Sommar och sol ...

... och katten hittar såklart varmaste platsen i huset.


Kattväckning

Och ja Matte sover, men Husse har bestämt att Matte ska vara vaken (trots att hon faktiskt kan få sova om hon vill) och släpper in katten kl 7.30 - en katt som inte har fått frukost än.
 


"Är du vaken Matte? Jag är hungrig." Och Husse har mage att ta kort på det ...


Gucci på besök på Husses kontor

Idag var det dags för husvisning igen, shit det haglar verkligen av dem just nu. Stackars Gucci får sitta i kattburen oftare och oftare. Idag kunde hon dock springa runt bland Husses alla anställda på Husses kontor. Väldigt spännande verkade det vara med alla afrika-prylar. Speciellt zebratrumman var en hit:)

Katter är skojiga, Gucci höll sig vid Husses sida hela tiden. Ungefär som här bestämmer Husse så det är bäst att fjäska. Hon satt bredvid hans skrivbord och Husse fick gärna klappa. Matte kunde bara ge upp med att locka på kattdivan. Märkliga katter är ... Men hemma igen är det Matte som gäller.

Dock blev det inga bildbevis idag, ni får tro mina ord:)


Kattstaty

Ibland tror jag Gucci är extremt lättroad. Jag förstår inte mening med att i en halvtimma titta på kattmaten på håll. Funderar hon på om hon ska äta eller inte äta? Eller tror hon att hon genom att glo på maten kan förvandla det till tigerräkor och gorgonzola?Eller också så tänker hon: varför har Matte inte gjort rent efter mig efter frukost?Gucci - the stalker

Idag har Matte världens mest efterhängsna kattdiva. Inte ens på toaletten får man sitta i fred utan att få en katt i knät. Och plocka in mat i kylskåpet är en utmaning när man har en katt som bestämt sig för att klättra in i grönsakslådan.

Allra helst vill hon ligga så här, hela tiden, hela dagen ...eller såhär ...Och så jamar hon tyst: "Se mig ...  Jag vill ha uppmärksamhet! NU!"

Gucci på äventyr

Stackars, stackars Gucci! Idag var det dags för buren igen och en timmes lång väntan eftersom det åter igen var en husvisning.

Matte var vrålhungrig och höll nästan på att dö av hunger, men som ni vet finns det inte många restauranger som tillåter katt:( Därför blev det Drive-in på Mc Donalds.
Ni skulle ha hört damen i mikrofonen när Gucci skrek: "Mjaaauuuu!" på frågan vad vi ville beställa.
"Undskyld, hvad sagde du?"
Och Matte svarade: " Hon säger att hon vill ha en McFeast-meny med Coca Cola."
Jösses vad hon tittade när vi körde fram till betalningskassan. Haha!

Matte och Gucci körde sedan till en parkering en bit bort för att äta den väldigt "näringsrika" och "inte alls kolestrolrika" lunchen. Men hamburgare var inte det Gucci ville ha, sur låg hon och blängde på bilgolvet.Det här är inte ett dugg kul för en liten kattdiva kan Matte lova.
Men efter 30 min är det trots allt lite spännande att vara i bilen och hon kikar faktiskt ut genom bilrutan på baksätet.Gucci är verkligen ute på äventyr den här veckan.

Gucci vid havet

Idag var det visning av Husses och Mattes hus och därför skulle Gucci följa med på en liten utflykt till Marselisborgs hamn.Husse skulle träna med sin personliga tränare nere på Tangkrogen men Gucci och Matte fick inte titta på sa Husse. Istället tog Matte och Gucci stigen ner till havet och satte sig på en parkbänk. Gucci var måttligt road kan Matte lova och en fiskmås cirkulerade skrattandes över kattburen. Stackars Gucci! Men hon förlikade sig snart med tanken och till slut verkade hon faktiskt njuta av havsbrisen och att spana på måsarna som flög över huvudet och på speedbåtarna nere i hamnen.Men oj vad skönt det var att komma hem igen ...

Hjälpsam katt

Gucci hjälper Matte med tvätten ... ... Men Matte kan känna sig lurad. Så snart Matte går ut med tvätten till torkvindan försöker hon ...... komma ut genom badrumsdörrens glipa.

Fönsterputsning med katt

Alla fönstren skulle  putsas idag eftersom mäklarens fotograf kommer och ska ta bilder imorgon. Gucci hjälper till på sitt eget lilla vis genom att fördubbla jobbet för stackars Matte. Matte putsar på utsidan och Gucci putsar på insidan med kattsandstassar. Mmm vad bra det blir.

Tror ni Gucci har medlidande med stackars Matte som får putsa om samma fönster igen?En bild säger mer än 1000 ord ...

Torrfoder

Det enda torrfoder Gucci äter är Whiskas och här plockar hon ut köttbitarna och spottar ut grönsakerna - bokstavligen (vilket snille kom på att blanda grönsaker i kattfoder? Ingen kattägare i alla fall). Gucci håller sig slank och fin utan grönsaker, med kött och ost. Lite GI á la katt:) Ska nog se till att ge bildbevis vid tillfälle, alltså på spotteriet. Matte har många gånger tänkt på att skicka in en bild på det och kräva pengarna tillbaka:)

Idag blev det dock pussi kattfoder den var till extrapris plus att man fick en blötfoderpåse på köpet, hurra!


Undrar om det går hem trots att det inte är whiskas eller något skitdyrt märke som kostar 40 spänn hektot?


det duger ...

Kel med Fructis-gel ... é

Gucci ska alltid vara med i badrummet när man sminkar och gör sig i ordning. Hon sitter i handfatet och tittar på Matte medan hon försöker koncentrera sig på eyelinern. En puff mott handleden leder till ett svart sträck på kinden. Hon spinner och tycker att hon är världens sötaste. När hon inte få uppmärksamhet från en irriterad Matte går hon på Husses hårstylingsprodukt:) Fructiskel på G ...
Papperssortering

Eftersom Matte har blivit lika röd som en bifftomat av att sitta nere vid hamnen och dricka öl i flera timmar igår eftermiddag, får både Gucci och Matte vara inne idag trots att solen skiner. Dagens uppdrag är att röja bland alla papper som av okänd anledning har byggts på hög de senaste månaderna på skrivbordet. Gucci är såklart med.

För er som inte har katt kan jag lova att det fördubblar, om inte tredubblar, arbetet.

Matte hade gjort en fin hög med Husses papper som hon hade lagt mitt på bordet. Gissa vem som bestämmer sig för att kraschlanda i högen så att alla papper flög ned på golvet? Och dessutom hade mage att spinna och tycka att hon var världens sötaste katt. Ja rätt gissat: GUCCI!!!

Det var bara att börja om igen ...Efter detta lade hon sig mitt i Mattes knä ovanpå x antal kontoutskrifter. Matte kastar(snällt förstås) ner henne och Gucci hoppar upp igen. Efter fem gånger när Matte har kastat ner henne lite mer brutalt, men katten på trots av det lika glatt hoppar upp igen, ger Matte upp. Det är störtomöjligt att sortera papper med en envis kattdiva i samma rum.

God söndag och nationaldag!


Sommar, sommar och sol!

Idag är det lika fantastiskt sommarväder som igår. Hela familjen har fullt upp med trädgårdsbestyr. Husse klipper häcken och Matte krattar upp efter Husse. Gucci hjälper också till på sitt eget lilla vis genom att klippa gräs. Det blir inte vidare jämnt kan jag berätta och hon går bara efter de saftigaste grässtråna. Och hoppar över flera meter.Och när det inte äts gräs ...

... Går man på upptäcktsfärd mellan lupinerna. En liten fjäril flaxar förbi och Gucci slår ut med tassen och får något mordiskt i blicken. En kort stund senare sätter hon sig och hulkar och spyr upp gräset precis under magnoliaträdet.

Det var det roliga.Efter att ha hämtat sig från kräkattacken sitter hon likt Ferdinand och luktar, dock inte under korkeken utan mitt i rhododendronbusken. Antar att Bad Boy eller Latino strätt lite av sin "parfym" för det är oerhört spännande och Gucci morrar åt Matte vid försöket att lyfta in henne.Ljuva sommar!
Värmebölja

Gucci nästan kastar sig på dörren när Matte kommer hem med två kassar mat och en laptop.  Matte är inte beredd på denna kanonkula som sätter av i väldig fart. Men Matte lyckas ändå koordinera rörelserna så att dörren stängs  igen precis framför nosen på stackars Gucci. 

- Det är sol, jag vill ut

Men ack nej lilla katt, känn dig blåst. Matte har inte lust att jaga katt i hela trädgården.

Nu sitter hon och surar i fönstret.- Jaja min lilla kattdiva. Okej! Vi kan gå ut en sväng! Och Matte lovar att hon ska ha tråkigt i minst 15 minuter så att du kan leka gräsklippare och jaga fjärilar. 

Och Matte har en glad katt igen!


15 räkor senare ...

... ligger kattdivan utslagen i soffan och råsnarkar med ett förnöjt leende på läpparna. Ikväll är det tjejkväll, Husse är ute med afrikanska samarbetspartners och då står ju såklart RÄKOR på menyn!2 sekunder efter att Matte har satt ned tallriken kommer en sömndrucken kattdiva lunkande. Hon har ett mål - räkorna!En katt med en mission!

RSS 2.0