Fredagsmys med Gucci

Igår kväll spelade Husse kort med vänner i Viborg, då passade vi på att mysa, Gucci och jag.

Jag hade inhandlat en massa goda och säkert syndigt onyttiga ostar från delikatessen i Salling samt lite kex, fikonmarmelad och en flaska vin. Gucci sniffade och sniffade till osten och spann och spann. Jag hade dock inte köpt hennes favoritost gorgonzola men ostarna gled ned ändå.
Livet är rätt gôtt när man är katt hemma hos Matte! Skönt och lugnt i huset är det också när bara tjejerna är hemma och njöt gjorde vi båda två i fulla drag.


Vad kan detta vara månntro? Luktar gott...




Inte mer vin till mig, tack! Gucci lagom dåsig...


Sover gott efter ost och kex i Mattes knä, helt ovetande om att kriminalkommisare Barnaby försöker uppklara 2 ohyggliga mord i "Morden i Midsommer".

Trevlig helg önskar jag och Gucci!

spanaren...

Gucci sitter djupt koncentrerad och tittar ut genom terassdörren. Jag tittar ut, men ser inte något som skulle kunna vara av intresse. Kanske är det lövet som flyger i luften längre bort, eller är det fågeln som sitter i björnbärsbuskarna? Vi lär aldrig få svaret.


Lång dag på jobbet...

och hemma väntar världens sötaste katt vid dörren. Hon och jag har en ritual varje dag. Jag ropar "Hej Gucci!" med världens bebisröst och så kommer hon farande mot dörren och spinner. Finns det något bättre att komma hem till?

Guccis inne- och utelista

Guccis topp tre-lista över saker som är inne och ute just nu

Inne-lista
1. Matte & Gourmet Gold-kattmat - hela köttbitar i sås
2. http://www.simonscat.com/ - för alla kattälskare
3. Sova i Mattes knä och bli kliad bakom örat i timvis

Ute-lista
1. Billig kattmat som Pussi eller KitKat - usch och blä! spotta ut!
2. Mattes dammsugare - en dag ska jag ge igen...om jag orkar...
3. Grannens norska skogskatt - han irriterar mig


Fitness för katt - Guccis bästa tips!

Guccis fitnessprogram för lyxkatter

1. Tre minuters klösning i dörrmattan. Du klarar en minut till. Kom igen!

2. Jaga efter en fluga genom vardagsrummet, prova att inte välta några blomkrukor(Matte blir så arg). Döda flugan och bestäm dig för att lämna den i fönstret, det är ju leken som är det viktiga och vem vill äta fluga?

3. Panikspring genom hela huset och sladda på parkettgolvet med dina vassa klor. Det bränner extra kalorier.

4. 2 timmars avslappning och meditation på Mattes nystrukna tvätt på strykbrädan.

5. Slicka av såsen på Mattes tallrik, det är du värd.




Min älsklings Bad boy är här igen...

... men denna gången är Gucci rasande, jag funderar lite på vad hennes älskare har gjort för att förtjäna allt detta fräsande och spottande. Hon brukar ju normalt ligga och vrida sig av åtrå på golvet framför dörren. Han har nog sårat henne... Men egentligen säger ögonen allt, han är en Bad boy(Matte hade rätt). Jag tycker han ser tämligen elak ut, eller vad säger ni? 

Alla mina farhågor besannas....

Om blickar kunde döda...

Nu doftar det Ajax med syréndoft i hela huset, parkettgolvet(läs laminatgolvet:)) glänser och spindelväven är ett minne blott, Matte har slitit hårt i flera timmar för att få huset att skina. Gucci däremot är skitsur och det brukar hon vara cirka 2-3 gånger i veckan. Så snart jag tar i dammsugaren viker hon bak öronen och blänger på mig som om jag hade gjort henne något ont, sårat henne djupt.

Just nu ligger hon med huvudet i blomkrukan och ser argt på mig när jag far runt med dammsugaren. Men jag förstår henne. Ljudet som den lilla gula dammsugaren från Siemens avger är ju inte det mest avkopplande ljudet direkt och det stör med största sannolikhet hennes dyrbara skönhetssömn. Men vill hon ha rena golv att sträcka ut sig på, så får hon ju stå ut...

Ha en skön höstsöndag önskar jag och arga Gucci! 



Bild: Gucci på fönsterbrädan, så där sur som bara hon kan vara. På denna bild kan man också se att matte behöver putsa fönstren innan vintern...

Ikväll är det Brolle, boeuf bourguignon och en shiraz

Gucci svansar runt mina fötter i köket och hoppas på att få en smakbit till. I köket sprider sig doften av rödvin, timjan och vitlök i en härlig symbios. På stereon spelar Brolles debutalbum och i soffan sitter min man och väntar på att kvällsmaten ska bli färdig. Känner mig lite som en hemmafru på 50-talet, men idag gör det inte så mycket. För idag hade jag gärna stått i köket med pärlhalsband och högklackat, jag blev otroligt inspirerad till fransk matlagning efter att ha sett Julie & Julia igår och matlagningslusten är på topp, såklart med massor av smör och vin. 

Nu är det bara ½ timme kvar tills vi äntligen kan slå oss ned och njuta av maten efter 2 timmars väntan. Gucci lär inta första parkett på stolen bredvid det uppdukade bordet och försöka få en bit till.






Kalvkött till världens bästa kissemiss


Ångande gryta med boeuf bourguignon

Idag minsann dög våtfodret...

Idag minsann, efter att ha ratat whiskas normalpåsar i en vecka, prövade jag Whiskas mmm... med tonfisk.. mmm... 4 kronor dyrare än den vanliga påsen. Tonfisken gick hem kan jag säga, och inget med att bara slicka av såsen, nej dra på trissor hon äter faktiskt bitarna. Dessa divalater kommer ruinerar mig på sikt...

Husse däremot menar att om katten inte vill äta så får hon ju svälta, att hon får skylla sig själv om hon inte vill ha den billiga kattmaten. Men jag kan inte låta bli att konstant fjäska för henne. Hon förtjänar det bästa. hon är ju så söt...Tur att vi inte har barn, hur skulle det gå?

BILD: Gucci i fågelperspektiv, intet ont anande att jag förevigar henne på bild. Whiskas mmm på guldkantad tallrik från tjugo-talet, det ni:)



Onsdag - Gucci mitt i veckan

Husse och matte har jobbat hårt idag. Gucci däremot, har antagligen spenderat dagen på fönsterbrädan eller på "sin" säng - den nybäddade gästsängen som står i kontoret. Där ligger hon i alla fall nu och tittar på mig på sina stora kattögon. Varför är det så att katter alltid kan lukta sig till nytvättat? För Gucci är det bara det bästa som gäller och det nytvättade ska hon ligga på så snabbt som möjligt.

Samma sak händer när jag precis bytt i kattlådan, att hon alltid kommer på att hon ska på toaletten 2 sekunder efter. Jag blir aldrig klok på min lilla diva.


Att jobba hemifrån har sina utmaningar...

Vem kan tacka nej till kaffe, belgisk choklad och en spinnande katt i knät när man sitter och jobbar? Så länge hon stannar i knät är det jättemysigt.. men....just nu trampar hon runt och stryker sig mot skärmen och bokstavligen ligger över tangentbordet och spinner så att hela tangentbordet skakar.

Hon gör verkligen allt för att få uppmärksamhet idag. Och inte kan jag flytta på henne heller, det har jag inte hjärta till. Speciellt inte när hon tittar på mig med sina stora kattögon och spinner: "Är jag inte det sötaste du vet, sluta jobba och kela med mig istället. Jag vet att du vill det hellre än att svara på dina jobb-mejl". Det slutar med att jag med ett tappert försök skriver med pekfingret och sedan puttar henne lite lätt åt sidan, så att hon åtminstone inte ligger rakt över bokstavstangenterna. Nu sover hon sött med huvudet på den bärbara och drömmer söta drömmar, kanske om grannkatten eller om saftiga jätteräkor serverade vid bordskanten.  



Visst är hon söt?

Soft söndag

Vi har varit husliga idag, jag och Gucci, eller ja i alla fall jag. Gucci har sovit och ätit största delen av dagen. Största kraftansträngning för hennes del var nog krafsandet i kattlådan, innan hon återvände till "sleep mode" på fönsterbrädan.

Nu är äppelkrämen kokad och tvätten vikt, jag tycker själv att jag har varit extremt huslig idag. Gucci däremot, letade rätt snart upp varmaste platsen i huset, efter att hon tiggt vid diskbänken i cirka 5 minuter och besviket konstaterat att det inte var den läckra köttbiten hon hoppats på, utan äpplen i långa rader. Och såklart som köttälskande katt ser man ju inte lyxen av egenplockade och kokta äpplen. 

Här, som ni kan se på bilden, har hon legat de senaste 30 minutrarna till tonerna av Sophie Zelmani(Gucci hade nog helst avstått helt från musiken, jag kan se att hennes öron irriterat försöker lokalisera "oljudet" i sömnen) och doften av kanelkryddad äppelkrämskokning sprider sig i huset.

Ikväll kommer husse hem från en helhelg i Köpenhamn, Gucci är lyckligt ovetande att hon återigen får konkurrens om uppmärksamheten.

Ha en god söndag!


Nu kom han igen...


min lilla älsklings friare besöker oss oftare och oftare. Som överbeskyddande mamma är jag glad att det är glas emellan dem. Hankatten som kommer på besök är nämligen kvarterets badboy som muckar gräl med de andra katterna och jag tror inte han är typen som skulle behandla min ängel med respekt.

Varför min lilla sötnos har fallit för honom är en gåta. Och inte spelar hon svårflörtad heller. Hon ligger och gnider sig mot golvet och jamar högt. Hon har inte lärt sig något av det jag sagt, att man som female bör åtminstone spela lite kostbar;)

Men är man kär så är man....


Följ med min diva i hennes vardag

Hej på er,

Min lilla diva heter Gucci och är snart 7 år i kattår. I männskoår betyder det att hon snart är i övergångsåldern. Inga svettningar än vad jag kan märka, men humöret svänger. Hon kan gå från att vara jätteglad till att vara skitsur. Min man brukar säga att katten har samma humör som jag(men jag är verkligen inte i övergångsåldern). Sådan matte sådan katt, säger han. Jag vet inte helt om jag tycker det stämmer.

Gucci och jag säger hej till alla därute! Och välkomna åter!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0