kattdans i världsklass

Se så synkroniserade de är:
 
Klicka på; Opslag af Triskel Maine Coon.

Egentid med Matte

Vi har återupptagit vår gamla ritual, jag och Gucci. Varje kväll går vi in till sängen, en stund innan Husse och löser korsord och kliar Gucci bakom örat. Och hon njuter, i fulla drag. Det är vår lilla egentid.
 
 

Working 9 to 5

Det är väl detta man kallar en "copycat"
 
 

Att åldras med stil ...

Härom kvällen gick Matte igenom alla foton på datorn från de senaste tio åren, det är väl ungefär så länge som Husse och Matte har ägt en digitalkamera. Matte hittade en bild från den gamla lägenheten i Halmstad, där Gucci och Matte bodde i två år. Både Matte och Gucci har åldrats, och båda har blivit visare.
 
Gucci anno 2004 har inte lika mycket visdom i sin blick som Gucci anno 2014.
 
 
 
 
10 år har gått och vad har hon inte upplevt? Hon har levt i en studenkorridor, i ett av Halmstads getton, hon har korsat kattegatt, varit tvungen att acceptera en dansk och dessutom överlevt diverse svansryckningar av lillebror. 
 
 

Lättast att ge sig

Stackars Gucci får inte vara någonstans. Lillebror jagar bort henne.
 
 
 
Inte ens Husses fåtölj är längre hennes egendom och därför är den lilla divan lite trumpen denna morgon. 
 
 
 
Men vem vill dela stol med en illbatting som lillebror?

Sveriges nationaldag

"Idag är det Sveriges nationaldag, Gucci", ropar Matte, "ditt hemland."
Gucci rynker lite på näsan när Matte ställer ner flaggan bredvid henne på soffan. Hon nosar lite på den och bestämmer sig sedan för att använda den som tandpetare och gnider sitt lilla katthuvud mot den.
 
 
Sverige i våra hjärtan och så var det reviret markerat. Sverige tillhör Gucci, därmed basta!

Ett lugn i stormen

I morse var det mer kaos än vanligt för idag var det Husse som skulle lämna lillebror på förskolan för första gången. Matte började sina instruktioner innan Husse ens fått kaffe, vilket aldrig är särskilt lyckat om man tänker efter, så här i efterhand.
 
"Du ska skriva på både whiteboardtavlan och i pärmen. Det ska lämnas nya shorts och t-shirt inne i badrummet och idag är det fruktdag, så glöm inte att lämna frukt i köket och kryssa av på listan. Lämna det inte bara i plastpåsen, de blir så sura. Är du säker på att du vet vilken avdeling det är? Lova att du inte bara sätter honom och går."
 
"Ja, ja", gäspar Husse, ty Husse är inte riktigt människa innan första - och kanske andra - koppen kaffe.
 
 
 
Gucci sitter en bit i från och iakttar kaoset och med en liten kattsuck ser hon genom dörrspringan hur Husse under svordomar försöker spänna fast lillebror i bilbarnstolen.
 
Och Matte håller tummarna för att Husse inte glömmer av att han har lillebror bak i bilen. Gucci går och lägger sig, lycklig över att det nu är lugn och ro.
 

Akta er för "lillebror"

Det är nästan så att jag tror att Gucci, via telepati, hade varnat sina systrar och bröder i Sverige för vad som komma skulle.
 
 
- Akta er för lillebror, han rycks i svansen och kletar ner er fina päls med bananmos.
 
För mattemattes katter flydde i panik. Ja, alla utom Lusse som tyckte det var lite spännande trots allt, i alla fall för en stund.
 
Sussie, mattemattes annars barnkära katt, däremot flydde snabbt i ett graciöst hopp, precis i den stunden lillebror skulle klappa hennes runda och go'a mage. Stackars Sussie och de andra katterna, de sover nog gott nu efter långhelgens motionspass. 
 
 
Gucci som fått vila upp sig får nu springa igen. Men jag tror allt att Gucci har saknat lillebror, för i morse kom hon självmant fram och strök sig mot hans ben för att sedan pipa tillbaka i säkerhet i bokhyllans övre regioner.
 
Syskonkärlek när det är som finast. Matte blir alldeles varm i hjärtat!
 
 
 

RSS 2.0