Diva - för kräsna katter

Efter år av kattmatsratande från Guccis sida, har matte äntligen upptäckt en nyhet från perfect fit - DIVA. Men med tanke på att katten vänder torrfodret ryggen och inte ens nosar till det, så ska Matte inte ropa hej för tidigt.
Olika intressen

Medan Husse och Mattes svägerska tittade på finalen i handbolls-Vm och skrek på grund av att spanjorerna gav danskarna stryk, ägnade Matte och Mattes bror sig åt att pussla vid köksbordet, den enda sport som är förnuftig.
 
 
Gucci ville dock varken lägga pussel eller skrika åt teven, hon trivdes bättre med att halvsova i någon form av yogaposition inne på kontoret, i lugn och ro.
 
 

Sympati-sjuk

Matte har legat däckad med influensa sedan i fredags och har inte orkat göra något som helst ... men Gucci gillar det nya softa livet som innebär 9-10 timmars lodrätt läge framför teven eller datorn.
 
 

Engelska mordgåtor

Matte ser dagens dagdrivaravsnitt av Agatha Christies Hercule Poirot och försöker lista ut vem som har förgiftat vem. Men utmaningen är större än vad man kan tro, när man har en kattdiva som kräver 100% uppmärksamhet och befinner sig ca 3 cm från Mattes ansikte.


Matte och Gucci inreder gästrummet

Gucci hjälper Matte att inreda gästrummet genom att stöka till kuddar och överkast. Det nytvättade överkastet är nu pälsbeklätt a la divakatt.
 

Förrädare?

Gucci har - frivilligt - satt sig i Husses knä!!!
 
Hon blänger surt och demonstrativt på Matte från Husses knä och verkar säga att hon är besviken på att Mattes knä krymper dag för dag och att hon inte alls tycker att det är särskilt roligt att behöva hitta andra lösningar för sin dagliga kvällstupplur.
 

Att vara eller inte vara livsnjutare? Det är frågan.

Matte och Gucci tar en eftermiddagslur i Husses stresslessfåtölj, dricker kaffe och läser damtidningar i lugn och ro. Men vare sig Matte eller Gucci tar åt sig av tidningarnas träningstips och hälsokurer, som verkar vara ett stående inslag varenda januari.  Livet är för gott för att slösas bort på rawfood och löparrundor.
 
Kanske man skulle ta en chokladbit till kaffet och tänka på de, Husse inklusive, som ska börja ett nytt hälsosamt liv och som svettas i träningscentrat och går hungriga i säng efter för många rårivna morötter?
 

Ny säng

Matte och Husse har redan en liten bebis som stortrivs i "sin" nya säng ...
 

årets första dag

Matte och Gucci har julgransplundring medan Husse sover ikapp efter gårdagens nyårsfirande.
 
 
När Husse vaknar ser han ut som något en bondkatt hade kunnat släpa in. Så Husse småsover framför skidhoppningen på teve och kliar Gucci sporadiskt bakom örat medan Matte far och flänger genom huset för att röja upp efter övernattande gäster och gårdagens champagnebrunch.
 

RSS 2.0