Det där med inälvsmat ...

Matte var på kockskola med kockarna från BBC-serien River Cottage i fredags och lärde sig att stycka en hel gris och laga en massa spännande rätter. River Cottages filosofi är att har man slaktat grisen så ska man hedra den genom att ta tillvara på allt, även inälvor, grisfötter, huvud med mera. 
 
Matte trollade fram läckra och mindre läckra rätter. Denna, med egengjorda chorizokorvar(bullar) med fänkålsfrön, kalvtunga, paprika och olika sorters kål smakade gudomligt gott.
 
 
Matte åt och tillagade även grislever med lök, salvia och rödvin, men usch och fy, det blir aldrig Mattes favoriträtt, hur mycket rödvin man än häller över för att ta bort leversmaken och hur mycket bröd Matte än proppar i munnen, vänder det sig nästan i magen. Och ingen katt som man diskret kunde sätta ner tallriken till, fanns i närheten.
 
 
 
Och denna franska terrin, ja det är väl egentligen en sylta kanske, luktar lite egendomligt av lever, vitlök och äppelbrandy där den ligger invirad och kokt i grismage (eller om det var någon annan nätliknande del av grisens inre) ...
 
Matte vågar inte smaka på den, men Gucci däremot diggar den och äter för glatta livet - veckans favoritkattmat blir nog detta.
 
 
Allt i allt en spännande kockskola och kanske lite gränsöverskridande för Matte som helst vill äta filé och skinka. stycka en gris kan hon i alla fall nu.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Spännande! Lever som är så gott!!! ;)
Kram

2013-09-10 @ 23:10:09
URL: http://lenashagtorp.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0