Julgransplundring och katt-kurragömma

Gucci ville verkligen inte följa med Husse i morse. Så snart Husse fällde ner stegen till vinden där kattburen förvaras, försvann hon. Matte och Husse letade och letade på alla ställen där den lilla kattdivan brukar gömma sig, men ingen katt fanns i hela huset.

Plötsligt hör Matte ett knastrande ljud (lite som ett smygande ljud som uppstår när man har råkat trampa fel och när någon ångrar att hon flyttade på tassarna) och konstaterar att det kommer från badrummet.

Ingen katt här heller, eller?

Gissa vem som hade krupit in i kattlådan och lagt sig platt på mage ovanpå kattsanden för att inte synas? Man får inte vara dum inte. Katten är smartare än man tror, för självklart är kattlådan det sista stället man tittar. Men det säger också lite om hur hemskt det måste vara att åka bil med Husse - när bajslådan är mer lockande.


Igår hade vi det däremot lite mysigare - Matte och Gucci. Nämligen julgransplundring. Matte plockade upp kulorna som katten tassade ner och sedan en dragkamp med ljusslingan, där Matte vann efter en lång kamp.


Och så hjälpte Gucci Matte att lägga i kulor i lådan, på sitt eget lilla sätt.




God Jul, nu far Matte och Husse till ett snörikt Sverige och träffar både lussekatter och annat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0