Inte alltid det mjukaste som gäller...

...det är inte alltid husets mjukaste plats Gucci hittar, idag har det varit hårda sovplatser som har gällt.

Imorse på badrumsgolvet i en blå IKEA-påse


...och ikväll på förvaringslådorna inne i kontoret.


Inget varmt välkomnande

Husse och Matte fick inget vidare varmt välkomnande i morse, när vi kom hem efter ett dygn i en sommarstuga vid Vesterhavet. Matte ropade och ropade och skakade torrfodersburken. Men ingen Gucci kom. Paniken stiger, då Matte tror att Husse råkat släppa ut henne igår middag och panikslagen springer jag genom huset. Men till slut hittar vi en sur Gucci på soffan i kontoret. När vi kommer in sträcker hon bara på sig och hoppar ned på golvet, går förbi oss och in i vardagsrummet utan att skänka Matte en blick.

Vi får se hur länge Matte ska straffas.


Hur länge?

Hur länge tror ni att denna får stå orörd, utan att små kissetassar slår mot kulorna?Matte tar stora risker med detta julträd:)

Gucci hänger tvätt tillsammans med Matte

Idag hjälpte Gucci Matte att tvätta veckans tvätt. Hon ska alltid vara med när Matte ska dammtorka(hon slår efter handen och tycker det är jätteroligt) eller när Matte hänger tvätt, men bara som "trevligt" sällskap såklart. Och viker jag tvätt på strykbrädan "hjälper" hon till genom att provligga den.
 

Ahh, golvvärme!


Vad är det som låter?


Idag hoppade Gucci upp bland Husses nytvättade tröjor och ratade tvätten på strykbrädan.
(sch, säg inget till Husse!)

Do not disturb

Gucci har lagt sig till rätta i mitt knä framför datorn och snarkar hejvilt som bara en liten kattdiva kan. Matte sitter inte vidare bekvämt och skulle dö för att få den där koppen kaffe hon kan känna doften av från köket. Men inte kan jag väcka henne nu, hon är ju så söt.


snart somnar jag...Konstverk av Husse.


Lite motvilligt...

Lite motvilligt är det allt, kelandet med Husse(ni ser handen). Husse gör allt för att hon ska ligga still, men icke! Gucci vill inte ligga här och hon lyckas så småningom komma ur greppet och hoppar ned i säkerhet på golvet. Hon fnyser och tittar på honom med sin argaste blick, inte uppskattat alls. Det var inte detta hon hade tänkt sig när hon hoppade upp i soffan. Nej, det var Mattes knä hon ville ha:)


Tisdagsmorgon i madame Guccis fantastiska värld

I morse vaknade Matte av Guccis glada spinnande och kände en lätt duns på magen. Jag är imponerad över att hon kan gå över precis hela mig, hon missar inte en enda bit samtidigt som hon mjölktrampar intensivt:)

Efter att ha "kompiskissat"(ja hon sitter faktiskt i lådan samtidigt och tittar på mig) och ätit frukost ligger hon nu på soffan i kontoret och tittar på mig med sina vackra ögon.Är det någon mer än jag som tycker att det ser ut som hon använder kajal?

Golvvärmen i badrummet är underbar!

... och gissa vem som njuter i fulla drag och sträcker ut sig på golvet? Men så snart Matte vill föreviga det med kameran vill hon inte vara med utan börjar kela med mitt knä istället.

Katter gör aldrig som man vill!


Lyckades få en bild innan hon bestämde sig för att gosa istället.Spinner och stryker sig mot knät.


Och såklart kela med kameran. Omöjligt för Matte att få bra bilder.

Ha en trevlig söndag!

Lördagsmorgon

Det är nästan helt tyst och stilla i huset, det är bara kaffeapparaten som spottar och fräser och sprider en doft av bryggda kaffebönor i huset.

Endast Gucci och Matte är vakna.

Matte och Gucci har kelat i 10 min - detta är vår egentid utan Husse och den njuter hon alltid.
Jag släpper ned Gucci på golvet och öppnar en portionspåse av Coops egna märke. Gucci synar den billiga kattmaten på tallriken och tittar upp på mig och verkar fråga om jag menar allvar. Hon suckar lite lätt(ja hon suckar faktiskt), slickar av lite sås och börjar sedan sin vandring genom huset; hoppar upp på fönsterbrädan, tittar ut, hoppar ned igen och går vidare.


Gucci på vift

Detta verkar vara en form av inspektion, att hon kollar att allt är lugnt och att hon inte missar någon spännande happening utanför fönstret så här tidigt(tidigt för att vara lördagsmorgon)!

Nu ska Matte äta frukost och dricka en kopp kaffe och inte lär hon få ha den i fred.
Detta(se bilden) hände igår när Matte åt en getostmacka framför datorn. Vips så kom den lilla tasssen fram och tassade på mackan och sekunden efter gled det ned lite getost. Mums!


Nya användningsområden

Detta är vad man borde använda strykbrädan till, i allafall enligt lyxdivan. Det är ju såklart det varmaste stället i huset eftersom solen skiner in just här, just nu!

 

Nu förstår jag mer varför Husse svor i tisdags kväll när han skulle stryka skjortan till begravningen och klagade över att det var katthår överallt:)


Gucci har ändrat sig...

... angående den nya sköna skinnsoffan. Det tog cirka en vecka innan hon vågade ligga på den. Men idag när jag kom hem låg hon på fotpallen och gäspade förnöjt. Och när jag drack en kopp kaffe i soffan, låg hon på armstödet och spanade ut i rummet.


Ligger på fotpallen och viftar förnöjt med svansen.Som ni kan se duger soffan helt plötsligt!

Ute stormar det...

och polisen i Danmark varnar trafikanter att köra bil eller att gå ut i onödan. Men när Matte kommer hem från en heldag nere på Själland och en extremt skakig och blåsig hemfärd som höll på att välta den lilla Colten på Stora Bältsbron, ligger Gucci helt oberörd på soffan och sträcker ut sig med en sömnig uppsyn. Jag tror inte ens en gång hon har reflekterat över att sopor och trädgårdsmöbler har susat förbi huset i kullerbyttor. Allt är coollugnt i hennes lilla värld.

Nu ska Gucci och jag sätta oss i soffan och äta getost och slappa till Taj Mahal innan vi ska in och sova.

Inatt sover Gucci i Mattes och Husses säng eftersom Husse fortfarande är på Själland, lyx för en liten divakatt!

Halvt om halvt ofrivilligt gos med Matte, efter en dag som ensam herre(dam) på täppan.

Hur kommer det sig?

Hur kommer det sig att katter alltid ska krypa in där de inte får krypa in? I två hela sekunder vände jag bort blicken efter att ha lagt in rena handdukar i skåpet... och vips och utan ett ljud hoppar Gucci upp och lägger sig på handdukarna.

Likadant är det med badrumsskåpet där hon minst en gång i veckan är inne och välter schampoflaskor och body lotions, så snart man vänder bort blicken. Såklart tycker hon att det är jättespännande att utforska nya platser, förbjudna platser man bara måste in till.

Det är en kamp att få ut henne igen och resulterar alltid i vackra rivmärken på händerna och mummel från Matte...


Gucci vs Husse 1-0

Gucci har lagt sig till rätta i mitt knä när jag sitter och läser korrektur vid datorn medan Husse är och jobbar några timmar. Jag tror inte jag vet någon som är en sådan livsnjutare som Gucci är, hela hon utstrålar att livet är underbart i hennes lilla kattuniversum.

Och inget kan heller stressa henne. Ett exempel från denna morgon - den eviga revir- och maktkampen mellan Husse och Gucci, det tar sig uttryck som en form av syskonkärlek.

Husse kastade en handduk på Gucci i morse(bara för att jävlas antar jag och för att skrämma henne lite).

Tror ni att han lyckades?


... Nej såklart inte. Gucci satt bara kvar och tittade på honom med sin alldeles egna "är du dum i huvudet"-blick och "tror du jag frivilligt flyttar mig"-blick.
Husse blir helt frustrerad: "Hun er ikke bange for mig mere"(hon är inte rädd för mig längre), säger han uppgivit och anser sig halvt besegrad. 
Nej jag tror heller inte Gucci ser honom som ett hot längre. Han är bara den där irriterande människan som ibland tar all uppmärksamhet från Matte och som hon har bestämt sig för att ignorera totalt.

Haha, det är inte lätt att vara Husse med en sådan envis och bestämd katt som ignorerar honom som om han var luft.


Livet är underbart!

... men Matte är bäst såklart!
 

Lördagsmorgon någonstans i Danmark

Tom Waits hesa whiskyröst strömmar ut ur högtalarna, Matte springer runt med en dammtrasa och jagar dammråttorna som samlat sig i hörnen och Gucci sitter i fönstret och spanar ut på fåglarna utanför som flyger runt i det gråa novemberrusket. - En perfekt morgon i Guccis lilla paradis, lugnt och skönt.
Då händer det plötsligt...

...Husse kommer in genom dörren med sin resväska efter att ha varit på mässa i London i flera dagar. 

Om blickar kunde döda, hade Husse legat väldigt risigt till. Det var inte den här morgonnyheten Gucci ville ha.. Förnärmad till tusen sitter hon nu i fönstret och blänger surt. Hon vill inte ens bli klappad utan spelar ytterst sårad och ignorerar all form för desperata försök att få henne på bra humör igen. Återigen har hon fått konkurrens om Mattes uppmärksamhet, bad luck kissemissen!


Vissa har det bra...

Medan Matte har stressat som en tok idag för att hinna färdigt med en text innan deadline och har svettats på grund av stress och att datorn har låst sig, har Gucci däremot tagit det coollugnt. Ja hon har till och med slappat mer än hon brukar. Och skulle man sätta en stegräknare på henne idag, har hon nog max kommit upp på 25 små kattsteg. 

Ibland tittar hon upp på mig från högen av "gammal soffa" som ska till soptippen och så ler hon med ett självbelåtet leende. "haha jag kan slappa hur mycket jag vill. Jobba du och se till att du får pengar till min dyra kattmat."Nu har hon flyttat sig cirka 1 meter till gästsängen inne i kontoret och hon kan knappt hålla ögonen öppna, gu' vad skönt det är att sova när det regnar ute och det är tyst och lugnt i huset!Hon skulle bara veta att jag om 15 minuter har tänkt ta fram dammsugaren. Då är det slut på lugn och ro och jag garanterar er att hon flyttar sig mer än 1 meter denna gången = den dagliga motionen:)Pälsmössa

I natt vaknade jag av att jag var så varm att svetten bara rann nedför nacken och i min sömnförvirring upptäcker jag Gucci som ligger som en pälsmössa runt mitt huvud och snarkar som bara en liten kattdiva kan snarka. Jag önskar att jag hade kunnat föreviga det på kort, men ni får tro mina ord:)

Jag hade låtit dörren stå uppe i natt, Husse är i London på mässa, så det känns tryggare med öppen dörr(och så är det ju inte varje natt jag får ha katten i sängen). Och såklart tog Gucci chansen att få sova i Mattes säng.

Imorse när klockan ringde kl 8, flög hon lika högt upp i luften som jag och såg allmänt morgontrött ut där hon satt och gäspade på sängkanten. Jag tror Gucci tycker det är mysigt när Husse är borta. När det bara är vi två. Precis som det var förr i tiden i den lilla lägenheten i Halmstad, där hon och jag delade på kinesiska räkor och tittade på TV tillsammans, utan inkräktare:)


Matte och husse har köpt nya soffa

Husse och Matte har köpt en ny och läcker soffa i det mjukaste skinn som köpas kan. Den doftar underbart av nytt läder och har chaislong, men Gucci tycker den är läskig och går omvägar för att undvika den.

Nu ligger hon demonstrativt på delarna av den gamla soffan som ska till sopptippen.

Jag vet inte vad hon har emot läder, men när jag satt i soffan såg hon verkligen till att absolut inte hamna med tassarna utanför utan rakt upp i knät, och spann såklart när hon lyckades.

Vad tror ni, är det för att den luktar konstigt eller för att hon tycker det känns obehagligt mot hennes silkeslena tassar? Vi lär aldrig få svaret. Det ska bli väldigt spännande att se om hon ändrar åsikt med tiden, den som lever får se....Gucci demonstrerar, Gucci har fått nog, lalala...FOTO: Mattes kära mor som också är Matte

Nej det var bättre förr...


En vanlig dag på jobbet...

när jag jobbar hemifrån har jag oftast ett störande men otroligt sött monster som hoppar fram och tillbaka framför skärmen, leker med datamusen och ibland kryper ned i mitt knä. Så de dagar Matte jobbar hemifrån får hon sitta väldigt obekvämt när hon skriver på sin laptop, men väcker inte den katt som sover, så är det bara.

I mattes knä, somnar snart och drömmer söta drömmar...


Katten och musen!


Ja ni ser själva att det inte är lätt att nå fram till tangentbordet och jobba:)

Matte är hemma igen...

och svaret på vem som saknat matte mest, Husse eller Gucci lär bli en delad första plats. Husse hämtade Matte sent igår kväll vid tåget, även om Matte hade kunnat ta en taxi. Och sedan jag kom hem har Gucci inte lämnat Mattes sída i mer än några minuter. Demonstrativt ligger hon på Mattes resväska och ser till att jag inte reser igen.Och här, på en handduk, satt hon när jag stod i duschen och såg till att jag inte försvann igen...

När Matte och Husse är borta...

...passar Gucci på att hoppa upp på köksbänken. Detta är bildbeviset. Jag lyckades fånga henne på bild efter att ha varit i matbutiken en halvtimme. Och inte hoppade Gucci ner när hon hörde Matte komma. Det roliga är att Gucci är fullt medveten om att hon inte får sitta här och nu tittar hon på mig med busiga ögon;
"Haha där fick du! Jag gör som jag vill. Du har inget att säga till om."

Nej det krävdes såklart en liten putt för att få ner henne, för inte hoppar Gucci ner frivilligt inte. Det skulle hon aldrig nedlåta sig till:) Gucci får vara nästan överallt i huset, förutom på matsalsbordet och på köksbänken och skulle Husse se detta(och det är ju också hans regel att hon inte får vara här) skulle han bli tokig(men nu tror jag inte Husse läser Guccis blogg, eller?).

Jag förstår Gucci, det är också husets bästa utsikt genom köksfönstret. Här ser man hela trädgården och det finns massor av fåglar. Jag har funderat flera gånger på att rigga kameror i huset. För vad gör Gucci egentligen när vi inte är hemma, förutom att sitta på köksbänken och hoppa upp på matsalsbordet?I helgen är det Husse som ska passa Gucci, eftersom Matte ska till Sverige. Det ska också bli spännande att se hur det går och vem som saknar Matte mest på söndag kväll.

Vem tror ni saknar Matte mest, Gucci eller Husse?

Trevlig helg! Så ses vi på måndag igen.

En halv katt och morgonmys

Matte är ledig idag, så Gucci och Matte har myst i sängen fram till kl 9. Gucci är så rolig, kl 8 prick, sitter hon utanför dörren och väntar på att Husse ska gå upp. Så snart dörren öppnas smiter hon in och hoppar rakt upp i sängen och slickar Matte i ansiktet samtidigt som hon spinner och trampar runt. Och om hon missat tiden hör man henne springa som en galning genom huset och sladda på golvet för att hinna in innan Husse stänger dörren igen. Mmmm vilken väckarklocka va?

Nu har vi båda fått frukost, Gucci ratade dock kattmaten med ett fnys och tiggde om den rökta fläskfilén som finns i kylen. Jag är svag(jag vet) men hon fick som hon ville. Så nu spinner hon och tuggar så det bara skvätter över golvet.


Dagens snapshots på Gucci är mycket konstnärliga, för hon vill inte vara med kort idag, sorry! Så ni får hålla till godo med denna något bisarra installation av halva katter och mystiska spegelbilder:) 
Är det någon där ute?


Gucci på väg ut ur bild...


Om blickar kunde döda... Denna gång blev det en hel men däremot en otroligt sur katt.

Nu ska Matte dricka kaffe och läsa senaste numret av Femina. Gucci har däckat på gästsängen inne i kontoret och lär sova resten av dagen.

Ha en trevlig dag!

Dagens skönaste bild!

Bilden kräver inga kommentarer:) Jag och en trött Gucci säger god kväll!


Det händer saker utanför fönstret...

...det vet man när Guccis svans viftar fram och tillbaka så att ljus, pynt och blomkrukor ryker ned på golvet med ett brak. Och snabbt går det, från det ena fönstret till det andra. Hoppa upp, hoppa ned och jama febrilt. Det är BadBoy som är på besök igen, men denna gången verkar han ignorera henne. Han går bara nonchalant genom trädgården, utan att ge henne någon uppmärksamhet alls...
Gucci hjälper till att bädda mattes och husses säng

Hon är så snäll, min lilla Gucci, som hjälper Matte att bädda sängen. Det är lite som när man försöker slå in ett paket och hon slår efter snören och försöker krypa in mellan inslagspapperen - en utmaning utan dess like. Hon vill gärna kasta sig in mellan lakanen och leka tafatt samtidigt som hon spinner. Detta är skoj! Eller så försöker hon fånga min hand, för såklart tror hon att jag leker med henne. Efter otaliga försök att kasta ned henne från sängen, ger jag upp och Gucci lägger sig till rätta på de rena påslakanen och spinner som en tvåtaktsmotor.


Undra vad som gömmer sig under lakanet månntro?


Efter en hård kamp om den nybäddade sängen vann hon, 1-0 till Gucci.

Jag och min lilla älskling

Söndagsmorgonsmys med Matte

RSS 2.0