Matte är sjuk

Matte har en släng av vinterkräksjuka eller dylikt.

Så därför har räkor, tonfisk  och biffar och annat kattgott bytts ut mot proviva och glass.
Men Gucci verkar inte misstycka och slickar med glädje i sig vaniljglassen på Mattes finger.


Lördagsväckning

kl 8:52, prick, beslutar sig Gucci för att Matte inte ska sova längre, även om Matte först kom i säng kl halv tre i natt. Hon kröp in under täcket och började "mjölktrampa" Matte i magen. Inget vidare skönt uppvaknande kan jag lova. Efter att ha gett henne en whiskas mmm-påse återgick hon till sleep mode på skrivbordet bredvid den varma bärbara datorn.


Gucci och Matte har "Torsdagsmys/hygge"

Husse har åkt till Köpenhamn (han ska på resemässa i helgen). Eftersom det utlovats snöstorm i morgon och då bilen bara har sommardäck fick han resa redan idag. Men det gör absolut ingenting tycker Gucci.Vi äter cheddarost, gorgonzola och paranötter och tittar på  engelska serier. Just nu är det "Tillbaka till Aidensfield".

Det är världens bästa torsdagsmys/hygge!


Operation "fitness för kattdiva med extra hekton"

Jag har tidigare skrivit att Gucci la' på sig några extrahekton under pensionatvistelsen i julas. Dessa hekton har fortfarande inte motionerats bort, så därför sätter jag i gång operation "fitness för kattdiva med extra hekton" här ikväll.

Jag har dock svårt att motivera min lilla kattdiva och resultatet är en stor besvikelse.


Gucci struntar blankt i den lilla hjärtformade musen. Det är först när jag slår musen lite lätt mot hennes huvud som det sker en reaktion...... men denna kraftansträngning, som pågick i cirka 10 sekunder, var det enda Matte fick ut av fitness-kuppen idag.

Gucci vs Matte 1-0

Och både Matte och Gucci hoppas att Danmark förlorar mot Norge ikväll så att vi slipper höra fler visselpipor, heja-rop och irriterande danska kommentatorer(Husse envisas att ha ljudet på högsta volym). Heja Norge!


Visselpipstjut och klappsalvor

Hejarklack, svettiga män med pannband och knäskydd, visselpipsvisslingar och ljudet av gummiskor som glider på golvet och framkallar ljud som går genom märg och ben likt en skolkrita på svarta tavlan.

Rätt gissat det är handboll ikväll och Matte och Gucci tycker ungefär likadant om att det är handbolls-VM eller EM eller vad det nu än är på teven. Jag låter en nytagen bild på Gucci visa hur betydelsfull handboll och svettiga män i alldeles för luftiga shorts är för oss.och så citerar vi Rhett Butler från "Borta med vinden"

- Frankly my dear, we don't give a damn!


Gucci, Matte och choklad

Husse jobbar fast det är söndag, så är det att vara egen företagare. Och Gucci, hon njuter av att ha lyckats "jaga" iväg honom igen. (Husse är fortfarande inte förlåten för att han kom hem från Afrika.)

Så det är bara vi tjejer hemma. Vi dricker kaffe och äter choklad. Guccis favoritchoklad är nämligen nougat. Hon slickar och spinner för fullt just nu. Lyxdiva är hon, som ni redan vet. (Och jo jag vet att man inte bör ge katter choklad. Men en bit skadar nog inte.)

Ur högtalarna strömmar Carolina Wallin Perez KENT-covers och vi kelar. Det blir många ansiktspussar medan Matte försöker skriva på datorn. Husse är ett minne blott, i alla fall fram till kl 16 i eftermiddag:)

Ingen Bad Boy, Ingen Husse. Bara Matte och Gucci!


haha

http://www.youtube.com/watch?v=E-WP-bkXyWc&feature=related

Idag skrattar vi åt detta klipp, jag och Gucci. När Husse ser handboll på teve är vi förvisade till youtube och kontoret. Men vi myser, Gucci och jag med kattklipp på webben.


Gucci är arg

Matte höll på att borra hål till hyllan i badrummet när hon hörde ett hjärtskärande kattskrik. Matte kastade allt hon hade eftersom det lät som om Gucci blev attackerad av någon eller något. Som den bekymrade mamma man är släppte jag allt jag hade i händerna och sprang till undsättning.

När jag kom fram möttes jag av detta:Gucci blir inte attackerad. Hon är rasande på Bad Boy som vågar visa sin nos här igen efter att inte ha besökt henne på två hela månader!

"Att det har varit snö ute är ingen ursäkt för att inte hälsa på mig din slyngel! Kall om tassarna? Ha! Och du ska kalla dig själv hankatt!" låter det som Gucci säger mellan svansviftningarna och spottningarna.

Sedan vräker hon ur sig något som låter som en lång mening av svordomar i form av arga mjaaauuu!!!!

Bad Boy försöker smyga iväg, men Gucci jagar honom.

"Så lätt kommer du inte undan!" 


Men Bad Boy verkar inte ta åt sig av utskällningen. Han tittar på henne med en "Gu' vad du är jobbig"-blick och vänder sig om som om ingenting har hänt. Stackars Gucci sitter kvar och fräser.


Ja du Gucci, Bad Boys kan man aldrig lita på. När ska du lyssna på Mattes kloka ord?

Vi får se om Bad Boy vågar visa sig här igen och om Gucci förlåter honom. Idag var det nog tur att det var glas emellan, för Gucci hade nog slagit ihjäl honom:)

Don't mess with Gucci! Kom ihåg det alla hankatter i Århus.Huslig kisse

Vad skulle Matte göra utan Gucci? Kan du tänka dig, hon hjälper till och med Matte med tvätten. Ja, inte praktiskt förstås utan mentalt såklart. Ja och det är helt säkert få förunnat att ha en sådan fin kisse.

Men Matte är tacksam för det lilla hon kan få, det är mer än Husse gör när det gäller tvätt. Husse tröttnar snabbt på att hänga strumpor och på att hålla Matte sällskap ute på badrummet. Men Gucci, henne kan Matte lita på i vått(?) och torrt.... tills något mer intressant dyker upp såklart.


Gucci gosar med torkstativet och...


duschväggen.


Fågelsnack

Jag tror att Gucci är rätt elak, hon sitter just nu i fönstret och mobbar en fågel utanför. Hon låter rätt kaxig faktiskt, och tystnar så snart jag kommer in i rummet och tittar på mig med sina oskyldiga gröna ögon.

"Det var inte jag!"

Jag hade gett vad som helst för att veta vad hon säger till den stackars frusna fågeln på den snöklädda grenen.


Luktar råtta?

Funderar på om fötterna luktar råtta eftersom de är så spännande, men antar att det är ullen i dem som lockar, eller?


Guccis hjärtliga välkomnande/velkomst

Så här glad blev Gucci när hon såg att Husse hade kommit hem efter 10 dagar i Botswana och Namibia.Spelar ingen roll vad Husse gör, hon är sur! Humöret lättade lite när hon fick smaka Kudu-korven(Kudu är en slags antilop) som Husse tagit med, den var rätt god trots allt och det lyckades framkalla ett litet om än kort spinnande.


Kattväckning

Kl 8:30 vaknade jag av att en 4 kilos klump hoppade upp på min mage med en duns och spann så hela sängen vibrerade. När hon konstaterat att jag hade vaknat satte hon sig på nattduksbordet och tittade oskyldigt på mig.


"Jag har inte gjort något. Är du inte glad för att se mig?"

Och ja det var ju verkligen hög tid att gå upp, Gucci var ju hungrig såklart!


Glad kisse

Gucci spatserar över köksgolvet och viftar glatt på svansen. Hon skulle bara veta att Husse kommer hem från Afrika på fredag och hon bara har Matte för sig själv i två dagar till. Jag tror Gucci tror att Husse flyttat för gott, att allt är tillbaka till hur det var innan Matte flyttade till Danmark. Vi får se hur hon reagerar när han kommer in med resväskan genom dörren.

Ikväll blir det skaldjurspizza - det gäller att frossa i skaldjur så länge man har chansen, eller vad säger du Gucci?


Lyxmat

Mattes mat - Bakad potatis med avocado- och räkröra.


Guccis mat - matad med räkor(eftersom fatet med räkor inte dög utan hon skulle handmatas.)


Hund, katt och råtta

http://www.youtube.com/watch?v=D85yrIgA4Nk&feature=player_embedded

Detta hade nog Gucci inte gått med på. Hon hade slaktat råttan efter 2 sekunder.

Favorit i repris

Hehe. Jag skämmer bort min lilla diva och käkar tonfisk idag igen.
(Och jag lovar att hon fick flera bitar och inte bara lukta på konservburken)


Gucci får passa på att njuta, när Husse kommer hem på fredag blir det inte lika många räkor och/eller tonfiskröror.

Smaklig måltid Gucci!

Den bistraste köldnatten i Norden?

I natt var det visst den kallaste natten i Danmark på 23 år. Jag har ännu inte läst mig till hur kallt detta är. Jag har dock inte frusit eftersom jag har haft en livslevande pälsmössa runt huvudet stora delar av natten. Istället vaknade jag av att jag svettades så att det rann och att huvudet vibrerade på grund av Guccis spinnande. Men hellre det än att frysa.


Gucci har nog också sovit gott. Hon sitter på strykbrädan och spanar intensivt på bilarna som åker utanför. (Ja, förutom när jag tar fram kameran för då ska det helt plötsligt gosas)

Noga utvalda platser

Gucci vet var hon vill ligga minsann. Och det är aldrig där jag vill att hon ska ligga. Jag köper kuddar och filtar åt henne men dem ratar hon. Däremot dator-väskan, som hon inte får ligga i, älskar hon.ChokladkattAtt Gucci älskar choklad är ingen hemlighet. Även om det kanske inte är det mest hälsosamma för en liten kattdiva. Igår ockuperade hon Mattes gigantiska chokladask, nästan som i protest. "Den är min!"

När Husse är borta...

blir det bakad potatis med tonfiskröra. Lyx tycker Gucci och äter nästan upp halva burken helt själv.

Gucci väljer svenskt

Gucci väljer den svenska IKEA-påsen framför den rena tvätten i tvättkorgen idag. Kan bero på att påsen ligger på badrumsgolvet som har golvvärme. Bara en teori.

Glad Gucci

Gucci var oerhört glad igår, ja hon låg till och med i Husses knä - frivilligt. Det är nästan så att jag tror hon vet att Husse ska vara borta i flera dagar och att hon och jag ska ha tjejmys:)


Nyårslöften

Jag tror inte Gucci vet att det har blivit ett nytt år och jag tror heller inte hon bryr sig så länge hon kan sova på min rena tvätt, äta lyxig kattmat och ha en ren låda att gå i. Matte funderar på vad som eventuellt skulle vara hennes nyårslöften.

Listan skulle nog helt klart bli.

1. eventuellt gå ned de extra gram hon tog på under kattpensionsvistelsen.
2. försöka vara ännu mer bedårande så att Matte köper ännu dyrare kattmat. Jag vill ha räkor varje dag!
3. leka och motionera med min rosa plyschmus, om jag orkar.Gucci och Matte önskar gott nytt årGott nytt år!

RSS 2.0