Den röda nejlikan

Har en något oartig katt  ...


Hoppas innerligt att nejlikor inte är giftiga för kattdivor ... Husse skulle bara veta att hans bukett han köpt till Matte snart är kattmat.

Söndagsmys?! med Husse

Gucci läser söndagstidningen tillsammans med Husse.


Total "cat-flip"

Medan Matte och Husse har lunchat på restaurang Skovmøllen och gått en stärkande promenad i bokskogen vid havet har Gucci sovit middag och nu är hon superduper-pigg. Hon har nästan gått i barndom och attackerar fötter och springer efter papperstussar likt en kattunge.och så lipar hon åt Matte likt en trotsig 6-åring.


Kräftskiva

Husse är i Köpenhamn ikväll så Matte och Gucci passar på att ha kräftskiva.Kräftstjärtar á la vakuumförpackning.

mums för divakatter!

Kräftstjärtar heter krebsehaler på danska och översätter man det rakt av blir det kräftsvansar, visst är det gulligt?!


Finfrämmande och tomatsoppa

- Blää! Gucci spottar och fräser när Matte sätter ned en sked soppa till henne, för oj vad divakatten har jamat och tiggt. Inga ord kan beskriva hur grymt besviken hon blev. Det var inget gott alls det som Matte höll på att laga till vid spisen. Och där hade hon ju suttit och spillt minst 10 minuter av sitt oerhört viktiga och upptagna kattliv.

 - Fy bövelen för tomatsoppa! Var är räkorna hörrö?

Tur att det finns annat som lockar ...Barnfritt - tack!

Gucci sitter och väser högt och ljudligt till något bakom gardinen ...Matte rusar fram för att se vad det är som gör kattdivan så sur ...

Det visar sig vara grannens lilla kattunge som sitter och småretar henne utanför glasdörren. Så snart Matte kommer fram springer kattungen iväg efter ett löv och Gucci stirrar likt en sur kommunalarbetare efter henne och verkar rynka föraktfullt på den lilla divanosen. 

 Gucci verkar inte vara ett stort fan av barn.

Gucci på dejt vid dörren

Gucci verkar helt ha glömt Bad Boy sedan vi har flyttat i lägenheten och hon har redan andra friare.

Denna smått "fräkniga" och blekhåriga katt är hennes nya favorit och går under smeknamnet Dansken - lätt rödhårig och några extrakilon för mycket. Han verkar inte alls vara lika kaxig som Bad Boy, sticker lite mer sofistikerad fram nosen och tittar in lite försynt.


Guccí spinner och tycker att han är världens finaste och kan inte slita sig med blicken. Det är tvära kast, Bad Boy, Latino och nu en skandinav. Var ska det sluta?
Guccis möte med super-mario

I morse prick klockan 8 ringde det på dörren -> Matte fortfarande i urtvättad pyjamas med nallebjörnar och fritthängande byst.

Det var vaktmästaren som skulle laga en spricka i golvet. Han liknade på pricken, han den däringa TV-spelsgubben Super-Mario med sin mustasch och hängselbyxor och sa surt att han ju skulle kolla på det vi hade rapporterat vid inflyttning, för det var ju proceduren.

Gucci var såklart framme och fjäskade och med ens såg den annars något buttra mannen glad ut.

"Hej lille miss!" (miss är danskarnas ord för kissemiss) och började klia henne under hakan. Snacka om att katten är isbrytare, helt annat tonläge efter det och så drog han till och med på smilbanden när han låg på alla fyra i köket och hade en katt som cirkulerade runt honom.


Han fick också en coolt kattavsked vid dörren, Gucci lite käckt lutad upp mot väggen. 

See you Mario!Bakpotatis härifrån och till evighet

Eftersom Matte har råkat köpa en 2,5 kilos påse med bakpotatis är det som står på menyn denna vecka, men såklart med olika fyllningar och variation tills Husse kommer tillbaka från Kenya.

Idag blir det tonfiskröra med tonfisk av finast sort, 16 DKK för en tonfisk-burk, världen har blivit galen! I Mattes värld kostar en tonfisk-burk max 7 spänn.Tonfiskens Rolls Royce  - Glyngsøre, tun i vand!  (tonfisk i vatten)

Fint ska det vara.

Gucci äter också bakpotatis ...... eller snarare den dyra fyllningen som får betyg mycket väl godkänd.Lördagsfrukost

Mattes frukost - grekisk yoghurt med banan, nötter och flytande honungGuccis frukost - torrfoder som äts under protest och sura miner eftersom våtfodret inte dög. Vi har sedan flytten skämt bort henne med Sheba Essence och att då plötsligt komma med Whiskas såg kattdivan som en förolämpning utan dess like.Men när Gucci fick slicka rent Mattes skål med honung och yoghurt blev hon på bättre humör igen.

Nu vankas det räkpaj till lunch!Ibland är det svårt att vara katt

http://www.youtube.com/watch?v=Tuf61OjvoPQ


Tjejkväll

Husse har satt sig på flyget ner till Kenya för att filma tillsammans med en fotograf och därför kan Gucci och Matte lyxa till det med saker som Husse inte äter. Traditionen säger bakpotatis med räk- och avocadoröra.Det är nästan som hon känner det på sig för innan maten trampar hon fram och tillbaka framför kylskåpet och tittar in i ugnen."RÄKOOOOOOR! Ge mig, ge mig!"  skriker det om Guccis förväntansfulla ögon.

Och Gucci sätter ohämmat klorna i Mattes hand och handmatas med räkor, precis som det ska vara när "tjejerna" är ensamma hemma.


Favoritplatsen

Nu har vi flyttat in i nya lägenheten som ska vara vårt hem de nästkommande 6 månaderna. Gucci är faktiskt inte så olycklig över de få kvadratmetrarna som man skulle tro. För utanför finns nämligen ett hav av katter. Det är inte många ställen i Århus man får ha husdjur och därför samlas alla på ett och samma ställe. Husse har insett att Matte inte är så galen när hon går ut och går med Gucci i koppel eftersom vi redan sett 5 stycken göra samma sak här:)Som sagt kattutsiktspost - här ser man hela världen!


Fram till flytten sågs hon däremot ligga här, konstant!


Vad är det med katter och flyttkartonger?


Gucci ovetande ...

... om mindre än 36 timmar förvandlas 120kvm kattlekplats till 62 kvm "bur". Stackars Gucci, och stackars Husse. Det finns nämligen ingen dörr in till sovrummet eftersom lägenheten har öppen planlösning, gissa vem som kommer sova mellan Husse och Matte ...

Men det väntar ju snart ett stort 180kvm hus om ett halvår. Det måste vara drömmen för en divakatt(och för Husse som inte längre måste dela säng med en divakatt), ett hus med stora panormafönster med en massa fåglar utanför och kunna sladda på parkettgolvet. Den som väntar på något gott!

Jag hoppas inte Gucci och Husse slår ihjäl varandra på så få kvadratmeter, håll tummarna för att de förblir vänner!

RSS 2.0