Fredagschill

Matte löser korsord men det är inte bara textrutorna som är en utmaning ...Det där med att äta växter ...

Gucci blir alldeles till sig när hon upptäcker en krukväxt hon inte upptäckt tidigare. Men det klart, vägen dit går över både skrivbord, skrivare och Mattes ordböcker, en snårig stig med andra ord.

Nu sitter hon och spinner tuggandes på ingefärsplantan i fönstret. Tänk vilken fin kattandedräkt hon kommer att få.

 
Dagens meny verkar alltså väldigt asien-inspirerad.
 
 

Skulpturvandring

Midsommardagen, 14 grader varmt (kallt?)och regnet hänger i luften. Det är inget pyssla-i-trädgården-väder och inget fika-på-uteservering-väder. Matte, Husse och lillebror gick istället konstrundan "Sculpture by the sea" och åt sedan panini nere vid badbryggan.
 
 
Titta, Gucci! Vilken kreativitet, vilken originalitet. Matte visar Gucci bilder av ett par skulpturer som säkert skulle kunna tilltala kattdivan.
 
 
Titta Gucci, världens bästa klätterställning med klösbräda i toppen! Vad säger du till den? 75 000 kr tror jag den kostade. Som hittat, eller hur?
 
 
Något som ger svalka i sommarvärmen (även om dagens väder inte visar sig från sin bästa sida), däruppe under barrträdet kan du sova i fred utan lillebrors klåfingriga händer.
 
 
En bänk att sträcka ut sin långa kattkropp på, kanske?
 
 
Titta Gucci, här kan du utöva din favoritsyssla av alla, att sucka över människors tokiga påfund och anse dig bättre vetande. 
 
 
Eller varför inte somna till ljudet av skvalpande vågor som slår mot den gigantiska flaskposten ute i bukten.
 
Men Gucci är inte lätt att imponera. Hon tittar bara på Matte och undrar när den där klia-bakom-örat-egentid med Matte ska börja och hon suckar över Mattes begeistring.
 
Se så vacker jag är. Är jag inte ett konstverk i sig själv, verkar hon säga och sträcker på sig som en majestätisk kattstaty i marmor.
 
 
Och ja, visst är hon vacker Mattes lilla skulptur ...
 
 

Att leka med elden ...

... eller snarare vara envis. Gucci har inte tänkt flytta sig från Mattes säng även om knytnävarna är farligt nära.
 
 
Men hon vågar inte blunda helt, för tänk om ....
 
 

Korsordslösande

Husse har flytt ut i bastun och lillebror halvsover i babygymmet så Gucci och Matte har lite kvalitetstid och löser korsord och dricker rabarbersaft. Det är nästan som förr i tiden, innan gapande lillebror och innan svansryckningar.
Stilla morgon

 
Djupa andetag kommer från både kontorsstolen och Mattes och Husses säng.
 
Endast Matte är vaken ... en kopp kaffe och en bok på terrassen i morgonsolen låter väldigt lockande.
 
 

Ett fönster på glänt

Matte har ett fönster på glänt. En lätt bris blåser genom fönstret och där ute på andra sidan kvittrar fåglarna. Gucci tar sats och ....
 
 
 
 
 
 
Jaså, Matte är precis bakom ... suck!
 
 

Akta dig!

Guccis svans lever farligt sedan lillebror lärt sig att ta fatt i saker. Det var en hårsmån från idag och lillebror luggade kattsvansen i spetsen. Gucci ser nu till att hålla sig på ett behörigt avstånd, gärna med en mur av Husses täcke som skydd.


Chillar

Gucci och lillebror chillar i varsitt "babygym"

Gömmer sig

Gucci smiter in i sovrummet mellan Mattes ben när dörren öppnas och hon kamouflerar sig i Husses säng.
 

Bröllop

Igår var Matte, Husse och lillebror på bröllop i 25 graders värme och strålande sol. Gucci verkade tycka att det var skönt att familjen skulle bort ett tag så att hon fick lugn och ro.


RSS 2.0