Kattunge på nytt

Gucci blir eld och lågor när hon upptäcker vad Matte har köpt på IKEAs barnavdelning. Tänka sig att det även finns kattleksaker där. Den lilla bebisskallran ligger nu under gästsängen efter att ha tassats runt på golvet de senaste 15 minuterna.


Mysdag med Matte

Smörmusik och julstämning á la Michael Bublé och lite kreativitet. Matte har ännu inte berättat för Gucci att det egentligen är hennes ryggtavla som varit förebild för grisen på ena sidan av gungbrädan. För julfridens skull är det nog bäst att låta bli. :-)

Vintersolstånd och domedag

Idag är det årets kortaste dag och påståenden om att världen skulle gå under, finns någonstans därute i periferin.

Men vare sig domedagprofetior eller vintersolståndet verkar påverka kattdivan särskilt mycket. Hon njuter utsikten från sin tron, Husses stressless-fåtölj, och är lika lugn som en filbunke ... och tror ni inte, att jorden fortfarande finns kvar imorgon.

Så länge katten är lugn, är Matte lugn.
Uppmärksamhetskrävande kissekatt

Matte försöker att läsa korrektur och har denna lilla madam som envisas med att sitta i knät och slicka och buffa Matte i ansiktet samtidigt.

Sömnlös i Årslev

Inte har vi fått mycket sömn i natt, Gucci och Matte. Husse är förkyld, och ni vet ju alla hur män är när de är sjuka? De snörvlar, hostar och snarkar så att man har lust att kasta ut dem i en snödriva.
 
Gucci tar igen lite av sin skönhetssömn i Mattes knä, medan Matte försöker hålla ögonen öppna och koncentrerar sig på sin deadline.
 
Den som ändå fick vara katt och sova middag, tänker Matte.
 

Luciamorgon

Matte och Gucci tar en lugn morgon, dricker kaffe och tittar på Svt:s luciamorgon.


Julgranspynt

Igår kväll pyntade vi granen som Husse har valt ut. Förra årets gran var uppenbarligen för liten och klen och därför ville Husse ha en ståtlig gran i år.

Det blev dock en med en väldigt låååång topp. Hur Matte ska komma upp och sätta en stjärna i toppen är nästa problem, Men nu är i varje fall kulorna, fåglarna och ljusen uppe.

Gucci har tagit plats under granen, precis som alla andra år. Och första kulan är redan nertassad, det hände vi tvåtiden i natt. Gucci spelar oskyldig men under granen finns både kula och lite barr - avslöjad liten kissekatt!

 
Och vilka ögon hon fick ;-)

Lördagsmys i soffan

Matte dricker glögg och tittar på den något smådeprimerande filmen Timmarna med Streep och Kidman. Samtidigt försöker Gucci med små tasslag att få stopp på "lillebrors"  sparkar och kullerbyttor så att hon återigen kan inta sovställning med huvudet mot Mattes mage - i lugn och ro och utan störande moment. 
 
 
 

Olika fredagsnöjen

 
 
Medan Gucci snarkade sig igenom den andra förmiddagsluren tog Matte på sig kängorna, mössan och laddade fickan med morötter.
 
 
Men precis som med Gucci så är man för små nyfikna hjortar helt plötsligt inte lika spännande längre när godsakerna är slut.
Demonstrativt marcherade de iväg ...
 
 

Snöflingor

 
Inget är så förtrollande som snöflingor som dalar ner mot marken.  Gucci får nästan något religiöst i blicken.
 
 
 

Vinter

Igår kom vintern till Danmark och ett pudertäcke lade sig över marken. 
 
 
Gucci trivdes bra i solskenet, inne i värmen, och lade knappt märke till snön utanför.
 
 
Idag snöar det dock mer och hon jagar snöflingor - med blicken - i Mattes famn.
 

RSS 2.0