lördagsmys

Husse är på julfest med vattenpoloklubben och lillebror sover. Då passar matte och gucci på att ha egentid. Naturprogram från bbc och ost och kex står på programmet. Gucci tuggar på camembert och följer nyfiket med när isbjörnarna fiskar.
 
 

Vill du leka med mig?

 
Va, vill du inte leka?
 
 
 

Julstämning gör alla till barn

Det är ju 1 advent på söndag och Matte har börjat adventspynta, ta fram stakar, adventsljus och sedan skulle den lilla granen in. Till att börja med enbart med ljus i men Matte kunde inte låta bli att pynta, det är ju så mysigt med jul.
 
Så till tonerna av både lillebrors och Gucci tunga andetag i varsin säng och gregorianska munkar på låg nivå som sjöng julsånger började Matte klä julgranen.
 
 
Och när lillebror vaknar vill han gärna titta och känna ... tur att den står på bordet långt från ivriga små fingrar.
 
 
Men under uppsyn får man lov att titta och känna lite.
 
Men ... vad är nu detta. Gucci, som inte varit uppe på bordet på ett par år på grund av osmidig kropp och stela ben står plötsligt och sniffar i granen på bordet.
 
 
- Men Gucci, säger Matte. Hur i all världen kom du dit upp?
 
Undrar om Matte måste hjälpa den lilla divan att komma ner, nu när hon har kämpat för att komma upp?
 
 
 

Vinterlandskap

Ute är det under -5 grader och både människor och katter tycker att det är skönt att vara inne i hemmets varma och trygga vrå. Matte och lillebror trotsade dock kylan en sväng på förmiddagen för att promenera ner på babypsalmsång i Brabrands kyrka.
 
 
Med rosiga kinder och kalla fingrar kom Matte och lillebror in igen och Gucci var inte vidare villig till att värma vare sig Matte eller lillebror.
 
Burr! verkade hon säga och ryggade snabbt undan.
 
Förolämpad vände hon ryggen till så snart Matte kom i närheten och vägrade titta på de fina julgransljusen som Matte virat runt den improviserade "julgranen".
 
 
- Kom Gucci! Matte är varm igen, nu kan jag klia dig bakom örat.
 
 
 

Subkulturell

Gucci sträcker ut sig i novembersolen som kikar in genom fönstret, äntligen lugn och ro, verkar hon sucka när Matte låser ytterdörren vid elva-tiden.
 
 
 
Matte, Husse och lillebror styrde därefter kosan till Århus subkultur-universe, Godsbanen, och tittade på street art och insöp stämningen bland en massa bohemer som lunchade på Århus Folkekøkken.
 
Långkok till Husse, sallad med syltade rotsaker med gravad lax till Matte och rågbröd med leverpastej till lillebror kittlade dödsskönt i kistan.
 
 

kattouflage

 
 
När varken bokhyllan, matsalsstolarna eller Husses fåtölj är säkra platser får man ta till drastiska, och kanske lite deseperata, medel för att gömma sig.
 
 

Till varje pris?

Gucci sitter och slickar pälsen i lillebrors lära-gå-vagn. Hon verkar vara precis som de där äventyrarna som vind för våg kastar sig ut från ett berg eller dyker med hajar. För visst måste hon veta vad som kommer att hända så snart lillebror får syn på henne.

Lillebror börjar gå med vagnen och i samma stund försöker Gucci smita. Lillebror skäller ut Gucci med ett da, da, da i falsett.

"Nej, du ska stanna kvar i vagnen, säger jag ju."


Hellre äta gröt ...

Var det inte Lukas Moodysson som myntade filmrepliken " Hellre äta gröt tillsammans än oxfilé ensam" i filmen Tillsammans?
 
Om det är sant eller inte låter jag vara osagt, men Gucci åt lillebrors müsligröt och mosade banan för glatta livet tidigt i morse.
 
 

Nytt mjukt överkast till Gucci

Matte hämtade paket på posthuset i morse - jo danskarna har fortfarande kvar sina posthus - med överkast och kuddar till gästrummet.
 
Gucci hoppar upp för att inspektera det där nya, som helt oväntat ligger på hennes säng.
 
 
Undrar om det gamla är kvar under?
 
 
Men det duger, rätt skönt att ligga här faktiskt ...
 
 
Men vänta nu, vem är det som kommer i full fart? Å nej!!!
 
 
Och Gucci hoppar snabbt som blixten ner under sängen. Det enda som nu finns kvar är små kattussar på den plats hon låg.
 
 
 
 

Ingenstans att ta vägen

"Da da da", säger lillebror och pekar glatt med sin hand efter att ha vält ner böckerna i bokhyllan. Och på bebisspråk betyder det säkert, "haha, jag hittade katten. Där är hon ju."
 
 

kvalitetstid

Lillebror sover sött efter dagens babypsalmsång i Brabrands kyrka. Då passar gucci och matte på att mysa med bok, kaffe och klia-bakom-öronen-kvalitetstid
 

mårtensafton

Det var mårten gås igår men inte åt vi gås. Istället blev det rester av osso bucon från i fredags.  Gucci verkar inte besviken och somnar efter några munsbitar på mattes arm.
 

i gryningen

Inne i sovrummet snarkar lillebror och husse ikapp och gucci och matte passar på att ha kvalitetstid. Kaffe och norsk dokumentär på teven. 
 

Lillördag

Onsdag kväll och Husse lagar mat, vilket betyder sista-minuten-beställning på just eat, en hemsida som levererar mat från olika restauranger ända till dörren.
Denna gång fjäskade Husse lite extra och bytte ut pizzan till sushi, för Mattes skull.
 
Även små kattdivor får något visst i blicken när det vankas rå fisk.
 
 

Gucci blir alldeles trött ...

... av att bara titta på lillebror. Inget av hennes gömställen fungerar längre och hon blir tvungen att verkligen anstränga sig för att hoppa högre och högre upp i bokhyllan.
 
 
 
Och nej lillebror är inte still en enda sekund, inte ens när Matte låter Gucci sova ut och tar med lillebror ut på promenad i höstslasket.
 
 
Hjulen på vagnen är spännande.
 
 
Gåvagnen används flitigt och det behagar inte Gucci. ' Är kusten klar nu", verkar hon tänka och ser sig om, som om hon skulle gå över en trafikerad väg.
 
 

Den som väntar på något gott ,..

Söndagsmorgon betyder frukost framför Skavlan och Gucci är väldigt nöjd - äntligen mat i katthöjd! Men väluppfostrad som hon är sitter hon likt en staty och väntar på att Matte ska kasta lite italiensk salami och kanske en bit brie.
 
 
 
 

RSS 2.0