En jobb(ig) kattMatte ger upp, Gucci vill ligga på boken Matte översätter. Efter otaliga gångers slänga-ned-katten-på-golvet-försök. Slutar Matte jobba för idag och Gucci får som hon vill.


Traumatisk upplevelse

Gucci och jag har varit i chock de senaste dagarna. I söndags kväll stod Matte i dörren på väg in med ett par kassar och då kommer en liten ful hund inspringande i vår lägenhet. Gucci blev skitförbannad och attackerade hunden bakifrån så att hunden kissade på sig över hela golvet. När äntligen Husse fick tag i hunden och kunde kasta ut den i nackskinnet dök ägaren upp. En del människor borde inte få ha hund om de inte kan styra den.

Stackars, stackars Gucci satt och morrade och skakade hela kvällen. Nu, sådär 3 dagar efter, är hon som vanligt igen. Puh! Matte trodde hon skulle få men för livet.

Kaxig är hon i alla fall, min lilla lyxdiva, som vågar attackera någon som nästan är dubbelt så stor.


Nu är hon hur lugn som helst ....

Vilket vårväder

Vilket vårväder det har varit idag och det har gått utöver Mattes näsa och panna. Gucci däremot har bara lapat sol i fönstret och visar inga tecken på bifftomatfärg.


Mer bagel åt folket

Det är fredag och då får man unna sig stans bästa bagel från The Bagel Co, tycker Matte. Och ja såklart att katten kan lukta tonfiskröran på flera meters avstånd. Hon slutar abrubt att snarka och vänder nosen i vädret."Sniff, sniff! Vad är det som luktar så gott?""Tonfisk - the best a cat can get!"

FisförnämAtt ha näsan i vädret är ju ingen vidare positiv egenskap, men nosen då?En liten diva säger hej

Matte sitter djupt insjunken i text och helt plötsligt kommer det upp ett katthuvud bakom skärmen.


Ville bara säga hej såklart!


Gucci och Husse ensamma hela helgen

Matte och Mattematte(Guccis mormor) har varit i Paris hela helgen och ätit god mat och upplevt en massa kultur. Men det var faktiskt en rätt glad kisse som mötte Matte i dörren för en stund sedan. Mys!


Vår

En del byter gardiner efter årstider. Hemma hos oss byter vi ut Guccis matplatsunderlägg när det vankas vår och temperaturen går upp över 10 grader, vilket den har gjort idag. Det är ett underlägg med jordgubbar på. Dagen till ära har hon också fått en ny vattenskål i ljusblått.Visst är den snygg, hennes nya och stabila vattenskål? Flytta den om du kan, Gucci!


Katten Gustaf-pose

Gucci skulle nog bli riktigt sur om hon visste att Matte lägger ut denna bild. Det är lite Garfield-stil över hennes graciösa pose ( eller kanske till och med Barbapappa). Till protokollet bör tilläggas att hon är fullt upptagen av dagens pälstvätt mitt i Husses och Mattes skokaos innanför dörren och därför har hon intagit denna icke-smickrande pose. För egentligen vet ju en divakatt hur man sitter fint, i vanliga fall.

Vill du ha lasagne till middag kissen?


Ursäkta bildens kvalitet. Men som det är med snapshots - man har man bara en chans:)

Trevlig helg alla kattälskare!


SlöMatte känner sig ungefär lika slö som Gucci efter en hård arbetsvecka, puh!


Släpp fångarna loss det är vår

Snödroppar och gulsippor blommar i varenda trädgård och katten sitter och vaktar dörren. Så snart Matte kommer in med en massa matkassar försöker hon smita ut, ut till våren och kvarterts alla hankatter. Men icke sa nicke. Gucci får än så länge stanna inne, hur sur hon är är över det.Ett surkart till katt


Vår i luften

Gucci börjar vakna till liv efter vinterns dvala. Trots att det fortfarande ligger snö på marken känns det ändå lite våraktigt. Framförallt börjar Gucci vara mer aktiv. Just nu sitter hon och väser åt en stackars skata utanför fönstret.


Gucci spanar även om skatan verkar ha "simmat" ur bild.RSS 2.0