Hon är så söt när hon sover ...

Idag är det verkligen svinkallt och regnigt. Vart tog sommaren vägen och det vackra vädret vi hade igår? Idag minsann är det inget katt-jamande om en trädgårdspromenad utan istället är det SOV-marathon som står på programmet. Och Matte är elak som kommer med en kamera med blixt, men Matte kan inte låta bli, hon har ju världens sötaste lilla sjusovare.
 


Gucci vaknar såklart, Matte är visst inte lika diskret som hon tror och Gucci spelar sårad och sätter nosen i vädret och hoppar ned på golvet. "Väckt på detta sätt! Usch!"

Matte försöker göra allt gott igen med kattgodis.

Om det fungerar?


Nja, Matte ska nog inte bråka mer idag. 

Kattögonen säger allt; "Gu' vad du är jobbig!"

Tjatig katt

Så snart solen skiner och temperaturen är över 18 grader börjar ett evigt jamande som först tar slut när Gucci får gå ut en sväng.
Jamar vid ytterdörren och jamar vid dörren ut till terassen.


"Mjau, släpp ut mig"

Och när Matte inte lyssnar får man ta till andra knep, försöker fly genom badrumsfönstret.Matte får skylla sig själv när hon glömmer pallen i duschen, så att det bara krävs ett katthopp mot friheten. Men flyktförsöket fungerade inte helt som Gucci ville. Och Matte får hjälpa Gucci ner igen, eftersom hon inte vågar hoppa ned.

"Mjau, släpp ned mig!"He's back

Efter ett par veckors uppehåll vågar sig Bad Boy tillbaka till Guccis territorium. Hon är inte vidare glad för detta kan jag meddela. Hon verkligen spyr så mycket galla att Bad Boy gömmer sig i busken och knappt vågar titta fram.

Skinn på näsan har hon min diva, eller ska man kanske säga nosen.... och öronen bakåt såklart. Undrar lite vad han har gjort denna gången, mer än att inte hälsa på på flera veckor. Hmm ...

New Yorker-katt

Matte har pimpat Guccis matplats med ett nytt bordsunderlägg á la New Yorker style. Jag undrar om hon kommer känna sig som en riktig glamourös citykatt nu. Eller om hon helst vill rulla runt i jorden under rosorna i trädgården och vara bonnkatt med smuts under klorna.Den som lever får se. Men med tanke på de divalater hon visar ibland, tror jag mer på city-katt. En katt som ibland kan ta en frisk promenad i parken, men så snart det börjar regna kan gå in och lägga sig på en kudde och dricka kattmjölk ur en liten skål. Och ha det varmt och skönt.

Visst är det lite glamour-style när hon sträcker på sig framför "Big Mama" på bilden nedan. Lite som ett snapshot på röda mattan innan ett cocktailparty a la katt uptown. Men istället för strawberry margeritas och plockmat blir det porlande vatten á la duschgolvet, tigerräkor och gorgonzola i lagom stora kattbitar.Kissen har klass;)

Kameleont

Matte var i full färd med att bädda sängen när hon plötsligt trampar på något som inte var renfäll och därefter kommer ett argt morrande nerifrån golvet. Sedan kom bettet i Mattes hälsena. Och så klart var det välförtjänt.Men hon smälter liksom in i miljön, eller hur?


Katt i fönstret

Man kan inte få kontakt med Gucci idag. Jag har fönstret på glänt och där har hon nog suttit sedan kl 18:00, spanandes, kraxandes och suckandes. Den fega grannkatten Bølle stryker runt husknuten och tittar längtansfullt upp på henne, men så snart hon återgäldar hans blick springer han bort igen - skräckslagen!
Det går så fort att jag inte ens får en bild av det. Bølle är en fjantis enligt hans Matte och han är livrädd men oerhört fascinerad av Gucci. Kan det vara kärlek månntro?

Bad Boy har fått konkurrens:) Vi får se vart de ljumma försommarkvällarna tar oss och vilka intriger de bjuder på.

Jag hoppas att solen har lyst på dig också, var du nu än är.
VM i gräsätning

VM i gräsätning har precis kört igång och det ser ut som huskatten Gucci tar ledningen.

Klara, färdiga, ät!


Det gäller att ha bra tung-teknik


Måste ta en paus


Att äta gräs är hårt.

Slappa i solen på terassen efter en "gräslig" måltid!

Gräs är mättande!


Bag-in-box eller Cat-in-box?Gucci kan sitta i timmar i denna låda och bara titta. Jag anser att min katt är en tämligen intelligent varelse, men denna företeelse fattar jag inte. Det finns inte ens utsikt eller saker att titta på. Varför skulle det vara mer bekvämt att sitta i en hård låda än på golvet.

Har inte hjärta att slänga ut lådan, så nu står den på hallgolvet sedan i fredags. Vi får se när Husse får ett bryt och slänger den:) Om han ens sett att den står där vill säga. Gucci kan nog helt säkert vara lugn, Husse har nog inte sett den.


Föräldrafritt

Gucci har varit ensam hemma hela helgen. Men denna gång är det inte en sur katt som möter oss när vi kommer hem. Matte har nämligen sett till att granntanten Marianne har gett henne mat och kelat med henne minst två gånger om dagen. Och godisburken har också nästan tagit slut. Så hon har nog inte saknat Husse och Matte så värst mycket.


Och Matte fjäskar lite till ändå trots att hon har en glad katt.

Hungrig katt

Matte har en hungrig katt och hon ger sig inte förrän Matte är uppe ur sängen. Idag är det Husses fel att Matte måste gå upp kl 7. Eftersom han själv skulle upp kommer han på den briljanta idén att släppa in en vrålhungrig och kelsjuk katt.  En katt som efter 5 minuters ihärdigt gå runt på hela Matte, bita Matte i tårna och försöka komma in innanför Mattes pyjamas medan Matte ligger under täcket, lyckas få Matte att gå upp.

En burk sheba med anka och lever, eller snarare såsen, är mums och Mattes yoghurt är heller inte så illa pinkat.


Ser ni tungan?

Smaskens!

Hamlet á la katt

Hamlets kattmonolog

Att vara ute, eller icke vara,
men stanna inomhus, ja, det är frågan.
Månn ädlare att lida, och fördraga
ett bistert väders styng och pilar, eller
att sky naturens straff för den som strövar,
och hellre ta en tupplur på en mattstump,
att genom slummern skingra sega timmar
som sinkar urets gång med trumpen tid
till middagsklockans klang. Att sitta, stirra
på dörren, och med blicken formulera
en önskan att bli utsläppt utan dröjsmål,
och sedan, då den öppnats, stanna tveksam,
av tvivlets makt förstenad. Vandra; sova;
att välja, utan vetskap när man åter
får komma in: se, däri ligger knuten;
ty om en tass var formad för att öppna
med handtag, fönsterhake eller lås,
och att gå ut, gå in, var lika enkelt
som att en skål, en kruka, slå i kras,
vem då fördroge hemmets spe och gissel,
all kockens vrånghet, butlerns grymma kvast,
närgånget spädbarns nyp i nos och öra,
den stolta svans i kläm, och andra kval
som äro pälsdjurs arvedel – vad så,
om själv man kunde giva sig entré
med tummetott? Vem skälvde väl för schäfrar
och strykarkatter från en fjärran bakgård,
om fasan ej för jam för döva öron
och krafsningar på väl tillsluten dörr
som ingen klo kan öppna, skrämde viljan
att hellre bära våra vanda plågor
än fly till andra, dem vi icke känna?
Så gör oss ängslan till huskatter alla;
så går beslutsamhetens resta ragg
i eftertankens blanka feghet över,
och som vårt val är kvalfyllt, svårt och viktigt,
vi dröjer tveksamt på beslutets tröskel.

- Willijam Shakespeare


Måndagsblues?

Måndagar är alltid sega och idag tror jag den var desto segare på grund av att det bara är 3½ arbetsdag denna vecka. För Gucci är nog alla dagar en fest och därför behöver hon nog inte sjunga med i Mattes måndagsblues. Men vem ser piggast ut, Matte som har arbetat med bok-budget på ett alldeles för varmt kontor hela dagen eller Gucci som säkert har sovit i solen halva dagen?


Ja i och för sig kvicknade hon till lite på nästa bild. Men bara för en kort sekund, nu sussar och sover hon igen.

Fredagsyoga

Tycker att Gucci använder yoga-bollen som man bör använda den ...... som vilostöd, orka något annat.

Min lilla stalker

När Matte har jobbat mycket hemifrån är Gucci efterhängsen.
Hon ser till att Matte verkligen inte rör sig ur fläcken.Det är väl det man kallar för problemlösning.
Effektiv är den också ... i alla fall en stund tills Matte reser sig.

Vem gömmer sig bakom Gucci?

Jag tömde precis kameran och det ser ut som någon har lekt med den under gårdagen.

Titta!Om blickar kunde döda!

Guccis blick säger allt, och mycket riktigt på bilden efter händer detta ...


"Vad pysslar du med, hörrö?"

Gissar att Husse fick en tass i ansiktet eftersom det inte är fler bilder i kameran.

Retas inte med en kattdiva Husse!

Gucci snarkar ikapp

Vaknade sömndrucken runt 4 igår natt. Husse hade kommit hem runt 3-tiden och drog nu timmerstockar p.g.a ölfyllan. Men snarkningarna gav eko. När jag sömdrucken tittar ned bredvid sängen upptäcker jag att Gucci ligger på renfällen och sjunger i kanon tillsammans med Husse, ihoprullad som en kanelbulle. Jag vet knappt vems snarkningar som var värst. Lycklig var hon nog eftersom hon vanligtvis inte får sova i Matte och Husses sovrum om natten.


Hon har en röstkaliber utan dess like min lilla diva.


 

Yo, go girl!

1 maj välkommen!

Man borde kanske ha varit ute och demonstrerat idag, men Gucci och Matte kunde inte vara mer ointresserade. Nu sitter vi vid datorn och lyssnar på musik, dricker Rioja (iallafall Matte - jag ger inte alkohol till minderåriga) och njuter av solen som snart har gått ned bakom grannens tak. Bad Boy cirkulerar runt huset, men idag bryr sig Gucci inte om honom (eller också har hon inte sett honom än) hon småsnarkar i Mattes knä och lyssnar på covern "In the getto" efterföljt av "Ain't no mountain high enough" med ett litet kattleende på sina läppar. Lördagsmys med Matte!Nöjd katt!

RSS 2.0