Fångad

Matte, Husse och lillebror ska fira jul i Sverige och Gucci ska därför tillbringa julen på katthotell med seniorkost och extra mjuk säng.
 
Lillebror tycker att det är fantastiskt bra att Gucci sitter still och kan inte låta bli att peta in sina små fingrar genom gallret. Han når pälsen, men bara ytligt. Och denna gång spinner Gucci och sträcker självmant upp huvudet mot gallret. 
 
 
Lillebror lägger en hand på Guccis bur medan han somnar i barnstolen.
 
 
 
Syskonkärlek!
 

Dubbelt upp ...

Igår var det full fart i stugan när två bebisar susade fram på golvet, krypandes och båda på jakt efter Guccis svans. De jobbade i par och försökte stänga in Gucci under matsalsbordet för att lite senare försöka köra över henne med gåvagnen.
 
 
Därför tyckte Gucci att det var väldigt lugnt och skönt när bebis nummer två åkte hem och lillebror sussade sött i sin spjälsäng, utom räckhåll.
 
Pepparkakor med ädelost smakar smaskens och att ha Matte för sig själv en stund gör att man klarar av små överaktiva bebisar ...
 
 
 

Klappa fint ...

Lillebror har haft feber och varit genomförkyld i dagarna tre men börjar sedan igår kväll piggna till.
 
Gucci, som de senaste dagarna har varit ganska ointressant för lillebror, är helt plötsligt i centrum igen.
 
Att lära en 9-månaders att klappa Gucci fint är lättare sagt än gjort. Men med lite övning blir det en fin klapp innan örat knycklas ihop i den snorkladdiga lilla handen, under en konsert av höga  iiii yyy dada!
 
Det är inte lätt att vara katt!
 
 

Hinderbana

Stackars Gucci, hon får ofrivillig motion nuförtiden och det behagar henne inte det minsta. Dörren in till kattoaletten har babyspärr och bara den smidigaste av katter kommer igenom och på väg ut i hallen till den god maten är det en grind där kattdivan måste smidigt slinka igenom på vänstra sidan för att komma till godsakerna på andra sidan.
 
Enda fördelen är att lillebror är påden andra sidan och inte når vare sig svans eller magskinn.
 
Och när Gucci sedan får smaka Mattes sushi är de sura minerna ett minne blott.
 
 
 
 
 

Julmarknad i spöregn

Lillebror, Matte, S och lille M besökte Den Gamle By igår på den årliga julmarknaden. Vädret hade ju kunnat visa sig från en bättre sida. Inget winter wonderland här inte, utan klassiskt danskt decemberväder: spöregn.
 
Efter att ha provsmakat brända mandlar, druckit glögg, tittat på gamla leksaker och shoppat hjortar av strå var det dags att stilla hungern med klassisk smörrebröd, sådan där med en halv centimeter tjockt rågbröd och ett berg av godsaker på toppen.
 
 
Det var tur för Gucci att hon inte visste att hon gick miste om rostbiff och räkor ...
 
Men kanske hon ändå kan lukta sig till något. Hon vaknar i alla fall till i soffan, när Matte ger henne en kindpuss.
 
 
 
 

Färgexplosion

Medan Gucci njöt lugnet hemma bakom lamellgardinen vid soffan åkte lillebror och Matte in till stan för att delta i Art Mommies på Aros, Århus konstmuseum. En bebisvänlig guidad rundvisning.
 
Lillebror spurtade runt på alla fyra över spegelgolvet på ett av verken och kiknade nästan av skratt.
 
 
Och Gucci hade tur igår, lillebror var så trött av alla intryck när vi kom hem att gårdagen faktiskt inte gav en enda svansryckning, hurra verkade Gucci nöjt spinna under sin andra eftermiddagstupplur.
 
Han är kanske inte så illa det där lilla människobarnet, trots allt.

Storm på väg från den danska västkusten

 
Löven virvlar utanför fönstret och det rycker i huset. Gucci river i all sin iver nästan ner lamellgardinerna bakom soffan när hon försöker fånga löven som rusar mot henne på andra sidan rutan. Att de inte kan komma in verkar kattdivan totalt ha missat.

Tomtar på loftet

Det är tomtar på loftet ... men det är inga små söta nissefötter som trippar uppe på vinden, snarare stålhättepjuks i storlek 42+.
 
Stackars Gucci, hon vet inte vad som är värst: att lillebror drar henne i svansen eller hantverkare som står i vägen, borrar hål i taket och slamrar och hamrar.
 
Hon blir bortschasad från sängen precis mitt i morgontvätten av en man som envisas med att sätta upp en ventil ovanför hennnes lilla katthuvud och fortsätter putta på henne trots att hon gör allt för att spjärna emot.
 
 
 
Men ibland har man tur, lillebror har somnat i soffan ... Nu äntligen ett ställe att göra färdigt morgontvätten och kanske till och med få lite huvudmassage från Matte under tiden.
 
 

RSS 2.0