Hårtarbetande katt

Gucci hjälper Matte inför en stor deadline och agerar här musmatta.


Det är läget det handlar om

Gucci, som brukar vara ganska förutsägbar i sina placeringar, har plötsligt  uppdaterat antalet favoritplatser. Detta verkar vara nya favoritplatsen innan klockan 10 på förmiddagen. Runt 11-tiden är det återigen den förutsägbara placeringen på renfällen som gäller.
 

Den som väntar på något gott ...

Idag har matte en deadline och äter frukost framför datorn för att hinna och Gucci sitter tålmodigt och väntar, lite irriterad över att det inte finns en soffa eller stol att hoppa upp på för att få, bara en aning yoghurt.


Att ha ögon i nacken

Matte sitter och svettas framför en massa php-filer och Gucci tycker det är väldigt tråkigt att Matte inte har hennes fulla uppmärksamhet. Matte har dock svårt att koncentrera sig med dessa ögon  i  ryggen.
 

Att bejaka sitt kattungejag

Ibland förvånar hon, gamlingen Gucci och hon väljer att för en stund bejaka sitt barnajag. På två sekunder går hon från att i snigeltempo spana ut i trädgården sittandes på Mattes höft till att snabbt och mordiskt ta kål på Mattes krukväxt bredvid.
 

Söndagsmys

Eftersom Husse var bakfull efter en herrmiddag, Matte trött eftersom Husse kom hem från krogen kl 03:00 och Gucci är katt som sover 17 timmar om dygnet, bestämde sig familjen för att ta en lugn söndag. Läsa en god bok och se gamla James Bond-filmer med klumpiga slagsmål, sköna frisyrer och Shirley Bassey-ledmotiv.
 
 
 
 

Det Husse inte vet ...

Som tur är brukar Husse vara trött och sova länge på lördagar. Men trots det fick Matte brått i morse och varje bevis på att Gucci hade kräkts på Husses Stresslessfåtölj under natten skulle snabbt städas undan och filten kastades in i tvättmaskinen. Det sägs ju att gärningsmän (eller kvinnor) återvänder till gärningsplatsen.Gissa vem som passar på att sova på den nytvättade och torktumlade fleecefilten?
 

Knäkatt

Gucci har alltid varit en "mammig" knäkatt, ända sedan hon som liten bodde i studentkorridoren och följde Matte var hon än gick. Men sedan drygt två månader har det blivit värre med knäliggandet, Matte hinner knappt sätta eller lägga sig innan Gucci är där och ska ligga på Matte, gärna magen eller över bysten. Det är nästan som om hon vet vad som komma skall om några månader och tar tillfället i akt ...


Känner på sig?

Ibland tror Matte att Gucci känner på sig när Matte inte har tid att kela och därför envisas extra mycket att kela just då.
 
 
Men är man oemotståndlig och söt blir man snabbt förlåten.
 

När Husse är borta dansar Matte på bordet

Idag har Matte tillbringat dagen på diverse loppmarknader och i olika vintagebutiker. Priserna på second hand är mycket lägre i Danmark än i Sverige och man kan göra riktigt bra fynd. Idag blev det bland annat en koffert/kista som ska fungera som sidbord till Husses inte allt för vackra, men åh så sköna, stresslessfåtölj. Gucci är inte sen att kolla in det nya möblemanget.
 
 
Kanske det blir nya favoritplatsen, utsikten över trädgården är fantastisk här i från.
 
Matte shoppade även fina gamla sekelskiftsböcker med läderrygg och en med guld/lila omslag och titeln "Svenskerne på Kronborg" , en historisk roman som antagligen handlar om när svenskarna styrde Danmark och Kronborg. Den får ligga överst, tycker Matte. Böckerna doftar väldigt intressant och Gucci sniffar och sniffar i flera minuter.
 
- Vad är det som luktar, månntro?
 
 
Men nyhetens behag avtar rätt fort och kistan är inte längre så intressant och Gucci hoppar därför lojt ned och lägger sig till rätta på renfällen, dock på ett avstånd så att hon kan ha koll på det nya, främmande som plötsligt har dykt upp i hennes revir.
 

Bekvämt?

Detta måste ju vara bekvämt, annars hade hon, som den divakatt hon är, inte intagit den posen.
 

Gucci vill inte att Matte åker bort igen

Hon lägger sig bokstavligen på Mattes resväska för att vara säker på att Matte inte reser igen och där låg hon nästan hela måndagen. Idag har Matte satt in den i garderoben och Gucci spinner nöjt.


RSS 2.0