Lättroad

Det sägs ju att barn  (och i det här fallet medelålders damer med något hekto för mycket runt magen) kan leka i timvis med en kotte, kartong etc.
Idag var det en halv klädnypa som Matte råkade tappa i golvet när hon vek tvätt.


Och Gucci bejakar sitt kattunge-jag i hela 15 minuter, nu sover hon av ren utmattning bakom böckerna i bokhyllan.

Stor och stark

Mattes gröt smakar inte så illa, trots allt!

"Mussaka" och filmmys


I helgen lagade Gucci och Matte moussaka och tittade på gamla engelska deckare. 
Och Gucci njöt av att det fortfarande var lugnt i huset. Hon spann sig igenom både Morden i Midsomer och Foyle's war och somnade med ett leende ovanpå Mattes korsord senare på kvällen.
Men igår, runt lunchtid, tog friden plötsligt slut och Gucci blängde surt.


- Hade du inte kunnat stanna i Polen, Husse. Vi har det så mycket mysigare utan dig, verkade Gucci muttra och vände ryggen åt Husse som försökte tigga till sig en kärvänlig välkommen-hem-kram.

Men försöket var förgäves, kattdivan är sur som en gammal disktrasa.

Katt på rymmen ... nästan

Matte hade klockan på ringning klockan 6:50 eftersom målaren skulle komma kl 7. Matte hoppade i kläderna på två röda och Gucci låg och mornade sig på Husses säng. Vad händer? verkade hon yrvaket fråga och såg aningen sömndrucken ut. Ända tills ... 


... hon upptäckte att fönstret stod öppet. Matte hann precis stänga det innan kattdivan tog sats för att hoppa upp i fönsterkarmen.


I ottan ...

I morse blev Gucci och Matte väckta alldeles för tidigt av en Husse som skulle till Krakov och inte kunde konsten att smyga. Så svårt att somna om igen ... därför blev det sovmorgon för Matte och katt i den stora dubbelsängen.


Kattstretching


Världen ur kattperspektiv


Oemotståndlig blick ...

Den som ändå fick gå ut och leka ...
- Snälla Matte hämta kopplet ... Jag vill äta gräs! säger Gucci och lägger huvudet på sned och tittar på Matte med bedjande kattögon.
Matte kan inte säga nej till de sötaste av sötaste kattögon. Vem skulle inte med glädje och utan att blinka ge bort både sin säng och kvällsmat till denna lilla sötnos? Självklart ska du få äta gräs, Gucci. Matte släpper allt hon har i händerna. Nu går vi ut - du och jag.

Hemmaspa med Matte

Igår kväll åt Gucci och Matte parmesangratinerad sparris och myste i tevesoffan till en bröderna Coen-film. Matte hade hemmaspa och var iklädd lermask och hade fötterna i fotbad. Kattdivan var dock skeptisk till lermask och fotbad och tyckte det var bättre med Mattes kattnackmassage.

Jordgubbar med grädde

Sommarlyx för alla små kattdivor ...

Kattzilla

Denna kisse är inte att leka med!

Hemma igen

Efter 23 timmar i bil, flyg och transitomåden kom Matte och Husse äntligen hem sent igår kväll efter tre veckor i Fjärran Östern.  Tidigt imorse hämtade Matte Gucci på pensionatet. Hon hade uppfört sig bra, inget att klaga på alls och hon hade ätit upp sin mat varje dag. Dock verkar vistelsen ha varit gynnsam för en viss diva eftersom de överflödiga kilona verkar vara ett minne blott och hon visade upp en slank figur som fått de flesta äldre kattdamer att blekna av avundsjuka.

Kan det vara de dagliga stärkande promenaderna, månntro?


Väl hemma kastade hon sig ur buren och rullade spinnande runt i smutstvätten som låg på hallgolvet.

Äntligen hemma!


Och stackars Matte har verkligen saknat Gucci mycket. Det gick bra de första två veckorna i Vietnam eftersom det nästan bara var hundar överallt. Med ute på phi phi, en ö i Thailand, var det katter högt och lågt.Denna lilla kattkille delade Matte en halv pizzaslize med på en bänk vid havet. Husse hade bara skakat på huvudet när han kom ut från massören och sa att - det var nog tur att semestern snart var slut eftersom Matte började få katt-abstinens igen.Och Mattes knä verkade för en annan liten kattherre helt oemotståndligt.
Husse var dock skeptisk till den kelsjukne kattens renlighet och nöjd sig med en omgång thai-massage á la thaiölsflaska.

RSS 2.0