Lussekatt

Matte envisas varje Luciamorgon, men lyckas aldrig tyvärr. Gucci gillar inte glitter, så är det bara. Och hon tänker absolut inte glädja Matte med att vara lussekatt.



Glittret än så länge intakt trots ivrigt klösande i mattan. Gucci tränar nämligen inför tre veckor på kattpensionat och liten yta, hon måste ju hålla formen. Men det vet hon inte ännu:)


"Håll i hatten, Gucci!"


"Yes! Jag blev av med det! Finally!"

Vi ses år 2011, Matte och Husse ska till USA så stackars Gucci ska tillbringa julen på fyrstjärnigt pensionat med  eget rum och royal canin-foder, det blir lyx det.


God jul och gott nytt kattår!




Och så ska ju julkorten skrivas ...

Gucci är i färd med att skriva årets julkort ...



Nja ... hon håller Matte sällskap i alla fall och det är ju minst lika viktigt:)


Så lätt att koncentrera sig...



... när någon, jag säger bara någon, sitter och tittar på en när man försöker koncentrera sig om php-filerna på skärmen.

Barnen sover


Eftermiddagslur för både Husse och katt innan kvällens julfestbravader igår.

Vem gömmer sig?

Vem gömmer sig?



Vem kan det vara?



Som sagt, att bädda med en divakatt är en tålomodsprövning:)


Mysteriet med vattenskålen

Varje morgon när vi vaknar har vattenskålen på magiskt vis flyttats en halv meter från underlägget. Jag har hört att katter inte gillar att ha vattnet de dricker nära sin mat, men detta är något hon har börjat med på senaste veckan. Varje morgon ser det ut så här.

Varför ska skålen helt plötsligt flyttas på? Och det görs med finess, inte en droppe vatten på golvet. 



Husse tror att Gucci inte gillar det faktum att vattenskålen kommer från IKEA och han tycker att vi ska testa att byta ut den med Rosendahls kristallskål och se om det passar divakatten bättre.

1 december

Det är den 1 december och Danmark är täckt av snö, man talar om att det har varit "en djævelsk kold nat", men temperaturen har ännu inte krupit under -7. Men kallt är minsann. Gucci ligger närmre och närmre elementet när hon kan.

Adventskalendern blev ingen hit, det var mjölkpastiller som Gucci spottade ut med sur min. Hoppas innerligt det är något annat bakom lucka två, annars lär divakatten inte bli glad.

Gucci har annars haft en ganska soft dag. Matte önskar också att hon vore katt.


Spanat ut på de stackars hundarna som rastas i minusgrader.


Stretchar lite efter kattlådekrafsning.


Tittar på medan Matte jobbar.

Ett kattliv is hard work, all the time!


RSS 2.0