Sin alldeles egna

Gucci har fått sin alldeles egna adventskalender. Just nu står den uppe på köksbänken, där Gucci inte har krafter nog att hoppa upp. Vi får ju se hur länge den är intakt(alltså i ett stycke och inte söndrivna små pappertussar över hela köket) och om Gucci kan hålla sig och bara äta en bit varje dag:)Winter wonderland

Imorse när vi vaknade hade det fallit ännu mer snö. Danskarna blir mer och mer stressade och på nyheterna avråder de folk att köra ut (till detta ska pointeras att det max ligger 20 cm snö i nuläget) Överallt ser man bistra villaägare som skottar och skottar i gympaskor eller gummistövlar?!?. I de branta backarna står bilar med sommardäck likt fällda dominobrickor och kan inte komma vidare.

Men det är obetydliga saker, snön kan inte stressa kattdivan en meter. Hon sitter filosofiskt och nästan i trans och tittar på snöflingorna medan hon spinner en välkänd melodi.Hej hopp!


Nu ska vi mysa under filten med glögg och titta på Coco avant Chanel och njuta av att det bara är vi tjejer hemma fram till i morgon bitti.


Nej, se det snöar

Snön har kommit till Danmark, som ni kan se om ni tar fram ett förstoringsglas, men det är tillräckligt mycket snö för att det ska bli trafikkaos och på radionyheterna kallar man det till och med snöoväder?!?

Någon som däremot verkar gilla snön är grannens kattunge som är ute och leker. Hon gör kattsnöänglar vid Mattes cykel, jagar snöflingor och tittar filuriskt in genom dörren till surkartet Gucci.

 

Gucci beter sig lite som mr Scrougge i "En julsaga" - hon väser och suckar djupt åt den glada kattungens lek. Och slår tassen så hårt i rutan och den ger ifrån sig en klang, varpå hon fräser argt.

Matte skakar på huvudet åt sin lilla klimakteriekossa som verkar ha svårt att styra sina hormoner (för ja Gucci har precis haft födelsedag och borde i kattår vara 56)

"Sedan när blev du en sådan surkärring Gucci? Vi får ju se om du får besök av de tre julandarna i natt."

 

Utskällning efter noter

Ja man jävlas inte med en divakatt som heter Gucci. Vad dansken än gjort så låter det allvarligt.Men som om han är intresserad? Not!

Gucci dissas totalt.Dansken talar klarspråk!

Vad är det där ute?

Gucci rusar fram till fönstret, det händer något utanför i mörkret! Matte ser ingenting och förstår inte Guccis reaktion. Men där ute i mörkret, bakom Mattes rosa cykel är någon.


Två ögon som lyser i natten. Vem kan det vara?

Ögonen kommer närmare ...


Och närmare ...
 ... Det är en dansk!!!!!!!

Och Gucci är inte glad!To be continued ....


Godisdags

Gucci är knappast en katt som sitter fint, väntar och tigger lite innan hon får sin godbit.
Nej, hon går istället till attack med klorna för att få sina godbitar om Matte råkar vara lite för långsam.Ser ni klorna i Mattes hand? 

 - Naughty kissemiss är vad hon är.

Slapparkatt

Gucci har helt rätt inställning till vad man ska använda en varm laptop till. Arbeta? Jag? Nej aldrig i livet ...Chill out, Matte!

Duktig kisse

Gucci har varit jätteduktig idag, istället för att ligga vid/på datorn eller på papperena eller böckerna på bordet, låg hon snällt på stolen bredvid Matte ...... i sisodär 5 minuter. Nu leker hon med sladden till Husses mobilladdare ovanpå Husses viktiga företagspapper på bordet (som nu har prydliga beiga kattsandstassar) samt tuggar lite på pärmens hörn.

Kattdregel á la divakatt.

Suck! Man kan inte lära en kattdiva att sitta där man vill att hon ska sitta - det borde Matte veta vid det här laget.


Mortens aften i förskottGucci mitt i veckan, mitt på bordet.
Ikväll ska vi fira en tidig "Mortens aften" (är ju först imorgon egentligen)och så är det, tro det eller ej, Matte och Husses förlovningsdag här i huset.

Ankbröst, tillbehör och mörkt öl är inköpt.

Och självklart får Gucci smaka!

Duck rocks!


Bok-katt

Djupt försjunken i "Valda verk av T.S Spivet" får Matte nästan en chock när Gucci plötsligt kikar ner över bokkanten.Ja, vem kan motstå en sådan skönhet? Speciellt när hon lägger huvudet på sned och kelar med boken och är så söt att man kan dö."Gucci! Matte lovar att kela med dig nu."


Husse får skylla sig själv

Husse får skylla sig själv och så kan han ju lära sig att man inte kastar gårdagens kläder mitt på golvet.


100 gånger bättre än en disktrasa ...

Matte lyckas med bedriften att tappa en bagel med cream cheese med osten neråt på laptopen. Ingen bedrift Matte är särskilt stolt över, för ja Matte vet att man inte bör äta framför datorn.

What to do?

Man kan ju kanske locka kattdivan...Bra Gucci! Du fattade precis vad Matte ville att du skulle göra.
Inte ens viltlax ...

Inte ens viltlax i gräddig sås duger åt kattdivan. Hon fnös bara när Matte ställde ner tallriken på golvet.

Men såklart .... blir man handmatad då duger det minsann och så ska det ju såklart slickas rent runt munnen i lång lång lång tid ...

Hem ljuva hem

Gucci går runt och myser här hemma. Äntligen hemma igen! 
Den här gången har aggressionerna inte riktas mot Matte utan mot personalen på kattpensionatet. Hon vägrade bland annat äta p-pillret den stackars djurpassaren förökte ge henne och det gick åt en halv karta tabletter och lite rivsår innan hon lyckades och hela Mattes nyinköpta godisburk hade de mutat henne med. Den var till synes helt tom när Matte hämtade Gucci igår morse.

Matte har fattat att Gucci inte gillar att vara på pensionat!
RSS 2.0