Falukorvskalas

-Jag vill också ha, jämrar sig Gucci bredvid köksbänken. - Jag gapar och så kan du kasta hit det smaskiga du skivar där på bänken.
 
Det vankas falukorv direktimporterad från Sverige. Husse ska lära sig att äta en av Sveriges nationalrätter och därför blir kvällens middag stekt falukorv och stuvade makaroner.
 
Och Gucci, som ju faktiskt är svensk i kropp och själ, minns självklart smaken av falukorv och spinner nostalgiskt. Även om hon såklart blev lite besviken att det inte vankades räkor, oxfilé eller annat gott. Nu ligger hon i fåtöljen och kanske drömmer hon om en studentkorridor, om falukorv och burktonfisk och livet som liten kattunge bland festglada studenter, en annan tid och en annan plats.
 

Nu är vi hemma igen

Efter en hel helg i Svea rikes land, har Matte hämtat Gucci på kattpensionatet. Gucci spinner så snart hon släpps ut ur buren och börjar sin hälsningsrunda genom huset.
 
- Hej, du fina klösträd som Matte påstår är en träskulptue. Jag har saknat dig.


 
Hej, du mjuka renfällen. Du känns mjuk under mina tassar!
 

Makrillskalas

Så snart Matte vänder bort blicken tar hon chansen, och det är Matte fullt medveten om. Gucci är ibland, speciellt när det gäller godsaker, väldigt förutsägbar.
Men Gucci bryr sig inte om att Matte vet om hennes nästa steg. Ska man få något här i livet så måste man ju ta för sig, vem kan motstå en makrillsmacka med majonnäs?

Lekfull

Vem är det som leker bakom duschdraperiet?
AVSLÖJAD!

Skaldjursfrossa

Igår var det härligt sommarväder med strålande sol och nästan 30 grader varmt. Därför åkte Matte ner på hamnen och köpte räkor och havskräftor till kvällens tjejkväll. 

Matte och mattes väninna åt räkor och kräftor i lite mer än två timmar och Gucci satt tålmodigt inne och väntade. Lite mer än ett halvt kilo senare fanns det ett tiotal räkor kvar till lyxdivan. Och gissa om hon njöt de handskalade räkorna.

LIVET ÄR HÄRLIGT!
Dansk nostalgi

Ikväll ska Matte och Husse till Tivoli Friheden, äta en god middag och lyssna på Kim Larsen. Danmarks svar på ... hmm ... Ulf Lundell eller Nationalteatern kanske?

Matte lyssnar igenom det mest kända låtarna på datorn, för att på danskmanér kunna sjunga med på refrängerna.

Gucci ligger på renfällen inne i vardagsrummet, böjer bak öronen och suckar djupt.

"Det låter precis som Husse, det där oljudet. Har någon dragit honom i svansen? Jag tycker att han jämrar sig mer än en hankatt i mars. Vad ska man göra för att få lite lugn och ro i det här huset?"


Morgonstund har guld i mun

Det är tidig morgon i det dansk-svenska hemmet när Matte smyger ur sängen. Husse sover fortfarande och snarkar till när Matte sträcker sig efter morgonrocken. Just i det ögonblicket som Matte öppnar sovrumsdörren hörs en liten bjällra under matsalsbordet och ljudet av små tassar kommer närmre och närmre. Gucci sträcker på sig med sömndruckna ögon. Det är alldeles för tidigt för små kattdivor, men å andra sidan, vem har tid att missa möjligheten att få lite krubb?
... Men torrfodret för "lätt överviktiga katter i övergångsåldern" ratades totalt när Gucci fick syn på Mattes frukost.


Hon sätter sig på stolen bredvid Matte och ser oskyldigt söt ut.

- Ge mig, ge mig! Jag vill ha!

- Gucci, du vet ju att du ska tänka på vikten. Fet yoghurt är inte lämplig föda när man har något hekto för mycket runt magen!
Men det kan Gucci inte alls förstå, hon blänger surt och verkar muttra:

- Kallar du mig tjock? Grekisk yoghurt med akacihonung är ju gott, hur kan du göra så mot mig?

Hon spelar martyrrollen till fullo och Matte ger upp.

- Ja ja, du får slicka tallriken, suckar Matte och ett leende sprider sig över Guccis små kattläppar.GUCCI vs MATTE 1-0

Värmebölja på väg...

Äntligen kom sommaren, jublar Matte. Meteorologerna har lovat hela 30 grader och strålande sol till helgen. Men för vissa pälsbeklädda varelser är det inte alls lika roligt.


Gucci drömmer om höststormar och regniga dagar. Ni vet sådana där dagar när man allra helst ligger under filten eller i Mattes knä och njuter av att värmen utanför är ett minne blott och där man som katt själv kan styra hur varmt man vill ha det, när man vill ha det.
Mattes knä är alltid bäst om vintern!

Sportfanatiker?!

Nu får det vara nog, tycker Gucci och ryter ifrån på sin plats bredvid Husse  i soffan.


- Neeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, nu orkar jag faktiskt inte höra fler visselpipor eller titta på människor iförda alldeles för små trikåer. Och de där startskotten ger mig migrän, få dem att sluta upp med det där.


- Gucci, nu är det över, raringen min, tröstar Matte när avslutningsceremonin är i full gång på teven.


Och Gucci drar en lättnadens suck. Ja, hon kan äntligen njuta av stillheten i väntan på nästa OS, lyckligtvis är det fyra år kvar och tänk dig vad det är i kattår - en evighet. SKÖNT!!!
En lärd katt

Omgiven av både nobelpristagare, morddrottningar och kioskvältare.

Koka saft

Igår kokade Gucci och Matte saft i stora mängder. Gucci blev dock lite besviken när hon insåg att grytan på spisen var helt vegetarisk och utan en tillstymmelse av gräddig sås.


Hem ljuva hem

Matte och Husse är hemma igen efter en vecka i England och Gucci har som vanligt varit på kattpensionatet. Från ett någonlunda soligt England har de idag lovat 25 mm regn och Matte och Gucci ser fram emot en lugn dag inne med en god bok, en tupplur eller fler för vissa och en stor kopp rykande hett chaite.

RSS 2.0