Snart ett minne blott ...

Jag vet inte hur jag ska kunna berätta för Gucci att den nya favoritplatsen kommer att försvinna i helgen. Det skulle den gjort redan i början av veckan, men Matte har inte haft hjärta att flytta på den än, men nu går det inte längre.Dit pepparn växer ...

I den ljuva morgontimman och under de sista skönhetsminuterna innan klockan ringer väcks Matte och Husse ur sin sömn av ett väldans oväsen.
 
 
När Matte kommer ut i vardagsrummet för att se vad som står på ligger Gucci på renfällen med öronen bakåtvikta i protest.
 
 
 
Utanför fönstret, på granntomten, står en ful och högljudd grävmaskin.
 
Både Matte och Gucci önskar maskinen "dit pepparn växer"!
 
Inget skönt uppvaknande alls. Detta kräver kaffe till Matte och kattgodis till Gucci.
 
 

Trevlig helg

I helgen har Matte, Husse och Gucci haft besök av Matte-matte och Matte-husse. Det vankades julfirande, god mat, julmarknader och småprat hela helgen lång.
 
 
Gucci hittade snabbt favoritplatsen bland alla julklappar ...
 
 
ända tills Matte-matte och Matte-husse kom med en åkpåse som en ung hankatt vid namn Lusse hade legat på. Hela helgen släppte hon inte åkpåsen ur sikte och låg ovanpå den så ofta hon kunde. Lammkött, det är grejer det.
 

Ovälkommet besök

Igår morse upptäckte Matte att det har varit någon inne i bastun som ligger i ena kortändan av redskapsskjulet. Dörren stod på vid gavel. Matte skyndade ut med morgonfrilla, morgonrock och tofflor.
 
Men bastun var tom.
 
Vem som eventuellt har övernattat därinne och vem som tycker att Husses och Mattes bastu är en trevlig vrå, vet bara katten. Och hon tiger som muren.
 
 
Och igår kväll sov hon lugnt på renfällen. Matte och Husse behöver nog inte vara oroliga, men för säkerhets skull tvingade Matte ut Husse i mörkret för att låsa dörren in till bastun.
 
 

En glad och nöjd kissekatt

Sedan loppkuren har börjat verka har Gucci blivit en mycket gladare och framförallt tacksam katt.
 
Tänka sig att till och med Whiskas enportionspåsar för 4,50kr slinker ner. Matte är förundrad. Det var alltså lite loppor som skulle till för att bli av med divalaterna. Vissa likheter med denne herre kanske:
 
www.dagensbok.com/2012/06/02/anna-bache-wiig-don-fritjof/
 
 
Till och med kattvätten är en njutning i sig.
 
 
 
Renfällen har aldrig varit mjukare ...
 
 
Men man kan inte ta divan ur katten, så att säga. Så Matte njuter så länge det nu varar. Plötsligt en dag är det nog slut med tacksamhet och att nöja sig med billig kattmat.
 
 

Loppor och lata höstdagar

I lördags körde Matte Gucci till veterinären eftersom hon den senaste veckan varit lite väl noga med kattvätten och kliat sig mer än man bör. Det visade sig vara loppor. Och Matte kunde för i all sin dar inte gissa hur en innekatt lyckas få det. Har hon smygit ut och träffat någon av kvarterets värstingar när Husse och Matte sov? Matte försöker få ett svar, men Gucci tiger som muren.

Men som tur var slapp Gucci klådan med lite loppmedel och lite antibiotika och Matte blev 800 kronor fattigare. Det får sparas resten av månaden. Men inte kommer kattdivan tillåta billigare kattmat resten av månaden för att väga upp de 800 kronorna. Hon vill snarare ha något extra gott, så att medicinen lättare slinker ner.
 
Fransk leverpastej är favoriten just nu och Gucci mår som den prinsessa hon ju egentligen är.
 
 

Får jag verkligen?

Även om Matte satte ned tallriken med äppelkaka och vaniljsås kan man inte vara helt säker på att man får smaka ...
 
 
Bäst att kolla om kusten är klar ...
 
 
Vaniljsås är smaskens!

Tjejhelg

Egentligen skulle Husse och Matte till Maastricht i helgen, men eftersom Matte både led av sömnbrist och foglossning i torsdags bestämde hon sig för att stanna hemma. Att sitta 9 timmar i en bil lockade inte precis. Gucci var dock eld och lågor över att ha en hel helg med Matte och vi har gjort nästan allt tillsammans hela helgen.
 
Vi har lagt pussel, druckit årets första glögg och lyssnat på Katie Melua på repeat.
 
 
Vi har ätit mat som Husse inte gillar.
 
 
Och Gucci fick äta så många räkor hon ville ...
 
 
 
 

Att få plats

Det blir svårare och svårare för Gucci att klämma sig in mellan Matte och skrivbordet, men skam den som ger sig och Matte hjälper såklart till och skjuter ut stolen så att divan ska få plats.
 

RSS 2.0