Kattblues

Glömd kattfrukost och barnskrik. Gucci är sömnlös och hungrig. Den billiga kattmaten som Husse - utan finess - hällde upp på den blommiga tallriken med guldkant höll inte Mattes standard och gavs alldeles försent.
 
Hur blev det så här?
 
Gucci är inte nöjd!
 
 
Men ... 
 
 
... kanske är det inte så illa, trots allt? När den där som låter har somnat och man kan gosa med Mattes fot och slicka rent tallriken med akacihonung och grekisk yoghurt som står på soffbordet, i perfekt katthöjd.
 
 
 
 

Oväsen

Stackars Gucci får ingen ro, hon sträcker yrvaket på sig och tittar sig sömndrucket omkring.
"Var kommer det där oväsendet ifrån? Det skär ju genom svans och ben."
 
 
 
 
 
Nej men ... det är ju "lillebror" som  ligger och jollrar i soffan.
 
 
"Ja, det borde jag ha förstått", suckar Gucci och tassar in till gästrummet - så långt bort från oväsendet man kan komma - och kurar ihop sig på sängen och somnar om.
 
 
 
 

Måttligt road

 
"Säg "cheese", Gucci!" ropar Matte.
"Vad är nu detta för trams? Du skulle ju klia mig bakom örat och säga att jag är en fin kisse. Det var ju det vi hade bestämt", verkar hon muttra till svar.
 
 

Avslöjad

I 15 sekunder, så länge stod dörren till sovrummet öppen och gissa vem som på de sekunderna lyckades smita in utan att Matte märkte något?
 
En halv dag gick och Matte funderade på var Gucci hade gömt sig. Inte under bordet, inte i Husses stresslessfåtölj och inte heller på Mattes rena tvätt i gästrummet. Var kunde Gucci vara?
 
Matte skramlade med kattgodisburken ... Lockade med att det blir fläskfilé till middag ...
 
Men ingen katt dök upp. 
 
Till slut öppnade Matte sovrumsdörren för att se om  Gucci - mot förmodan - fanns därinne och mycket riktigt ...
 
 
Längst in i garderoben bland Mattes stilettskor satt hon i en gammal skolåda.
 
 

Äntligen lite uppmärksamhet ...

Matte-matte har varit på besök ett par dagar för att hälsa på familjens yngsta medlem och Gucci njuter. Äntligen någon som har tid att klia henne bakom öronen och ingen som puttar ner henne från knät för att den skrikande inkräktaren ska ha mat.
 
 
Nu är det gott att vara katt ...

Där det finns hjärterum ...


Räkor och lugn

Gucci njuter de där timmarna mitt på dagen, då det enda som hörs i huset är diskmaskinen slurkande monotona ljud och ett par tunga andetag från korgen bredvid teven.
 
 
 
Matte och Gucci passar på att äta. Idag lyxar vi till det med räkmackor, utan en massa grönt pynt, precis så som Gucci gillar dem bäst.
 

Motion

Gucci är aningen skeptisk till allt som handlar om träning och motion och att inkräktaren ligger och fäktar med armar och ben i sitt babygym på golvet utlöser en djup kattsuck från Guccis sida. Hon himlar med ögonen och skakar lite på huvudet - suck, att de orkar.
 
 

Vårvärme

De senaste dagarna har solen värmt så mycket att vardagsrummet varit en bastu med närmare 27 graders värme och Matte har därför dragit för lamellgardinerna för att hålla temperaturen nere. Det passar dock inte Gucci som gärna svettas i solen. Tur att man kan krypa in bakom gardinerna och släppa in en strimma ljus.


Kusten är klar

Gucci har länge suttit och avvaktat. Är Mattes knä verkligen tomt nu?
 
Till slut tar hon mod till sig och tar ett skutt upp i soffan. Jo minsann, det är det! Hon lägger sig tillrätta och spinner. Hon håller dock ett öga öppet för att försäkra sig om att inkräktaren till höger håller sig bredvid Husse.
 

RSS 2.0