsmorgon och Gucci spinner lycklig för att vara hemma igen.


Pyjamasmys med Matte. Äntligen hemma igen.God Jul

önskar Gucci från kattpensionatet. Medan Husse och Matte njuter livet i Sverige med badtunna, bastu och god mat är Gucci på pensionat. Vi hoppas Gucci har det bra och skickar en jultanke till henne. Men hon har fått både kattgodis och julleksak och borde överleva vistelsen.


God Jul där ute!Guccis halvbror Linux och Zelda önskar god jul!

Som barn på nytt

Gucci har öppnat sin julklapp idag eftersom hon ska tillbringa julen på kattpensionat.


Till att börja med var hon inte särskilt imponerad, den gick ju inte att äta.


Men när Matte hjälpte till att öppna påsen kastade hon sig över den rosa musen och har jagat den genom huset i snart 15 minuter. Gucci är som kattunge på nytt.

God Jul önskar Matte, Husse och den lekfulla Gucci.


Grooming

Är hon inte vig min lilla diva? Här ligger man i lä:)


Fjärde advent enligt Gucci

Börja dagen med att reta en fågel som sitter under busken i trädgården.


Se en romantisk amerikansk julfilm tillsammans med Matte i soffan.


Tröttna på filmtittandet och istället somna på Mattes bröst och bli kliad bakom örat.


Glad fjärde advent!

Snön avslöjar...

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Idag kan jag inte låta bli att citera Rydberg igen.

Dels är det rena winter wonderland ute.
Men snön avslöjar också något.
Vi har haft ofrivilligt besök i natt.Det är nämligen människospår i snön runt vår husknut. Vem kan det vara? En tjuv som rekat, en förvirrad själ som lyckats rymma från boendet längre upp på gatan eller kanske en av jultomtens små nissar som har farit vilse.

Gucci är ingen vidare vakthund, hon har varken jamat eller väst på hela natten.
Jag vill gärna fråga henne om hon vet vem vår objudna gäst är. Jag undrar om de har haft ögonkontakt, Gucci och den mystiska gestalten.
Och om det i natt har varit ett sånt där Hollywoodvästerntillfälle där de båda parterna har försökt läsa av varandra.
 


Farlig kan personen inte vara, eftersom Gucci spinner harmoniskt på tvättbrädan här på morgonen utan att ha variga men av mötet.

Står där så grå vid ladgårdsdörr,
grå mot den vita driva,
tittar, som många vintrar förr,
upp emot månens skiva,
tittar mot skogen, där gran och fur
drar kring gården sin dunkla mur,
grubblar, fast ej det lär båta,
över en underlig gåta.

Månen sänker sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten och Gucci är vaken.

En ensam katt i fönstret

Här brukar Gucci sitta när det är andra katter utanför, aldrig annars. Hon brukar väsa, fräsa och jama med svansen ivrigt viftande. Men idag sitter hon lugnt och spinner och faller nästan i sömn av sitt eget spinnande.

Så man kan ju fråga sig varför hon sitter här och spanar?Ingenting, konstaterar jag när jag kommer fram till fönstret.
Åtminstone inget jag kan se med mina människoögon.

Däremot upptäcker jag ett skållhet element precis under(det är antagligen Husse som frusit senaste dagarna och skruvat upp det på max). Detta är antagligen den varmaste platsen i huset med minusgraderna utanför.

Ett perfekt val av spanarplats måste jag säga, varmt och skönt!

Ojämn arbetsfördelning

När Husse skottar snö med svettpärlor på pannan...


Tar en annan liten diva det väldigt väldigt lugnt...

...och sträcker ut sig på Mattes skrivbord.

Livet är gôtt!

Midvinternattens köld är hård...

...stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård... ja ungefär så löd väl Viktor Rydbergs dikt.
I natt kom snön till Danmark och idag ser man barn och vuxna som tumlar runt i snön av glädje och kastar kramade snöbollar. Och överallt på Danmarks vägar halkar danskar runt på sina sommardäck.Men en viss liten kattdiva är totalt ointresserad av flingorna som dalar ned utanför. Jag försökte öppna dörren ut för att se om hon vill ut och leka en sväng i sitt koppel. Hon tittade först ut och sedan på mig och vände sedan på klacken och hoppade upp och rullade ihop sig i soffan.Det blev först liv på henne igen när jag skakade i den nyinköpta torrfoderspåsen. Och gissa om hon blev glad när hon såg vilken sort det var:)  - Perfect fit för diviga innekatter. Fint ska det vara!

Gregoriansk munksång i högtalarna...

... rykande hett kaffe i koppen och en katt som har bestämt sig för att sitta 1 mm från tangentbordet och skymma sikten, tassa efter muspilen på skärmen och trycka på esc så att all text försvinner. Varför är det så att katter alltid träffar esc-knappen och inte bara ett a eller ett s. Ja, det är inte lätt att få något gjort med detta "störningsobjekt".
Knuffa och putta på henne hjälper inte, heller inte att släppa ned henne på golvet. Nej enda sättet att få något gjort är att skala en apelsin. Då ska ni se att katten hoppar nere på golvet på två röda sekunder. Gillar egentligen inte så hårda metoder, men har ju också ett jobb att sköta:)
Luciatåget inställt p.g.a en sovande diva

Luciatåget blev inställt på grund av att morgonens stjärna uteblev från framträdandet. Vid närmare efterforskning fann man henne sovandes under matsalsbordet. Vi är ledsna för att vi gör vår publik besviken men lovar att gottgöra det nästa år:)

Nu blev det inget Luciatåg i morse. Och ska jag vara helt ärlig tror jag heller inte att Husse hade uppskattat alltför höga toner.

Gucci och jag satte oss istället vid bordet, drack en kopp varm glögg och löste korsord = Matte försöker skriva och Gucci slår efter pennan eller bestämmer sig för att hon ska ligga ovanpå korsordet och gosa.


Sitter förväntansfull i Mattes knä - snart är det dags att tassa på blyertspennan.


Det är jobbigt att lösa korsord. Det kräver lite kliande bakom örat.

Lussekatt

Idag övar vi inför morgondagens luciatåg som Gucci och Matte har tänkt överraska en antagligen bakfull Husse med.

Det går sådär kan jag säga...

Gucci har inte helt fattat det där med att "gå med tunga fjät" utan hon marcherar snarare fram med glittret på huvudet och stryker sig mot julträdet så att glittret faller av. Jag sätter på glittret igen och hon bestämmer sig för att döda det. Operation "mörda glitter" går igång och efter 5 minuters kamp ligger det nu glitterbitar i hela huset. Gucci tittar nöjt på sitt verk och återgår till sleep mode på soffan. 

Efter det misslyckade generalrepet konstaterar vi att Guccis uppgift imorgon snarare blir att ligga ihoprullad som en lussekatt i soffan och sova. Detta medan Matte skrålar sig i genom "Lusse Lelle" och "Staffan Stalledräng" i fel tonart.


Är hon inte vacker, min finfina lussekatt?

Det är otroligt med katter...

...att de inte använder de saker man vill att de ska använda. Gucci dricker inte ur vattenskålen utan föredrar blomvaserna och avloppet i duschen. Hon vill inte ligga på filten jag lagt fram utan väljer den rena tvätten. Och idag väljer hon bort sin klösmatta för min nya kontorsstol. Tackar gudarna för att det var den och inte Husses nya skinnsoffa.och detta såg jag igår när jag dammtorkade bakom gardinen...

Kan ni se klösmärkena? Tror nog det är en viss liten kattdiva som ska få billig kattmat veckan ut.

I vått och torrt

Vilken tid jag än vaknar sitter min älsklingskisse utanför dörren till sovrummet, eller ja hon hör att det rör på sig och springer till dörren. Hon vet ju att det vankas käk. Imorse var det extra tidigt, men Gucci var klarvaken såklart och började kela direkt även om man själv knappt vaknat.


Farligt nära...

...men nära skjuter ingen hare. Eller hur lyder ordspråket? Gucci gnider sig mot julträdet, tittar på det och spinner men än så länge har inte kulorna rykt, även om det tassas lite på dem såklart. Detta blir nog nytt rekord.

Kanske den får stå till tredje advent.

*håll tummarna*


Någon har tagit min stol!

Någon, och jag säger bara någon, har tagit min kontorsstol och vägrar flytta på sig. Det spelar ingen roll hur mycket jag än puttar på henne eller snurrar på stolen. Hon rör sig inte ur fläcken.


Fredagsmorgon i ett grått Danmark...

...och i det lilla tegelhuset doftar det kaffe, nypressad apelsinjuice och nygräddade frallor. Gucci har redan lagt sig till rätta bredvid den bärbara datorn, som om hon redan visste att jag ska tillbringa förmiddagen här och kommer att kunna klia henne bakom öronen med jämna mellanrum. Hon stryker sig mot skärmen och spinner. Husse har precis åkt till jobbet(blev en liten försovning i morse) och förutom ett dovt spinnande är det alldeles alldeles tyst i huset.

Vi får se vad denna dag bjuder på.


Kattkalender

Idag ska Matte ner på stan och handla julklappar till stora och små. Hon funderar på om Gucci ska få en sådan här http://www.swecat.com/julkalender-for-katt i adventsklapp.

Husse menar dock att det är spill av pengar at köpa en julkalender till katten, men ska inte min lilla lyxdiva få något extra när det lackar mot jul?

Jo, det klart hon ska!


Hon är ju trots allt Mattes älsklingskisse...

Rastlös?

Ikväll flyger Gucci fram och tillbaka i huset. Varken Husse som sitter utslagen i soffan eller Matte förstår var hon får sin energi ifrån. Och det är såklart omöjligt att få henne på bild med ansiktet fram som ni kan se.

Det är marathonlopp mellan stolarna i vardagsrummet, strykning mot soffabordet inne i kontoret och lite gos med sladdarna under databordet.stryker sig och stryker sig och spinner och spinner.


Vi får väl se när hon behagar att somna i Mattes knä igen.RSS 2.0