En smak av frihet

Magsjuka, feber och mitt i allt sjukdomskaos bestämmer sig Gucci för att gå på äventyr. Hur hon kommit ut är en fråga utan svar, för det blåsiga och småregniga vädret lockar inte till öppna dörrar eller fönster. Nej, något måste ha gjort att hon ville fly från sitt varma bo.
 
 
Det kan ju i och för sig vara detta som gjorde att måttet var rågat ...
 
 
I nästan två timmar var hon borta och Matte gick runt i gummistövlar och regnrock och lockade med godis, tittade under husvagnar, bilar och buskar och de hundrastande grannarna skakade på huvudet.
 
När Matte gått in igen för att få värmen och satt sig ned för att skicka runt ett skallgångsmail till grannarna, stod den lilla kattdivan plötsligt utanför terrassdörren, med våt päls och den tjockaste svans en liten kattdiva kan åstadkomma.
 
Släpp in mig, jamade hon och Matte skyndade sig mot dörren.
 
Vi tror nog att hon inte rymmer på ett tag, våta kattassar eller lillebrors svansryckningar är nog pest eller kolera och då väljer hon kolera, det är åtminstone inte vått och kallt.
 
 
 

En kattstudie ...

 
 
Solen skiner in mellan lamellgardinerna och kittlar den lilla sovande kattdivan på nosen. Långsamt sträcker hon på sig till tonerna av fågelkvittret utanför fönstret. Det är lika idylliskt och vackert som en Disneyfilm.
 
 
 

RSS 2.0